YAVUZ AYDIN "YATIRIM ADASI SÖZÜ VERDİLER,BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMADILAR

YAVUZ AYDIN "YATIRIM ADASI SÖZÜ VERDİLER,BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMADILAR
Trabzon Haber
Trabzon Haber
15 Ekim 2023 Pazar 21:13

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın TBMM’ye Arsin’de yapılması planlanan ‘’Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin’’ akıbetine ilişkin soru önergesi verdi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, 2019 yılında Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra hiçbir çalışma yapılmayan Yatırım Adası’nı gündeme getirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır’a soru önergesi vererek,  Yatırım Adası’nın ne zaman bitirileceğine ilişkin sorular sordu.  Deniz dolgu işlemleri bile tamamlanmayan yatırım adasının yapımına dair sorunları TBMM gündemine taşıdı. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın,  Arsin Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi’nin geleceğine yönelik, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır’ın cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. 

TRABZON’UN SANAYİLEŞMESİ İÇİN PROJE DERHAL TAMAMLANMALI
Trabzon İlinde orta ve yüksek katma değerli sanayinin gelişmesini sağlayacak ve bölgede önemli sorun olan yatırım arazisi yetersizliğine çözüm teşkil edeceğini belirten Aydın şu şekilde devam etti: Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin biran önce yapımına başlanılması Trabzon’un sanayileşmesine ve gelişmesine büyük katkı yapacaktır.

BÖLGENİN İSTİHDAM SORUNUNU BÜYÜK ÖLÇÜDE BİTİRECEKTİR
Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi; 24 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete ’de yayımlanan karar ile endüstri bölgesi olarak ilan edildiğine dikkat çeken Aydın, bölge ihracatına ve istihdamına çok önemli katkı sağlayacak ve Trabzon İlimizde yatırımcıların yatırım yeri bulmada yaşadıkları soruna büyük ölçüde çözüm olacak endüstri bölgesi yatırımının biran önce yapımına başlanılması hayati önem taşımaktadır. Bu projeyle birçok kişiye istihdam olanağı da sağlanacak olmasına rağmen Arsin Yatırım Adası yapımına dair üç yıldır herhangi bir çalışma başlatılmadığını belirterek sözlerini bitirdi.

SORU ÖNERGESİNDE ALTI SORU VAR
1.    Resmi gazetede yayımlandıktan sonra Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi için bakanlığınızca çalışmalarda bulundunuz mu? Bulunduysanız hangi çalışmalarda bulundunuz?
2.     Trabzon Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi şuan hangi aşamadadır? Ekim 2023 tarihine kadar ne kadar ilerleme kaydedilmiştir?
3.     Trabzon Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi ne zaman tamamlanacak ve faaliyete geçecektir?
4.     2024 yatırım programına alınmayan Arsin Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi’nin tamamlanabilmesi için bakanlığınızca ya da ilgili kurumlarla birlikte yaptığınız çalışma var mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir? Yoksa ne zaman yapılacaktır?
5.     Yatırım programına alınamayan bu projenin geleceği hakkında ne planlamaktasınız? Yeni düzenlemeler ile bu projenin yeniden yatırım programına dahil edilmesi düşünülmekte midir?

6.     Yatırım teşvik mevzuatında 3’üncü bölge kategorisinde bulunan Trabzon şehrinin, daha çok yatırımcı çekmesi ve işsizliğin azalmasını sağlamak amacıyla 4 veya 5’inci bölge kategorisine alınması düşünülmekte midir? Düşünülmekte ise ne zaman için düşünülmektedir? Düşünülmüyorsa, Trabzon’da yatırımcı çekmek ve istihdamı artırmak için ne gibi projeler üretmeyi planlıyorsunuz?

Haber Kaynağı; Akçaabatın sesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.