ALTIN KIZLAR HAYIR DEDİ

ALTIN KIZLAR HAYIR DEDİ
Trabzon Haber
Trabzon Haber
08 Kasım 2022 Salı 15:54

Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, Tonya Halk Eğitim Merkezi ve Tonya Jandarma Komutanlığı işbirliği ile KADES* uygulamasının tanıtımını yaptı.

Tonya’nın son zamanlardaki tanıtım yüzü ‘Altın Kızlar’ horon ekibiyle birlikte kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çekmek amacıyla Tonya ilçe merkezi ve mahallelerinde uygulamanın tanıtılması ve cep telefonlarına indirilmesine yönelik farkındalık çalışması gerçekleştirildi.

Çalışmaya Altın Kızlar horon ekibinin sempatik tavırları ve sıcak ilgileri de ayrı bir renk kattı.

Kadıralak, Barak Gölü ve Canikdere yürüyüş yolunda gerçekleştirilen fotoğraf ve video çekimleriyle çalışmalar kayıt altına alındı.

İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylunun talimatları doğrultusunda yürütülen #KadınaElKalkamaz# mottosu kapsamında kıraathaneler ziyaret edilerek daha önce farklı ilçelerde yapılan toplumsal bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması bu sefer de Tonya’da gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Trabzon İl Müdürü Seha Sağlam bu tür çalışmalarda kurumlar arası işbirliği ve yerel dinamiklerle dayanışmanın önemine dikkat çekerek Tonya Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile çalışmanın yürütücüsü ŞÖNİM personeline teşekkür etti.

KADES (Kadın Destek Uygulaması): Aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 112 acil çağrı merkezine ulaşmalarını sağlayan ve sonrasında olay yerine en yakın ekip ve devriyenin sevk edildiği bir uygulamadır.

Haber Kaynağı;Tonyanın Sözü

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.