BGC Ordu’da Kaymakamlarla Buluştu

BGC Ordu’da Kaymakamlarla Buluştu
Trabzon Haber
Trabzon Haber
06 Eylül 2022 Salı 07:29

Önceki gün bir dizi ziyaret için Ordu’ya giden Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Yönetim Kurulu, görevlerine yeni başlayan Akkuş Kaymakamı Osman Kural ve Gürgentepe Kaymakamı Muhammed Yılmaz ile bir araya gelerek gündeme dair sohbet etti.

Ordu’da bir restoranda bir araya gelen Kaymakamlar Yılmaz ve Kural, BGC Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Gelleci, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Bülent Alp, Hasan Bahadır, Ahmet Bilge ve Mustafa Özcan’la gündeme dair konular üzerinde sohbet ettiler.

GÜRGENTEPE’YE TRABZONSPORLU KAYMAKAM

Gürgentepe Kaymakamı Muhammed Yılmaz, sohbette Trabzonsporlu olduğunu belirtirken, fırsat buldukça maçları takip ettiğini söyledi. BGC Başkanı Aydın Gelleci de Kaymakam Yılmaz’ı en kısa sürede Trabzon’da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

GÜRGENTEPE KAYMAKAMI MUHAMMED YILMAZ’IN ÖZGEÇMİŞİ

09. 11. 1991 yılında Ankara ili Keçiören ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2015 yılında Dumlupınar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2018 yılında Kütahya Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Muğla Milas ve Manisa Kula ilçelerinde Kaymakam Refikliği stajını, Edirne ilinde Mülkiye Teftiş stajını tamamladı. Çankırı - Orta, Sinop – Erfelek, Kütahya – Dumlupınar ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunduktan sonra, İngiltere Cambridge şehrinde Anglia Ruskin Üniversitesi’nde yabancı dil eğitimini aldı. 15.09.2020 tarihinden itibaren Nevşehir – Derinkuyu ilçesinde görev yapmakta iken 11.08.2022 tarihli ve 2022/392 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Ordu-Gürgentepe Kaymakamlığına atanmış olup, 26.08.2022 tarihinde Gürgentepe Kaymakamı olarak görevine başlamıştır. Kaymakamımız evli olup İngilizce bilmektedir.

AKKUŞ KAYMAKAMI OSMAN KURAL’IN ÖZGEÇMİŞİ

05/01/1995 yılında Burdur ili, Gölhisar ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Burdur ili Gölhisar ilçesinde, ortaöğretimini Afyon ilinin Sandıklı ilçesinde tamamladı.

2012 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İngilizce İktisat bölümünü kazanmış ve 2017 yılında bölüm birincisi olarak mezun olmuştur

2017 yılında Kaymakamlık sınavını kazanarak 106. Dönem Burdur Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği Mesleğine intisap etmiştir. Burdur ilinde  il merkez stajını, Antalya ili Demre ilçesinde ve Ankara ili Beypazarı ilçesinde Kaymakam refikliği stajını  Çanakkale ilinde Mülkiye Başmüfettişi refakatinde teftiş stajını tamamlamıştır. Konya ili Hadim ilçesinde yaklaşık olarak 13 ay süreyle Kaymakam Vekili olarak görev yapmıştır. İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığında 3 ay süreyle İngilizce eğitimini almış ve İngiltere Sheffield Üniversitesinde İngilizce dil eğitimini başarıyla tamamlamıştır. "Protokol ,Bayram ve Törenler" isimli tez çalışması yapmıştır.

İçişleri Bakanlığının 11/09/2020 tarih ve 13414 sayılı yazısı ve İçişleri Bakanlığının 11/09/2020 tarihli olurları ile ilçemiz Kaymakam olarak atanmış olup14/09/2020 tarihinde Aydın Yenipazar  ilçesinde görevine devam ettiği sırada  12.08.2022 tarihli ve 31921 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 2022/392 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Ordu Akkuş  Kaymakamı olarak atanan Osman Kural, 26.08.2022 tarihinde İlçe Kaymakamlığı görevine başlamıştır. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.