Komşudaki Deprem Ağasarı’da Korkutuyor

Komşudaki Deprem Ağasarı’da Korkutuyor

Komşudaki Deprem Ağasarı’da Korkutuyor
Trabzon Haber
Trabzon Haber
19 Aralık 2023 Salı 00:17

Yurt genelindeki sarsıntıların ardından dün geceden itibaren komşu ilimiz Gümüşhane’nin değişik ilçelerinde meydana gelen depremler Trabzon’un İlçelerinde de panik ve korkuya neden oluyor. Bu gece Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.23'te merkez üssü Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 15,68 kilometre derinlikte olduğu belirlendi."Görevli personeller sahada tarama faaliyeti yapıyor"

Vali Alper Tanrısever depreme ilişkin yaptığı paylaşımda, "Kelkit ilçemiz Cemallı Köyü merkezli saat 23:23’te 4.1 şiddetinde meydana gelen depremde tarafımıza ulaşan bir olumsuzluk ihbarı bulunmamaktadır. Görevli personeller tarafından sahada tarama faaliyeti yapılmaktadır. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Dün gece Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde meydana gelen 4,3’lük depremin ardından bazı vatandaşlar geceyi ateş başında geçirirken bazıları da araçlarının içerisinde uyumayı tercih etti. Deprem İlçemizden de hissedildi.

AFAD verilerine göre merkez üssü Kelkit ilçesi olan depremler saat 22.05’te başladı. Düşük büyüklüklerde bu saate kadar 17 deprem kayıtlara geçerken 4,3 büyüklüğündeki deprem 15.03 km derinliğinde meydana geldi. Gümüşhne2nin tümünde hissedilen deprem Karadeniz Bölgesi’nde de hissedildi. ve bölgede hissedildi.

Merkez üssü ilçeye bağlı Yeşilyurt ve Çimenli köyleri olan deprem saat 01.15 sıralarında gerçekleşti. Yerin 15 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem kısa sürmesine rağmen birçok vatandaşın uykusundan uyanmasına neden oldu.

Haber kaynağı;TRT Haber

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.