AVRASYA BASIN YAYIN BİRLİĞİNDEN İLETİŞİM BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’ NE ZİYARET

AVRASYA BASIN YAYIN BİRLİĞİNDEN İLETİŞİM BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’ NE ZİYARET
Trabzon Haber
Trabzon Haber
04 Eylül 2023 Pazartesi 21:47

Avrasya Basın Yayın Birliği Derneği, Trabzon Şube Başkanlığı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyarette Avrasya Basın Yayın Birliği Derneği Trabzon Şube Başkanı Cemal Yıldız Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Erol, Tuncay Beşel, Metin Macit, Mümin Aydın İletişim Bölge Müdürü Murat Güler den başkanlığın faaliyetleri hakkında bilgi alarak görüş alışverişinde bulundular.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın işleyişi hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Murat Güler,

Basına ve basın çalışanlarına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu meyanda DOKA ile bir proje gerçekleştirdik.

Dron Pilotluk Kursunun Proje ön protokolünün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürlüğü ile DOKA arasında imzaladık.

Bölge Müdürü Güler, kurumun basın kartları ile ilgili süreçleri takip ettiğini, basın-yayın alanında çalışanların kapasitelerini arttırıcı çalışmalar yürüttüklerini, ayrıca CİMER uygulamalarını takip ettiklerini söyledi.

Avrasya Basın Yayın Birliği Derneği Trabzon Şube Başkanı Cemal Yıldız da;

Devletin Kurumlarının tanınması gerektiğine vurgu yaptı.

Özellikle CİMER uygulamasının kamu görevi yapan ve devlet erkini kullanan kamu idarelerinin eksik, yanlış veya yanlı uygulamalarının şikâyet edildiği ve vatandaşın hakkını aramada ilk olarak başvurduğu bir uygulama olduğunu belirtti.

Yıldız, CİMER uygulamasının yerel mahkemelerin yükünü azaltması ve devlet kurumlarına olan güveni pekiştirmesi nedeniyle bu sürecin daha etkin kullanılmasına ve CİMER’ i yanıltan ve cevap vermeyen idarelere karşı tedbirler geliştirilmesinin uygulamaya olan güveni arttıracağını söyledi.

Yıldız, İnsanımızın doğru ve kaynağı belli haberlere ihtiyacı vardır. Burada da gerek ulusal gerekse yerel basına çok iş düşmektedir. Dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.