Vakfıkebir Eğitim Çalıştayı Sonuçlandı

Trabzon Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitimin kalitesini artırmak amacıyla ‘Vakfıkebir’de Eğitimin Geleceği Çalıştayı’ yapıldı. Çalıştay sonuçlarının raporlanmasına başlandı.

Vakfıkebir Eğitim Çalıştayı Sonuçlandı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
17 Şubat 2022 Perşembe 21:45

Trabzon Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitimin kalitesini artırmak amacıyla ‘Vakfıkebir’de Eğitimin Geleceği Çalıştayı’ yapıldı. Çalıştay sonuçlarının raporlanmasına başlandı.

Çalıştay'a TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Muhammet Balta, Vakfıkebir Kaymakamımız Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta,

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Emekli ilçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve Öğretmen Temsilcileri, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı, Esnaf Odası Başkanlığı, Muhtarlar Birliği Başkanı ve Eğitim Öğretim Sendika Temsilcileri gibi STK temsilcileri katıldı.

Vakfıkebir Uygulama Otelinde düzenlenen çalıştay da Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta birer konuşma yaptılar.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın,  Vakfıkebir İlçesi’nde tarihten bu güne kadar gelen süreçte eğitim faaliyetlerinin tarihçesini anlattı.

Müdür Altın, Asil bir geçmişiyle gurur duyduğumuz ilçemizde, 1894 yılında ilk açılan okul, eski caminin hemen kuzeyinde yer alan Özel Rüştiye Mektebidir. 1902 yılında, aynı yerde bu kez ilkokul açılmıştır. Bunun yanında bugünkü özel idare binasının olduğu yere Garp Okuluve tarım binasının olduğu yere de Şark Okulu adında yeni okullar yapılmıştır. Tüm okullarımızda, 1916 yılında başlayan Rus işgaline kadar, eğitim-öğretime devam edilmiştir. İki yıl ara verilen eğitim öğretim faaliyetleri, bağımsızlık mücadelemizin kazanıldığı 14 Şubat 1918 tarihinden sonra yeniden başlamıştır. Ve o günden sonra bu topraklarda eğitim-öğretim kesintisiz devam etmiş, birçok yerde değişik kademelerde okullar eğitime açılmıştır.

Bugün bir araya gelme sebebimiz; ilçemizde hali hazırda eğitim-öğretim hizmetlerinden faydalanan öğrenci-yetişkin yani tüm halkımız için daha nitelikli, daha verimli bir yaklaşımla, çağın gereklerine uygun eğitim ortamlarını oluşturarak yeni nesile aktarabilmek için neler yapabiliriz? sorusuna yanıt bulmaktır. Yani eğitim-öğretim için vicdanımızda taşıdığımız yükün, gönlümüzde taşıdığımız sorumluluğun farkındalığın da, özveriyle çözümün bir parçası olmaktır.

O zaman, hep birlikte, Vakfıkebir eğitimi için neler yapalım? Çocuklarımızın ve halkımızın mutluluğu için neyi, nasıl hayata geçirelim? Sorularına yanıt arayalım. Konuları ciddiyetle, içtenlikle ele alacağımıza, yararlı sonuçlara ulaşarak omuz omuza yola koyulup başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Niyetimiz halis, gayretimiz geleceğimiz için. Rabbimin izniyle çalıştayımız hayırlara vesile olacaktır dedi.

Açılışta konuşma yapan Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, "Göreve başladığımız gün bir şey ifade ettik; bizler bu şehrin her köşesinde, her noktasında eğitimin konuşulacağı bir Trabzon olması arzusuyla görevimize başladık. Bugün de buna çok yakinen şahit olmak bizlere çok büyük bir mutluluk veriyor. Göreve başladığımda kıymetli meslektaşlarıma şöyle bir tanışma yazısı yayınlamıştım: Bu şehrin evlatlarına, çocuklarına bir projeniz, bir faydanız, bir etkinliğiniz, bir sözünüz, bir fikriniz olduğunda kimden gelirse gelsin hiç önemli değil, her daim, her zaman kapımız sizlere açıktır. Her şekilde çocuklarımızın ve ülkemizin eğitimini daha ileriye taşıyacak tüm projelerinizi, düşüncelerinizi destekleyeceğiz, arkanızda olacağız sözümü kendilerine iletmiştim. Bugün bu düşünce ile çıktığımız yolda gelişmelerimizi gerçekleştiriyoruz.

İlimizde göreve geldiğimiz günden beri oluşturduğumuz projelerimizden özellikle "Okursuz Kütüphane Kalmasın" ve yakın bir zamanda basına açıklayacağımız "Trabzon Veli Akademisi" bu şehrin en önemli iki projelerinden biri olacak. Eğitimin Geleceği Çalıştayı da bizim beklentilerimizin yürürlüğe girdiğinin bir göstergesidir. Baştan beri söylediğimiz gibi şehrin her yerinde eğitim konuşulsun istiyoruz; çocuklarımızın, ülkemizin yarınlarına yönelik hayallerini gerçekleştirmeleri için bizlerin onları her şekilde desteklemesi gerektiğini düşünüyorum. Çalıştay'ımıza destek olan Sayın Milletvekilimize, Sayın Kaymakamımıza Sayın Belediye Başkanımıza ve tüm katılımcılara çok çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum." dedi.

Belediye Başkanı Muhammet Balta, çalıştayda yaptığı selamlama konuşmasında, yerel yönetimler olarak bizler Milli Eğitim Müdürümüzle zaman zaman bir araya geliyoruz. Bize düşen sorumluluklar varsa onları yerine getirmek için gayret gösteriyoruz. Elbette yerel yönetim ayağı, bakanlık ayağı olan işler oluyor. Son olarak yaptığımız bir toplantıda Sayın Vekilimize bazı konuları arz ederken hem ilçe milli eğitim müdürümüze hem de bize şunu söylemişti bu konuları parça parça değil Vakfıkebir’de bir çalıştay yaparak neler yapabiliriz tüm sorunlarımız nelerdir. Bir bütün yaklaşımla öğretmenlerimiz ne düşünüyor, Okul idaresi, okul aile birliği ve veliler neler düşünüyor diye toptan bir yaklaşımla bakanlık ve il milli eğitim bazında bu işleri daha iyi takip ederiz diyerek yola çıktık ve buradaki çalıştayda sözler artık sizin. Sizin ortaya koyacağınız sorunlar ve çözüm önerileri doğrultusunda bizde kendi üzerimize düşenler varsa yapacağız bakanlık ve il nezlinde olan çalışmaları hep birlikte takip edeceğiz dedi.

Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan, Bu fikrin oluşmasına hayata geçirilmesine vesile olan Sayın vekilimize yürekten teşekkür ediyorum. Eğitimin tüm sorunlarını bir masada bilenler tarafından istişare edilmesi ve tespit edilmesi çok önemli. Eğitim çok boyutlu bir iş. Sorunu bilen bence çözümü de en iyi bulacak kişidir. Sorunları sadece fiziki anlamda görmemek lazım. Bizim temel sorunumuz iyi insan yetiştirememek. Bir makam ve para sahibi değil toplumun tüm kademelerinde iyi insana ihtiyacımız var. 15 Temmuz gibi bir süreç geçirdik. Unutmamalıyız. Devletin kılcal damarlarını yaramaz kişilerin, hain kişilerin ülkeyi nereye getirebileceğini hep beraber müşahede ettik. Bu çok boyutlu eğitim sürecinde öğrencimiz, öğretmenimiz velilerimiz ve yerel yöneticilerimiz, STK’larımız hep beraber âdete aynı çiviye farklı keserlerle vurmalıyız ki bu gençlerimiz inşallah gelecekte güzel bir noktaya ulaşsın diye. Sizlerden beklentimiz öğrencilerimize dokunun,  değerler eğitimi diye bahsettiğimiz değerlere beş dakikanızı ayırın. Öğrencilere iyi insan nasıl olur, dürüst insan nasıl olur topluma ve kendisine nasıl faydalı olur bu noktada ciddi tavsiyelere ve rol modellere ihtiyaçları vardır. Geçtiğimiz popüler kültürün yozlaşmadan bu çocuklarımızı nasıl sürdürülebilir bir şekilde idealist edebiliriz temel sorun alanımız bu. Çalıştay marifetiyle de eğitimimizin güçlü yönlerini zayıf yönlerini fırsatlarımızı hep beraber ortaya koymuş olacağız. Bu ülke ve millet adına bir şeyler yapabilir miyiz asıl olan millet dolayısıyla heyecanımızı muhafaza ederek hareket etmeliyiz. Bu sürece katkı veren herkese ve çalıştayın fikir önderliğini yapan Sayın vekilimize teşekkür ediyorum dedi.

Eğitim ile alakalı yapılan toplantılar beni en fazla heyecanlandıran toplantılardır diyen TBMM Çevre komisyon başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, çalıştay paydaşlarına seslendi.

Balta,  Yatırımları, yoları ve fiziki mekânları yaparsınız para kazanırsınız ama iyi insan, eğitimli insan vatanını ve milletini, bayrağını seven insan yetiştirmedikten sonra bir ülkenin geleceği karanlıktır. Bu fiziki mekânı yaparken çok heyecanlanmıştık ama bu an en fazla heyecan ve duygulandığım andır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştirecek olan öğretmenlerimiz kanaat önderleridir. Geleceğe yön veren insanlardır. Onlarla beraber ilçemizin eğitim açısından geleceği esasında insan açısından geleceğini burada konuşacağız. Gelecekle alakalı çocuklarımızı nasıl şekillendirebiliriz nasıl çeşitlendirebiliriz. Öğretmenler görüşlerini sadece öğretmen evlerinde beyan etmektense görüşlerini bizlerde bilmek isteriz. Onlardan alacağımız ortak akılla yoğrulup okullarımızın tamirat ve tadilatları çok basit ama esas sorun gençler, yavrular ve onların düşünceleri veya onlara bizler yeteri kadar eğilebiliyoruz mu?

Bir öğretmen dünyanın en iyi öğretmeni olsa çocuk evden aileden sorunlu çıkmışsa babası tarafından azarlanmışsa annesi tarafından dövülmüşse morali bozuksa bu gün dünyanın en iyi öğretmeninin ders anlatması ona hiçbir şey ifade etmez. Paydaşların karşılıklım iletişime geçmesi lazım. Bunları bizim burada tartışmamız lazım. Biz eğitime en büyük payı veriyoruz. Gelişmeleri yeterli görmüyoruz. Heyecanı olmayan insandan başarı bekleyemezsiniz. Trabzon’da Trabzonspor kadar eğitiminde konuşulmazı lazım. Bu çalıştay sonucunda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz eğitimle alakalı gelecekte belirlenecek yol haritası ortaya çıkacak. Yol haritası belirlendikten sonra bizi de sorgulayabilirsiniz. Burada ihtiyaçlar ve talepler belli olacak bizlerde onları alarak, her altı ayda bir ya da yılda bir bu işin tekrarı yapılıp bizlerde hesap vereceğiz sorgulayacağız biz ne yaptık siz ne yaptınız. Bu toplantılar neticesinde değerlendire yaparak ne kadar yararlı oldu bilmeliyiz. Sadece öğrenciyi sınavlarla başarılı kılmak öğretmenin veya velinin başarısı değildir. Vatanına bayrağına, ülkesine sevdalı iyi insanlar yetiştirmek lazım. Eğitimde eti senin kemiği benim dönemi bitti. Artık herkesin çok önemli görevleri var. Çocuklarımızın farklı dünyaları var. Onlara önce aile sonra öğretmenleri yol gösterecek.

Burada ilçemizin eğitiminin fotoğrafını çekerek bizlerde bu fotoğrafa göre kendimize yol haritası belirleyeceğiz. Eğitimde Trabzon’unda bir fotoğrafının çekilmesi lazım. Bu ilin çocukları çok zeki. Bu fotoğraf bizler için çok önemli. Trabzon eğitimde iyi olacak ama asıl olan iyi insan yetiştirecek ve gittikleri her yerde örnek olacak. O zaman başarılı oluruz. Giyimiyle, kuşamıyla, oturup kalmasıyla vatana millete bayrağa bağımlılığıyla güvenilir insan olacak. Buradaki öğretmenlerin siyasi görüşü beni ilgilendirmiyor. Ben bir siyasi kimliğim var. Milletvekiliyim, amacımız milletimizin iradesine ve milletin bize verdiği yetkiyi namusumuz gibi koruyup kollamak ve gece gündüz demeden hizmet etmek. Sadece kendi partililerimize değil 84 milyon vatandaşımıza hizmet etmek. Öğretmenlerin de siyasi görüşü olur.  Ama önemli olan asli görevleri yavrularımızı üç değer uğruna yetiştirmektir. Bu toplantının Vakfıkebir’de verimli olacağına inanıyorum. Burada uyumlu bir çalışma yapıldığını görüyorum.

Trabzon ilini her alanda Türkiye sıralamasında en üst düzeyde olacağını düşünüyorum. Eğitim çıtasının da daha üst sıralara çıkarılacak. Önemli olan stratejik plan etrafında yürümektir. Paradan ziyade eğitime yatırım yapmak lazım. Anne ve babalar çocuklarına servet bırakacağına iyi bir eğitim yaptırsınlar. Eğitimli insan hem kendine hem topluma hizmet eder. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını Canab-ı Allah’tan diliyorum.  Toplantıya emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum ve başarılar diliyorum. Türkiye’nin geleceği sizlere bağlı. Siyasi düşüncelere göre devletinize küsmeyin. Hiçbir zaman görev aşkınıza, sevdanıza bağlı kalmak sarılmak size hiçbir güç bu sevdanızdan alı koymasın. Daha fazla heyecanlanarak yavrular yetiştirin. Öğretmen sadece öğretmen değil insan psikolojisinden anlayandır. Başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ebediyete irtihal eden öğretmenlerimize Allah’tan Rahmet diliyorum. Öğretmen öğretmendir ki emekli olsa bile öğretmendir. Hayırlı uğurlu olsun dedi.

Haber Kaynağı;Büyükliman Medya

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.