Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ‘’ Şalpazarı Gönül Meclisi 8. Toplantısına’’ Katıldı

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ‘’ Şalpazarı Gönül Meclisi 8. Toplantısına’’ Katıldı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
04 Şubat 2024 Pazar 00:13

Trabzon Şalpazarı’nı hiç unutmayan her fırsat bulduğunda Şalpazarı’na gelen Trabzon Valiliğine Vali olarak atanan Aziz Yıldırım 29.07.1991 tarihinden 16.09.1991 tarihine kadar Vakfıkebir İlçe Kaymakamlığında Kaymakam adayı olarak görev yaptığı tarihten itibaren 32 yıl sonra ata toprağına 18.08.2023’te Vali olarak göreve başladı. Hatırlanacağı gibi Valiler Kararnamesi ile Tekirdağ’dan Trabzon’a 10 Ağustos 2023’te ataması yapılmıştı. Trabzon Valisi olarak ataması yapılan Aziz Yıldırım’ın 12 Eylül 2023 günü Kaymakam adaylığı yaptığı makama Vali olarak 32 yıl sonra geldi. Trabzon Valisi olarak atanan Vali Aziz Yıldırım meslek hayatına Afyon Kaymakam adayı olarak başlamıştı. 15.06.2016-04.07.2017 Tarihleri arasında Afyonkarahisar Valisi olarak görev yaptı.

Hemşerimiz Vali Yıldırım Özünü Hiç Unutmadı; Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Trabzon Valisi olarak şehrimize atanan Aziz Yıldırım’ın Dedeleri 1917 yılı Rus Harbi seferberlik dönemlerinde Şalpazarı İlçesine bağlı eski ismi Tımara yeni ismi Fidanbaşı mahallesinden Kastamonu’ya bağlı Bıçkıyanı Köyünün yükseklerine yerleşirler. Meşrutiyet ilan edildiğinde Bolu Kastamonu Mebusları arasında yer almıştır. 2.Meşrutiyetten 1908 yılına kadar bağımsız Sancak olarak yönetilen Bolu Cumhuriyet kurulmadan 10 Ekim’de 19 gün önce 1923’te Bolu Vilayet haline getirilir. Bolu İline bağlı iken 1981 yılında Belediye statüsüne kavuşan Düzce 1999 Gölcük ve Düzce depremlerinin yaşanmasının ardından dönemin 57. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in onayı ile İl statüsüne kavuşan Düzce 09 Aralık 1999 tarihinde Türkiye’nin 81. İli olmuştur.

Trabzon Valimiz Yıldırım Ailenin En Küçüğüdür; Trabzon Valisi olarak atana Şalpazarılı hemşerimiz babasının Hafız olarak Eskişehir’de görev yaptığı sırada dünyaya gelen Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ailenin en küçük bireyidir. Ailenin en büyüğü 47 yıl öğretmenlik yaparak emekliye ayrılıp Ankara’da ikamet eden abi Bahtiyar Yıldırım ve Vali  Aziz Yıldırım arasında 2 kız kardeşleri bulunuyor. Trabzon Valisi olarak Trabzon’a atanan hemşerimiz her zaman Şalpazarı’nı unutmayarak aile büyükleri de memleketten bağlarını koparmayarak hep Şalpazarı’na gidip geldiklerini belirtti.

Hasan Keskin Başkana Teşekkürler; Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Keskin Trabzon’da görev yapan Şalpazarı’lı daire amirleri ve müdürlerin bulunduğu İlçe Belediye Başkanı ve İlçe Kaymakamı Şalpazarı İlçe Basınının yanı sıra İlçede görev yapan müdürlerin yanı sıra Trabzon’da bulunan 66 kurum müdür yönetici ve dernek başkanları tarafından oluşturulan Şalpazarı Gönül Meclisi 8.Toplantısı kapsamında  Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın buluşmasına sağlayan tertiplemesini yapan Hasan Keskin Başkan’a vali Yıldırım Teşekkür etti.

Vali Yıldırım’ın  Program Gecikmesinde Eğitimci Abdullah Gülay Devreye Girdi; Trabzon da çeşitli görevlerde bulunan Ağasarlı hemşerilerimiz Trabzon Valisi Yıldırım ile olan tanışma  kahvaltılı programı  başka bir program için Trabzon’a gelen Bakan karşılaması nedeniyle gecikince Vali beyi bekleyenler rahatsız olmasın diye ortamı yumuşatmak için eğitimci, gazeteci yazar Abdullah Gülay Vali beyin hakkında bilgilendirmelerde bulundu daha sonra  Programı tertipleyen Başkan Hasan Keskin’e mikrofon vererek görüşlerini aktarmasını sağladı. Aday tanıtım toplantısına katılacak olan Şalpazarı Belediye Başkanı refik Kurukız’a konuşma fırsatı verdi. Kurukız’dan sonra  İlçe Kaymakamı Semih Memiş konuştu. Ardından İlçemizin değerlerinden Sayın Valimiz Aziz Yıldırım bir konuşma yaparak programa katılım sağlayanları Eğitimci Öğretmen Abdullah Gülay’ın sunumuyla bir birlerini tanıma tanıtma bölümüne geçildi. Vali Yıldırım bu sohbettin hazırlanmasında emeği geçenlere Başta Hasan Keskin ve diğer ekip arkadaşlara teşekkür ederim dedi. İl Valisi Yıldırım şu an programlarından dolayı buraya katılamayan Şalpazarı’nın sivil toplum üyeleri ve daire amirlerine de teşekkür ettiğini belirtti.

Trabzon’a İlk Gelişim Kaymakam Refikliğimde Oldu; Trabzon Valisi olarak atanan Ağasarlı hemşerimiz Aziz Yıldırım Trabzon’a ilk gelişim 29.07.1991 tarihinden 16.09.1991 tarihine kadar Vakfıkebir İlçe Kaymakamlığına Kaymakam adayı olarak geldiğim zaman oldu. Ancak hayalimde hep Trabzon’u hayal ediyordum bu hayalim de gerçek oldu insanın kendi vatanında görev yapması kadar güzel bir duygu olamaz ancak Trabzon’un doğusundaki İlçelerde Batısındaki İlçelerde bizim ilçelerimiz Trabzon sevgisi bizim içimizde her zaman vardır ve var olmaya da devam edecektir dedi. Sayın Valimiz.

Trabzon valisi Aziz Yıldırım Duyduğu Memnuniyete Teşekkür Etti Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Keskin ve Trabzon’daki Şalpazarı Gönül Meclisi 8.Toplantı ekibiyle buluşan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım İlçe Kaymakamı Semih Memiş, Alay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Mustafa Esertürk’ün katılımlarıyla gerçekleştirilen Şalpazarı Gönül Meclisi 8.Toplantısı koordinasyon ve sunumunu gerçekleştiren Abdullah Gülay ve arkadaşlarının  programına katılım sağlayan İl Valimiz Sayın Aziz Yıldırım duyduğu memnuniyeti Trabzon Valilik Sitesinden teşekkür cümleleri Şalpazarı’ndan katılım sağlayanları mutlu bahtiyar etti.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım  Şalpazarı ilçemiz kendine has kültürü olan ve bu kültürü yaşayan bir ilçemizdir. Bu kültürün yaşatılmasında ve gelecek kuşaklara aktarılmasında Şalpazarılılar çok büyük rol oynuyor. Bu vesile ile bugün burada bir araya gelmemizi sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.