TÜRKMEN'DEN SÜTPINAR HAFIZLARINA ALTIN

TÜRKMEN'DEN SÜTPINAR HAFIZLARINA ALTIN
Trabzon Haber
Trabzon Haber
31 Ekim 2021 Pazar 23:58

Trabzon’un Şalpazarı İlçesine bağlı Sütpınar mahallesinde bulunan Sütpınar mahallesi Kur'an Kursu'nun yenilenen binası 28.10.2014’te yeniden muhteşem bir şekilde açıldı.Eski binanın restore edilerek yeniden hizmete sunulması için düzenlenen Kur'an Kursu'nun açılışının öz geçmişini kısaca belirtelim.

1985 yılında eğitim-öğretime başlanılan Kur'an Kursunda binin üzerinde öğrenci Kur'an-ı Kerimi ve Temel Dini Bilgileri öğrenerek mezun olur. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı yarışmalarda Türkiye 1. si çıkartır. Yüzlerce öğrenci Kur'an-ı Kerimi ezberleyerek bu kurstan hafız olarak mezun olur. Sütpınar'da her yıl yapılan Hafızlık Merasimleri bir başkadır artık?

Sütpınar'da olduğu gibi ülke genelinde hafızların sayısının artması, İmam-Hatip Liselerine halkın teveccühünün artması birilerini rahatsız eder ve o malum 28 Şubat süreci başlar. Bir bir Kur'an Kursları kapanmaya başlar. Sütpınar Kur'an Kursu da bundan nasibini alır.

Sütpınar Kur’an Kursu Hafızlık İcazet Merasimi yaptı. 6 hafız için düzenlenen İcazet Merasimine Şalpazarı Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan, Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, Burdur İl Müftüsü Enver Türkmen, DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Şalpazarı İlçe Müftüsü Hüseyin Hacıfettahoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ve Doç. Dr. Mustafa Kara, AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk, çok sayıda din adamı ve vatandaş katıldı.

Törende yapılan konuşmalar ve duaların ardından hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan hafızlara Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen birer altın hediye etti. Hafızlar, İcazet Merasimine katılan STK temsilcileri, işadamı ve vatandaşlar tarafından da ödüllendirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.