Muhtar, demokrasinin temel taşıdır.

Muhtar, demokrasinin temel taşıdır.
Trabzon Haber
Trabzon Haber
20 Ekim 2021 Çarşamba 16:57

19 Ekim 2015 gününden beri kutlanan Muhtarlar Günü nedeniyle Vakfıkebir’de kutlama programı düzenlendi. Hükümet Binası önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören Ramada Otel’de devam etti. Burada Vakfıkebir Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir, Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Özer Aktaş ve Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.

Haber Kaynağı;Gazete Vakfıkebir

Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören Saygı Duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başladı. Arsından Vakfıkebir Muhtarlar Dernek Başkanı izzet Çilingir tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

 Havanın yağışlı olması nedeniyle Ramada Otelde sabah kahvaltısıyla devam edilen törende konuşan Başkan Çilingir; muhtarlarımız köy ve mahalle sakinleri ile devlet arasında aracı rolü oynarken diğer yandan da kamu çağdaş yönetim anlayışının en temel gereksinimlerindendir.  Katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmekte devletimizle vatandaşlarımız arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Muhtarlığın 192 yıllık merkezi/yerel idareyi temsil eden bir kurum olmasının yanı sıra toplumsal barışın sağlandığı en önemli müesseselerden biri olduğu unutulmamalı. Çünkü temsil edilen gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan bir müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir.  Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Muhtar, demokrasinin temel taşıdır.”  Milletin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olarak, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş kişiler olarak hepimiz çok iyi biliyoruz ki son derece önemli bir makamda hem devletimiz adına hem de milletimiz adına büyük sorumluluk taşıyoruz.

Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Bizler her konuda millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktadayız dedi.

Muhtarlarımız köy ve mahallelerde devletin tüm kurumlarını temsil ediklerini belirten Belediye Başkan Vekili Özer Aktaş; Halkımızın talep ve ihtiyaçlarını yetkili makamlara arz ederek çözümlerine vesile olur. Halkımızın en yakın yardımcılarıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız da muhtarlar için yerel yönetimlerde sizler bizim Türkiye’de ki ilk elimiz, ayağımız, gören gözümüz, duyan kulağımız ve aynı zamanda sesimizdir demiştir. Bizler belediyen olarak muhtarlarımızla çok güzel hizmetlere öncü olduk. Belediyemiz imkânları elverdiği müttetçe hizmet vermeye hep birlikte devam edeceğiz dedi.

Muhtarlarımız yerel demokrasinin en önemli katılımcılarından birisi olduğunu belirten kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan; Köyümüzün ve mahallemizin idari amiri, devleti ve hükümeti temsil edendir. Köyde ve mahallede ihtiyaçları tespit eden ve onların hayata geçirilmesi, ilgili kurumlar nezlinde girişimlerde bulunması yönünde en yakın mesai arkadaşlarımızdır. Muhtarlarımız bizim geçmişte de bu günde çok değerlidir. 

 Muhtarlar müessesesi saygındı daha da saygın hale getirildiğini ifade eden Kaymakam Uzan, bizler bu memlekette emanetçi şuuru ile yaklaşıyoruz. Sizlerde bu şuurla hareket etmenizi vatandaşımızın her sorunuyla yakinen ilgilenmeniz, onların talep ve sorunlarını dinlemenizi ilgili kurumlara aktarmanızı sizlerden istiyorum. Pandemi sürecinde bizlerle yakın çalıştınız. Vefa sosyal destek gurubu personelleriyle yeri geldi 65 yaş üstü vatandaşın parasını çektiniz elden getirdiniz, yeri geldi PTT’den parasını çektiniz/yatırdınız. Yeri geldi erzak ihtiyacını karşıladınız. Bunların karşılığında ise çok önemli hayır duası aldınız. Hepinize teşekkür ediyoruz. Bizlerde burada sizler uyumlu bir şekilde çalışma yapmak istiyorum. Her mahallemizi gezerek sorunlarınızı emniyet, jandarma ile dinleyeceğiz.

Belediye başkanımızın bu kahvaltıyı organize etmesinden dolayı kendilerine teşekkür ettiğini belirten Kaymakam Dr. Uzan; Devletin ve bizlerin size değer veriyor olmasının yanında yerel yönetim de sizlere aynı şekilde göz bebeği olarak bakıyor. Üzerimizdeki, sorumluluk ve vebal yüksek. Dolayısıyla bu şuur ve bilinçle çalışacağız. Vatandaşımızı mutlu etmeye gayret edeceğiz. Vatandaşın her talebi, meşru ve hukuki olmayabilir olsun dinleyeceğiz. Meşru taleplerini ilgili kurumlar nezlinde girişimde bulunacağız. Meşru olmayan ve hukuka aykırı olan taleplerinin de neden olmadığını söyleyeceğiz. Ama ilgilendiğimizi her halükarda göstereceğiz. Bizleri bu konularda rahatsız edebilirsiniz. Bizim kapımız her daim sizlere açıktır. Beraber istişareli bir şekilde çalışacağız. İnşallah muhtarlık müessesesi daha uzun yıllar yaşasın. Sizler gibi kıymetli arkadaşlarımız bu kutsal görevi ifa etsinler dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.