Balya Pres Makinası

Balya Pres Makinası
Trabzon Haber Tanıtım
Trabzon Haber Tanıtım
05 Nisan 2023 Çarşamba 17:39

Teknolojinin gelişmesiyle beraber üretilen balya pres makinası insanlık için tamamen pratik bir çözüm olması adına geliştirilmiştir. Aslında insan gücünün azaltılıp makine gücünün artırılması amacıyla yapılmış olan bir icattır. Balya, tellerle ya da çemberle bağlanarak bir kalık haline getirilmesi amacıyla tasarlanan bir makine çeşididir. Kullanım alanları da amacına göre değişiklik gösterir.

Balya Pres Makinası Genel Özellikleri

Sunduğumuz makine çeşidi aslında dağınık duran ve küçük parçalar halinde olan ürün, malzeme ya da materyalleri belirli boyutta göre ayırma işlevini yapar. Balya pres makinası çok çeşitli amaçlarla tercih edilir. Aslında tercihleri bunların genel özelliklerine göre de yapılır. Bir diğer yandan kullanım alanlarına göre de tercihleri değişir. Balya pres makinesi genel özellikleri şu şekilde sıralanmaktadır;

  • İnsan gücüyle zor yapılabilen işleri oldukça kolay bir şekilde yapabilir ve bu anlamda işlem çok daha kısa sürer.
  • Küçük parçalar halinde ve dağınık bir şekilde olan malzemeler çok daha kısa bir süre içerisinde toplu hale getirilir.
  • İhtiyaç olduğu zaman bazı özellikleri de geliştirilerek tamamen yeni modeller tasarlanarak üretilebilmektedir.
  • Teknik özellikleri, çalışma prensipleri, kullanım alanları ve işlemleri açısından birbirinden ayrılan çeşitleri de yer almaktadır.

Balya Pres Makinası Kullanım Alanları Nelerdir?

Genel anlamda dağınık ve küçük olan parçaları toparlayabilmek ve belirli boyutlarda paketler haline getirebilmesi amacıyla balya pres makinesi tercih edilir. Çok çeşitli iş ve sektör kollarına da kolaylıklar sağlıyor. Bu sebeple aslında sektörde işe yarayan bir makine olma özelliğine de yansıtmaktadır. Özellikle insan gücünün çok yoğun bir şekilde gerektirdiği alanları tercih edilir. İnsan gücü arttıkça firmanın maliyeti de bir o kadar artmış olmaktadır. Ancak bu makineler sayesinde insanların yapacağı işleri çok daha hızlı bir şekilde ve kısa bir süre içerisinde tamamlar. Aynı zamanda elektrik faturasından daha yüksek bir fiyatta maliyet de sağlamadığı için tercih edebilirsiniz. Balya pres makinesi kullanım alanları bakıldığı zaman şu şekilde sıralanabilir;

  • Farklı iş kollarında imalathaneler,
  • Depolama ve İstifleme alanları,
  • Geri dönüşüm merkezleri,
  • Sanayi sektörü,
  • Hayvan yemi üreticileri,
  • Tarım işletmeleri.

Balya Pres Makinası Seçimi ve Çalışma Prensibi

Pek çok alanda tercih edilen balya pres makinesi çeşit olarak yatay ve dikey olmak üzere ikiye ayrılır. Makineler dik ve az geniş olan alanlarda yer kaplıyorsa eğer dikey presleme makinesi tercih edilir. Eğer alanın belirlendiği genişliği büyükse ancak yükseklik olarak çok daha az yer kaplaması gerekiyorsa bu anlamda yatay pres makinesi tercih ediliyor. Aynı zamanda atık ve üretim miktarı kapasitesi de bu seçimi etkileyen önemli etmenler arasında yer alır. Örneğin aylık olarak 130 tondan çok daha fazla ürün miktar geri dönüştürülecekse eğer bu durumda yatay balya pres makinesi tercih edilir. Ancak bu miktarlar bu makineler ile ilgilenen uzmanların da belirlemesi gereken miktarlardır. Çünkü üretimden üretime yönelik olarak atık miktarı ve çeşitliliği makinenin tipini değiştirebilmektedir. Balya pres makinesi genel anlamda atıkları geri dönüştürebilmek için tercih edilen bir makine olarak da kullanılır. Preslenmiş olan atıklar daha az yer kapladığında ağırlık ve zaman olarak oldukça olumlu bir özellik sağlıyor. Yani genel olarak makine seçimi yapılacağı zaman mutlaka firmanın giderleri ve üretimi göz önünde bulundurulmalıdır. Aynı zamanda makinelerin kullanılacağı bölgelerin de alanları belirlenmelidir. Buna yönelik olarak en uygun balya pres makinası seçimi firmamız tarafından belirlenir ve sizlere ulaştırılır. En uygun makineyi seçebilmek için bizlerle iletişim numaralarımızdan iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.