Hayde Boğazda Keşan Dokumaya Çarşıbaşı 1. Etkinliği Yapıldı

Hayde Boğazda Keşan Dokumaya Çarşıbaşı 1. Etkinliği Yapıldı.Hayde Boğazda Keşan Dokumaya Çarşıbaşı 1. Etkinliği Yapıldı

Hayde Boğazda Keşan Dokumaya Çarşıbaşı 1. Etkinliği Yapıldı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
14 Haziran 2022 Salı 15:48

Trabzon Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu tarafından yapılan organizasyonla İstanbul Boğazı’nda Valide Sultan Gemisiyle tur yapak Çarşıbaşılılar, önce keşan dokudular ardından gemide keşan defilesi yaparak bir ilke imza attılar.

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde geçtiğimiz yıl kurulan Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu’nun ‘Hayde Boğazda Keşan Dokumaya’ isimli etkinliğine Trabzon ve İstanbul’daki Çarşıbaşılılar yoğun ilgi gösterdi. İstanbul’da Üsküdar Belediyesi’ne ait Valide Sultan Gemisi’yle boğaz turu yapan Çarşıbaşılılar, gemide bir yandan keşan dokudu bir yandan da keşdan giysilerle defile gerçekleştirdi.

DOLMABAHÇE SARAYI ÖNÜNDE SAYGI DURUŞU; Dolmabahçe Sarayı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte konuşan Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Tahsin Usta, “Çarşıbaşı’nda tüm STK’lar bir araya gelerek örnek bir model geliştirdik. Dayanışma içinde ilçemizin kültürünü, folklorunu, ekonomisini, tarihi birikimlerini, Yoroz Fenerini, Cenevizlilerden kalma Kılita kalemizi, fındığımızı, geleneksel keşan dokumalarımızı, başka yerde bulunmayan siyah kumlu plajlarımızı, yaylalarımızı tanıtacağız. Ülkemizin en çok balıkçı teknesi bulunduran ilçesiyiz. Bugün İstanbul’da yaptığımız buluşmada 270 öğrenciye ulaşan burs kampanyamızı destekleyenlere teşekkür belgelerini veriyoruz. Üniversite öğrencilerinin ilçemizde yeni kurulan yüksekokulu seçmeleri için bir tanıtım filmi hazırlıyoruz, gençlerimize çok önem vereceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu’nun üniversite öğrencilerine yönelik burs kampanyasına maddi ve manevi destekte bulunan isimlere teşekkür plaketleri takdim edildi.

KEŞAN DEFİLESİ MUHTEŞEM OLDU; Daha sonra ise Halil Saka tarafından gemiye kurulan tahta tezgahta keşan dokundu. Ardından Trabzon’u Kadınlar Voleybol 2. Liginde başarıyla temsil eden İskofyaspor Voleybol Takımının oyuncuları tarafından Trabzon Ortahisar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Alanı tarafından tasarlanan giysilerin de kullanıldığı bir keşan defilesi gerçekleştirildi. Profesyonel mankenleri aratmayan kızlar büyük alkış topladı.

FİNALDE HORON VARDI; Etkinliğin finalinde ise yöresel sanatçı Seyfettin Çakıral’ın türküleriyle coşan katılımcılar boğazda geminin üzerinde horon tepmenin keyfini yaşadı.

YOĞUN KATILIM OLDU; Etkinliğe Trabzonspor’un efsane futbolcusu, sivil toplum üyeleri, Çarşıbaşı Siyasi İlçe Parti temsilcileri, Dernek Başkanları, Çarşıbaşı İlçesinde faal duurmda olan sporcular yöneticelin yanı sıra Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci, ve değerli hemşerim akrabam Günebakış Gazetesi İstanbul temsilcisi Bülent Şirin'de katılanlar arasında yer aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.