Çay Arazilerini Budama 1/7 Oranında Yapılacak

Çay Arazilerini Budama 1/7 Oranında Yapılacak
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
29 Eylül 2021 Çarşamba 20:31

Çay arazilerinde yapılan 1/10 oranındaki budama tamamlanmış olup 2022 yılından itibaren 1/7 oranında budama işlemi yeniden başlayacak. Çay arazilerinde uygulanan 1/10 oranındaki budama işlemleri 2021 yılı itibari ile tamamlandı. Budama uygulaması 2022 yılından itibaren 1/7 oranında yeniden başlayacak. Budama uygulaması ilk başladığı dönemde 1/5 olarak uygulanmıştı.

İşte Çaykur’dan yapılan Basın Açıklaması;

Değerli üreticilerimiz bilindiği üzere 1/10 oranında çay bahçelerinin budama projesi 2021 yılı itibariyle tamamlanmıştır.

Çay bahçelerinin gençleştirme budama işlemlerinin devam etmesini hem çay sektörünün hem de çay üreticilerimizin menfaatine olduğunu düşünmekteyiz.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan yazışmalar ve Bakanlığımızın bilgisi dahilinde 2022 yılından itibaren 1/7 oranında gençleştirme budama işlemleri devam edecektir.

Ülkemize, Bölgemizdeki bütün çay üreticilerimize, hayırlı olmasını diler, 7 yıl sürecek olan çaylık alanları gençleştirme projesinin kalite üzerinde katkısının olacağı temennisiyle;

Sağlıklı günler dileriz.

ÇAY İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Haber Kaynağı;Of Ajans

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.