ABYB Doğa Tarih Değerleri Koruma Sempozyumu

ABYB Doğa Tarih Değerleri Koruma Sempozyumu
Trabzon Haber
Trabzon Haber
17 Mayıs 2023 Çarşamba 21:43

Doğa ve Tarihi Koruma Derneğinin Sunumuna davetli olarak katılan Avrasya Basın Yayın Birliği Trabzon Şube Başkanı Cemal Yıldız sunumdan çok memnun olduğunu ifade etti.

Adeta Tarihe Bir Yolculuk Yaptık

Trabzon’un duyarlı STK’larından olan Doğa ve Tarihi Koruma Derneğinin davetlisi olarak katıldığımız programda oldukça bilgilendik.

Yapmış olduğu faaliyetleri kayda alan ve resimleyen Dernek yetkilileri bu çalışılmaları daha sonra üyelerine sunum yapmak üzere hazırlıyorlar.

Prof. Dr. Sadettin Korkmaz Hocanın Özbekistan gezisi sonrası Orta Asya Türkistan'dan Semerkant’a Zamanda Yolculuk Fotoğraf Sunumuna bizlerde Avrasya Basın Yayın Birliği Trabzon Şube Başkanlığı olarak katıldık.

Prof. Dr. Sadettin Korkmaz beyin yapmış olduğu başarılı sunum da adeta tarihi tekrardan yaşadık.

Kendisine Teşekkür ediyoruz. Örnek bir çalışmaydı.

Türkistan’dan Semerkant’a daha doğrusu Türki Cumhuriyetlerinin tarihsel yapısıyla tanışma fırsatı bulduk.

İmam Maduriti, büyük İslam âlimlerinden Buhari Hz. leri Emir Timur ve Astronomi ilminde bir devrim oluşturan Uluğ Bey ki bu ilim sevdası yüzünden tahtından bile vazgeçti.

Bu ve bunun gibi birçok Türk Şahsiyetleri bizlere tanıttı hocamız kendilerine teşekkür ediyorum.

Ayrıca Mümin Aydın Bey’e ve Efsane Müdür Doğa ve Tarihi Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Ali Çankaya Bey’e teşekkürlerimi sunuyorum. Dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.