Çarşıbaşılı Balıkçılarımızın Avlanma Alanlarına Dokunmayın

Çarşıbaşılı Balıkçılarımızın Avlanma Alanlarına Dokunmayın
Trabzon Haber
Trabzon Haber
04 Haziran 2022 Cumartesi 10:12

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada avlanma alanlarına kafes kurulması planlanan Çarşıbaşılı balıkçıların yaşadıkları sıkıntıya dikkat çekerek, “Balıkçılarımızın avlanma alanlarına dokunmayın. Geçimini balıkçılıktan sağlayan yaklaşık 600 ailenin ekmeğiyle oynamayın.” dedi.

Trabzon'da balık ve balıkçılık deyince ilk akla gelen yerin Çarşıbaşı ilçesi olduğunu ifade eden Kaya, Yalıköy- Çarşıbaşı Limanı arasında kalan son avlanma alanlarına da kafes kurulması halinde balıkçılıkla geçimini sağlayan yaklaşık 600 ailenin evine ekmek götüremez hale geleceğini belirtti. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya konuşmasında şunları söyledi:

“BALIKÇILARIMIZA AVLANACAK YER BIRAKMIYORLAR”

 “Son yıllarda kıyılarımız boyunca kurulan kafesler nedeniyle avlanma alanları iyice daralan balıkçılarımız, Yalıköy- Çarşıbaşı Limanı arasında kalan son avlanma alanlarının ellerinden alınmaması için mücadele ediyorlar.”

“EKMEK MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ”

 “Yaklaşık 600 aileden oluşan bu insanlarımız, balıkçılık yaparak evlerine ekmek götüren insanlarımız. İmzalar toplayarak mağduriyetlerini Tarım İl Müdürüne iletmelerine rağmen balıkçılarımıza sahip çıkılmamış.

Çarşıbaşılı balıkçılarımızın mücadelesi, bir hak, bir ekmek mücadelesidir. Bu haklı mücadelelerinde sonuna kadar yanlarındayız.”

“YAKLAŞIK 600 BALIKÇI AİLEMİZİ MAĞDUR ETMEYİN”

 “Buradan iktidara sesleniyorum. Tekne balıkçılığı Trabzon'umuz için atadan, dededen kalma önemli bir kültürdür ve ondan da önemlisi birçok insanımızın geçim kaynağıdır. İnsanlarımızın ekmeğiyle oynamayın, onları ve ailelerini mağdur etmeyin, Çarşıbaşılı balıkçılarımızın avlanma alanlarına dokunmayın.”

Haber Kaynağı;ts61

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
oktay - 2 yıl önce
bu adamdan başka çalışan vekil yok trabzonda helal olsun
oyum bu beyefendiye