Şalpazarı MYO ile Trabzon B.B. İtfaiyesi İş Birliği Protokolü İmzaladı

Şalpazarı MYO ile Trabzon B.B. İtfaiyesi İş Birliği Protokolü İmzaladı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
01 Kasım 2021 Pazartesi 20:15

Şalpazarı Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programında öğrenim gören öğrencilerin; Alan Uygulamaları-I ve Alan Uygulamaları-II dersleri kapsamında itfaiyecilik mesleğini en iyi şekilde öğrenebilmeleri amacıyla Trabzon B.B. İtfaiye Daire Başkanlığı ile işbirliği protokolü imzaladı.

Söz konusu protokol, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda Şalpazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Harun Kahveci ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mehmet Olcay Bal tarafından imzalandı.

Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın hak ve yükümlülüklerini belirlemek ve iş birliğini sağlamak amacıyla imzalanan iş birliği protokolü sonrasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şalpazarı MYO ve Trabzon B.B. İtfaiye Daire Başkanlığı itfaiyecilik alanında iş organizasyonu yaparak, yangına müdahale edecek, can ve mallara zarar gelmesini önleyecek, etkili arama kurtarma çalışması yapacak, yangın önleme ile ilgili tedbirleri alacak ve uygulayacak. Öğrencilerin mesleğin icra edildiği ortamları tanıyarak, müdahale için kullanılan itfaiye araçlarını ve malzemelerini görerek ve uygulayarak kişisel koruyucu donanımları yerinde tanıyacak ve itfaiyecilik mesleğini etkin olarak öğrenecek şekilde yetiştirilmesi amaçlanıyor”

İmza töreninde Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mehmet Olcay Bal ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Harun Kahveci’nin yanı sıra, Dr. Öğr. Üyesi Dönüş Gencer, Öğr. Gör. İsmail Turgut Pala, Yüksekokul Sekreteri Mustafa Türkmen ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Yangın Müdahale Şube Müdürü Fatih Yardımcı da hazır bulundu.

Haber Kaynağı;Yeni Şalpazarı Gazetesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.