UZUNGÖL,TRABZON BASININI AĞIRLADI

UZUNGÖL,TRABZON BASININI AĞIRLADI
Trabzon Haber
Trabzon Haber
07 Haziran 2022 Salı 10:15

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’de Trabzon Basını ile buluşma organizasyonu gerçekleştirildi.

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’de Trabzon Basını ile buluşma organizasyonu gerçekleştirildi.

Uzungöl Platformunun Organizasyonunda 4 Haziran 2022 Cumartesi akşamı Uzungöl Royal Otel’de gerçekleştirilen Organizasyona ev sahibi olarak Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl BİRLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Metin İnan,DEVA Partisi Çaykara İlçe Başkanı Muhsin Yazıcı ve Uzungöl Haber İmtiyaz sahibi Abdullah Özen katılırken Trabzon basınının toplantıya olan yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı.

Uzungöl Basınının yeni yüzü İHA Muhabiri Abdullah Özen’in muhteşem yönetimi ve örnek moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda önce konuşmalar gerçekleştirildi.Daha sonra ise soru cevap bölümüne geçildi.

Royal Otel’in örnek ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın buluşması mükemmel hazırlanışı ile adeta göz kamaştırdı.

Düzenlenen basın toplantısında platform üyeleri yılda 5 milyon yakın turistin ziyaret ettiği Uzungöl’de turizimcilerin ve yerli vatandaşların devlet tarafından yalnız kaldığını açıklayarak gerekli İmar Planı’nın taleplere göre hazırlanmadığı ifade ettiler.
UZUNGÖL 2022 YILI TURİZM SEKTÖRÜNE HAZIRDIR

Basın buluşmasında söz alan Uzungöl Haber İmtiyaz sahibi Uzungöl Platformu Yöneticisi Abdullah Özen Karadeniz ve Ülke turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’ün tüm destinasyonları  ile 2022 yılında yerli ve yabancı milyonlarca misafire ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.


MUHTAR ÖZTÜRK-UZUNGÖL’ÜN SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Toplantıda söz alan Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk Uzungöl’ün mevcut sorunlarını maddeler halinde şu şekilde sıraladı:


1-Öncelikle en önemli sorunumuz İmar Planıdır.Uzungöl halkının görüşleri salınarak ve çözüm sürecine Uzungöl insanını katarak çok acil bir şekilde Uzungöl’de uygulanabilir bir İmar Planının hayata geçirilmesi gerekmektedir.

2-Uzungöl’ün bir başka önemli sorunu,Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzungöl’e otobüs seferlerinin düzenlenmesi konusudur.Bu konuda Uzungöl Platformu olarak bir çok girişim gerçekleştirmiş olmamıza rağmen üzülerek ifade etmek gerekirse çözüm aşamasında her hangi bir yol alamadık.

3- Turizmde Dünya Markası Uzungöl’ün bir hastanesi yoktur.Sadece 2021 Turizm sezonunda 4 misafirimiz kalp krizi geçirerek vefat etmiş ve Trabzon Merkezden yönlendirilen ambulanslar ne yazık ki 4 misafirimize de yetişememiştir.Bu açıdan Turizmde Dünya Markası olan Uzungöl’de bir Sağlık Merkezinin bulunmaması Uzungöl için çok büyük bir eksikliktir ve de bizler bu durumu misafirlerimize anlatmakta güçlük çekmekteyiz.

4-Uzungöl Platformu olarak 12 Ay Turizmin canlı olduğu Uzungöl’de yazın çim kayağı kışın ise normal kayak etkinliği için Karester Yaylasına Teleferik yapılması sürecini yakından takip etmekteyiz.Bu konu Uzungöl için çok önemlidir.Karester Yaylasına Teleferik yapılması Uzungöl Turizminin cazibe merkezi olmasını ikiye katlayacak ve Uzungöl Karadeniz’in Uludağ’ı,Palandöken’i olacaktır.

5-Yapımı devam eden Çaykara Bayburt kara yolu için Karaçam Bölgesinden Uzungöl’e bir bağlantı tüneli yapılması konusunu talep ettik.Ancak bu konuda çok fazla bir yol alamadık.

6-Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden UJzungöl’ün Doğalgaza ihtiyacı bulunmaktadır.Yılda 5 milyona yakın insanının ziyaret ettiği Uzungöl doğalgazı fazlası ile hak etmiştir diye düşünüyoruz.

7-Uzungöl’ün altyapı sorunları kısmi olarak çözüme kavuşturulsa da belirli konularda hala altyapı sorunlarımız bulunmaktadır.Örneğin Uzungöl Turizminin en önemli destinasyonlarından Glazomat Bölgesinin yol sorununun ivedilikle çözülmesi gerekmektedir.

8-Uzungöl’ün Trafik sorununun acil olarak çözüme kavuşturulması gerekmektedir.Özellikle yaz mevsiminde yolun geliş ve dönüş şeklinde ikiye ayrılacağı bir yola ihtiyaç duyulmaktadır.

9-Turizm sezonunda Uzungöl’ün park sorununun çözümü aşamasında işletmelerimize çok önemli görevler düşmektedir.İşletmelerimiz kendi tesislerinde ikamet eden misafirlerinin park sorununu kendileri çözmeli be şekilde otopark sorununa katkı sağlamalıdırlar.

10-Turizm sezonunu içerisinde turizmin yoğun olduğu saatlerde pazarlamacıların girişine izin verilmemelidir.Pazarlamacılar ya sabahın çok erken saatlerinde ya da gece geç saatlerde işjyerlerine girebilmeli diğer saatlerde ise işletmelerimiz buna izin vermemeli,planlamalarını buna göre yapmalıdır.

11-İşletmelerimiz çöplerini gelişigüzel ortalığa bırakmamalı gözle görülmeyecek bir yerde muhafaza etmeli ve çöp kamyonunun geldiği saatlerde kamyona konulmalı bu şekilde görüntü kirliliğine izin verilmemelidir.

12-Muhtarlığımız döneminde Dornorim,Hocalı Mezireleri ve Filak Komları Mezirelerimizinorman Karastrosu bitmiş,parsel ve mülkiyet kadastrosu da hazırdır.Çalışmalara başlayacağız.Ayrıca,Orman Kanununun ek 16. Maddesine istinaden meraların mülkiyet sahiplerine verilmesi için de çalışmalara başlanmıştır.

Teleferik Projesine Uzungöl’de herkesin sahip çıktığını ve teleferik projesinin Uzungöl’ün olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Muhtar Öztürk,Teleferik projesinin uygulanmasının ardındanKarester ve Şekersu yaylalarının Uzungöl Turizminin vaz geçilemeyecek cazibe merkezleri olacağını bu şekilde deUzungöl Turizminin 12 aya yayılmışolacağını ifade etti.Teleferik ile ilgili en önemli sorunlarının yer ile ilgili sıkıntı olduğunu,yerleşim yeri ve afet alanı içerisinde teleferik projesinin olamayacağını bunun dışında teleferik ile ilgili her hangi bir sorunun bulunmadığını sözlerine ekledi.

VATANDAŞLARIMIZ DUYARLI BİR ŞEKİLDE TAPULU ARAZİLERİNE EVLER VE TESİSLER YAPMIŞTIR

 Konuşmasına konut hakkının insanların en temel haklarından biri olduğunu ifade ederek başlayan Uzungöl Haber genel koordinatörü Abdullah Özen Uzungöl insanının kendi tapulu arazilerinin üzerinde babadan kalma eski evlerini hem konaklama ihtiyacını karşılamak hem de Karadeniz ve Ülke turizmine çok daha kaliteli hizmet sunabilmek amacı ile  mevcut konutlarını günün koşullarına uygun olarak revize ettiğini ifade etti.

Doğa katliamı kelimesinden hiçbir şey anlamadığını ifade eden Moderatör Abdullah Özen Uzungöl’de tarihin hiçbir döneminde asla doğa katliamı yaşanmadığını,ormandan tek bir dal dahi koparılmadığını ve Uzungöl insanının doğayı en üst düzeyde korumaya çalışarak Ülke turizmine hizmet vermeye çalıştığını ifade etti.

BAŞKAN KELEŞ-EN 3.5 MİLYON TURİSTİK AĞIRLAMA BÖLGESİ OLMUŞTUR’

Konuşmasına Uzungöl Turizminin tarihsel sürecini anlatarak başlayan Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,1974 Yılında Uzungöl Turizminin Baş Mimarı dursun Ali İnan tarafından yakılan Turizm meşalesinin santim santim adım adım büyüyerek bu günlere geldiğini ve günümüzde Uzungöl’ün Dünya Turizminde bir marka haline geldiğini ifade etti.

Uzungöl’de ilk İmar Planının 1971 tarihinde çıktığını ifade eden Başkan Mehmet Keleş,Daha sonraki süreçte ise 1985 yılında Tabiat Parkı,1990 Yılında Turizm Merkezi,1998 Yılında SİT Alanı,2004 Yılında Özel Çevre koruma Bölgesi ilan edildiğini ancak 2004 yılında ise hiçbir anlam veremeden Turizm Alanı olmaktan çıkarıldığını ve Uzungöl Halkı olarak senelerdir buna hiçbir anlam veremediklerini ifade etti.

Uzungöl’de 10sene öncesine kadar Tribünlü bir stadyumolduğunu ve gençlerin oyun oynamak için çok fazla alanlarının bulunduğunu ifade eden Başkan Mehmet keleş,günümüzde ise mevcut stadyumun yerinde Büyükşehir’in Turizm tesisinin bulunduğunu Uzungöl’ün çok acil olarak hem stadyuma hem de bir Gençlik Merkezine ihtiyacının bulunduğunu ifade etti.

Uzungöl’ün bir başka önemli sorununun Uzungöl’de bir Turizm Meslek Lisesi ya da Turizm Meslek Yüksek Okulu açmak olduğunu ifade eden Başkan Keleş bunun yerinin de hazır olduğunu mevcut Orman Tesislerinin bulunduğu bölgenin bu amaçla çok rahatlıkla kullanılabileceğini sözlerine ekled.

İMAR PLANI’NDA UZUNGÖL İÇİN ADIMLAR ATILMAMIŞTIR

 Uzungöl’ün İmar Planı sorununa da değinen Keleş ayrıca, ‘’Bugün Uzungöl turizm merkezi olarak gözükmektedir. Biz istiyoruzki böyle bi turizim bölgesinin bir kaç kurullar tarafından değilde bakanlıklar tarafından yönetilmesini istiyoruz. Sonuç olarak ciddi anlamda ilk plan serüveni 2004 yılında yapılmış bugün mücadele verdiğimiz yerinde uygulanabilir öngörüsünü olmayan olan olduğundan iptal edilmiştir. Vatandaşlarımızdan kopuk bölgenin ve insanımızın ihtiyaçlarını karşılamayan planlar hazırlandığından sürekli mahkemeler tarafından iptal edilmiştir. Turizme ve vatandaşlara hitap edecek turizm planı yapılmadığından Uzungöl için önemli adımla konuşulmamış maalesef halen imarı konuşmaktayız’’ 
‘ORMAN VE HAZİNE ARAZİSİNE YAPILMADI’

Uzungöl’ün en önemli sorununun İmar Planı olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Moderatör Abdullah Özen,uzungöl’de 2004-2008-2014-2018 tarihlerinde dört adet İmar Planının çıkarıldığını ancak bu planların hiç birinin Uzungöl gerçeği ile örtüşmemesi sebebi ile vatandaşlar tarafından itiraz sonucu iptal edildiğini ifade etti.

Uzungöl insanının  İmarsız yaşamak istemediğini ifade eden Abdullah Özen Uzungöl insanının Bölge insanının gerçekleri ile bire bir örtüşen,hem doğaya hem de kendisine imkan tanıyan,çözüm aşamasında kendisinin de söz sahibi olduğu uygulanabilir bir İmar Planı istediğini sözlerine ekledi.

Devletimizin 2017 Yılı sonunda çıkarmış olduğu İmar barışı ile 2017 yılı sonuna kadar yapılan binalara izin verdiğini 2018 yılından itibaren ise buna müsaade etmediğini anımsatan Abdullah Özen,insanlarımızın bu gelişme üzerine nasıl olsa yeni bir yasa çıkar düşüncesinden hareket ile ev ve işyerlerini yapmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi. Uzungöl insanının o çetin ecede hakkını aramaya çalıştığını ancak biber gazı ve jop ile karşılaştığını ifade etti.

22 Aralık gecesi Uzungöl’ün tarihinin en zor gecesini yaşadığını anımsatan Abdullah Özen Uzungöl STK’lar olarak kendilerinin çözüm için mücadele ederken bir gece yarısı yıkım araçlarının Uzungöl’e doğru yola çıktıklarını,Uzungöl insanının o çetin ecede hakkını aramaya çalıştığını ancak biber gazı ve jop ile karşılaştığını ifade etti.

Yık,ancak ne yazık ki başarılı olamadıklarını sözlerine ekledi.ım sürecinde Ankara kapılarında Devlet yetkililerine İmar planını çıkaralım.Yeni çıkan İmar Planında kaçak binaların durumlarına bakalım.Eğer yine kaçak ise yıkalım ancak mevcut İmar Planına uyuyor ise Milli servettir insanların evlerini boş yere yıkmayalım düşüncesi ile yola çıktıklarını ifade eden Abdullah Özen

800 VATANDAŞIN İTİRAZI DİKKATE ALINMADI

Yıkımların ardından çıkarılanİmar Planı ile ilgili olarak vatandaşlar tarafından çıkarılan İmar Planına 800 tane itirazın olduğunu ancak bu itirazların bir tanesinin dahi kabul edilmediğini ifade eden Abdullah Özen,İmar Planı ile birlikte getirilen 18.Maddeye de 450 tane itirazın olduğunu ancak bu itirazların dane yazık ki kabul edilmediğini sözlerine ekledi.Bu durumda vatandaşlarımız mahkemeye gittiler.Ve bölge İdari Mahkemesi 6 dava için Yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bunun ardından bizler Uzungöl Platformu olarak devreye girdik.Dönemin Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Başkanı Mehmet ali kahraman’ı Uzungöl’e davet ettik.Daha sonra Uzungöl İmar planı ile ilgili olarak Şehir Plancımız tarafından bir plan hazırlandı.O dönemde Çevre Ve şehircilik bakanı Murat Kurum Uzungöl2e geldi.Bizler kendisine gittik.Derdimizi anlattık.Bakan bize hak verdi.Yanındakileri çağırdı.Durumu sordu.Derhal konu ile ilgili bir çalışma yapılmasını istedi.

Biz Şehir Plancımız ile birlikte hazırlamış olduğumuz rapor ile birlikte Ankara’ya gittik.Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Başkanı  Mehmet ali kahraman ve teknik Ekibi ile masaya oturduk.Şehir Plancımız tarafından Uzungöl İmar planı madde madde anlatıldı.Toplantı çok verimli geçti.İsteklerimizin %85’i kabul edildi.hatta toplantıdan sonra bizi tebrik ettiler,hayırlı olsun dediler.Bakanlık İmar Planını Şehir Plancısına işletti.Biz de sevindik sorun çözüldü dedik.

Kısa bir süre sonra ise kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Başkanı  Mehmet Ali kahraman ve teknik ekibinin görevden alındığını öğrendik.Uzungöl Platformu olarak Yeni başkanın yanına gittik.Ancak daha önce %80’ini kabul ettirdiğimiz İmar planında bu defa %10 oranlarına düştük.Çalışmalarımız devam ediyor.Uzungöl Platformu olarak 3 aydır Çevre ve Şehircilik Bakanlığından randevu alamıyoruz.

BAŞKAN  AKYÜZ ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SIRALADI

Uzungöl BİRLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz, İmar Planı’nda değişiklik yapılması gereken talepleri gündeme getirdi. Akyüz şu ifadelere yer verdi: ‘’Yüzde 70’i tamamlanmış bir yerde 18.maddenin uygulanmasın doğru olamayacağını ifade ettiği için 18 uygulamasının uygulanmamasını talep ettik. Sosyal ve kültürel alanların plana dahil edilmesini istedik. Otopark ve eğitim alanlarının ön görülen nüfusa göre yasal çerçevelere bırakılmasını istedik. Trafik sorunlarının çözülmesini istedik ve plana ekledik. Afet alanlarının ıslahını gündeme getirdik ve ıslah edilmesi ve plana dahil edilmesini talep ettik. Alt yapı ve üst yapı sorunlarının çözülmesini talep ettik. Turizmle ilgili iştigal olmayan yan mahallelerin özellikle planının dışına bırakılmasını örnek alçak köprü girişte olan aşağıdaki bölgenin bu plan dışında kalmasını istedik. Teleferik alanı burada herhangi bir yapılaşmanın uygulanması mümkün değildir. Teleferiğin buraya konuşmasından doğacak görsel kirliliğinin engellenmesini istedik. Turizm çeşitliliğinin arttırılmasını istedik. En çok üzerine durduğumuz konu ise bize zarar veren tescilli yapılar ve mezarlık alanlarımız 80 öncesi yapılar dahil maalesef planda yolların ve parkların üzerine konulmuştur. Biz bunların dışında yapılmasını talep ettik. Tescilli yapıların parselleriyle korunması kanunun varken bu planda işlenmemiştir.


Başkan Akyüz İmar Planı ile ilgili taleplerini şu şekilde sıraladı.

PLAN KARARLARI VE PLAN NOTLARI İLE İLGİLİ ÇEKİNCELER

1-Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planında BAKDEA olarak planlanan alanlarda yapılaşma koşulları çerçevesinde emsal 0.05 yerine  0.10 olmalıdır

2-Özel hükümler ile belirtilen çatı arasındaki iskan sınırlaması kaldırılmalı ve iskan amaçlı kullanım yolu açılmalıdır

3-Özel hükümlerde belirtilen birden fazla bodrum kat kullanılamaz ibaresi kottan dolayı açığa çıkmış bodrum katlarından diye tadil edilmelidir.Uygulamada sorun ve sıkıntı yaşatacak bir ibare söz konusudur.Sanki birden fazla bodrum kat yapılamaz gibi şeklinde anlaşılmaktadır.oysa açığa çıkmış bodrum katından sonra tamamen gömülü bodrum katı yapılabilmelidir.

4-Gelişme konut alanlarında binaların max taban alanı 140 m2’den 150 m2’ye,yükseltilmelidir.150 m2’lik taban alanı sosyal konut niteliğindeki çaslışmalar için daha verimli olacaktır.

5- Günübirlik alanlarda yapılaşma koşulu 500-1000m2 olarak değiştirilmesi gerekir. Ayrıca max. İnşaat alanı 150m2 den 200m2 ye yükseltilmelidir kafe restoran gibi mutfak alanları için 200m2 lik alan yeterli olacaktır. 

6- Plan notlarında yapı boyları hakkında verilen bina derinlik ve cephe şartları 15metre ile sınırlandırılmıştır. Bu sınırlandırma turizm bölgeleri (ETK) alanlarında 25metre olmalıdır. Bina boyu max. 15 metre, derinliği de 15 metre düşünüldüğünde max. 225m2 taban alanlı bir otelin kullanışlı ve ihtiyaca cevap vermeyeceğini düşünülmektedir.

7- Eko Turizm alanlarında 5 oda sınırlaması kaldırılmalı, 3 oda koşuluna getirilmelidir. Ekonomik kabiliyeti daha düşük ailelerin turizmden pay almalarına olanak sağlanmalıdır.

8- Plan kararlarında kamp alanı olarak planlanan mekansal alanların yapılaşma koşulları kısıtlı olduğundan emsal değeri 0,10 olması ve sökülüp takılabilir bungalov tanımı uygulamada sorun yaşanmaması açısından detaylı olarak tanımlanmalıdır.

9- Rekreasyon alanlarında emsal değeri 0,10 olmalı ve minumum parsel büyüklüğü bölgenin coğrafi yapısı göz önüne alınarak kaldırılmalıdır.

10- Ağaçlandırılacak alanlar içerisinde tanımlanan birimlerin 10 metre büyüklükte yapı yapma hakkı 20 metre ye çıkarılmalı ve yine bu alanlarda emsal 0,10 olması Uzungöl gibi kısıtlı arazi yapısı göz önünde bulundurulmalıdır.

11- İmar planı kararı ve plan notlarında 18 yapılması  Uzungöl özelinde kısıtlı arazi ve yapılaşmanın büyük oranda olduğu bir alanda uygulanması sosyolojik ve daha büyük sorunlar üretecektir.Dolayısıyla farklı alternaatiflerin kullanılması doğru olacaktır.

12- Planın tamamına veya turizmin yoğun olduğu alanlara da bodrum katlarının verilmesi ve bu alanlarda makine dairesi veya otopark olarak kullanılması önemli ölçüde  park sorununun çözecektir.

13- Hem bölgede yaşayan insanların hem de Uzungöl’e gelen misafirlerin spor yapacağı sosyal ve kültürel alanların planda ayrılmadığı görülmektedir.Kamuya ayrılan bunca alan içinde spor kompleksinin olmayışı plan ciddiyetini ve gerçek ihtiyacın çok uzağında kalmaktadır.

14-(ÖÇK) Alanları dışında kalan mahalleler ile yapılan istişarelerde imar planı dışında kalmaları yönünde görüş bildirmişlerdir.

Bu mahallelerin plansız yapılaşma çerçevesine değerlendirilmesi ve ÖÇK  alanının planı yeniden revize edilmesi  daha doğru bir yaklaşım olacaktır

BAŞKAN İNAN-UZUNGÖL BÖLGENİN EN BÜYÜK DEĞERİDİR

Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Metin İnan, ‘’Uzungöl bugün kendisiyle beraber karadeniz bölgesini kalkındıran değerdir. En son 2019 verilerine göre 3.5 milyon insanın Uzungöl’e gelişiyle güvenli bir şekilde ağırlayan turizm merkezi olarak en iyi şekilde kanıtlamıştır. 

Bulunduğu konumu nedeniyle kendi imkanlarıyla turizm potansiyelini oluşturulmuştur. Karşılığı olmayan bir çok kurum maalesef turizimcilerin önü kesilmiştir. Sanki kaderimiz sosyal örgütlenmeye kaldık. Kronikleşmiş Uzungöl sorunlarını vatandaşlar burada olmadan çözmek imkanı yoktur. Uzungöl’de olmadan sorunlar çözülmeye çalışılmıştır’’ dedi.

SON BÖLÜMDE SORU CEVAP

Toplantının son bölümünde ise Moderatör Abdullah Özen yönetiminde soru cevap bölümüne geçildi.Trabzon basınının güçlü kalemleri sordukları birbirinden güzel sorular ile Uzungöl hakkında detaylı bilgi sahibi olurken karşılıklı fikir alış verişi şeklinde geçen toplantı son derece olumlu ve verimli bir çalışma ortamında gerçekleştirildi.

Toplantıda ayrıca Trabzon basını ile Uzungöl Platformu arasındaki bu verimli toplantıların bundan sonra periyodik olarak devam ettirilmesi ve karşılıklı fikir alış verişi içerisinde Trabzon basını ile birlikte Uzungöl ve Bölge Turizminin çıtasının çok daha yüksek seviyelere çıkarılması ortak fikrinde birleşildi.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden Uzungöl Platformu Trabzon Basını buluşması  hem gazeteciler hem de platform üyeleri tarafından memnuniyet ile karşılandı.

Öte yandan Uzungöl Platformu üyeleri ile Trabzon Basınının seçkin isimleri sabah kahvaltısında ise Uzungöl Yeşilköşk Restaurant’ta bir araya gelerek hem güzel bir kahvaltı gerçekleştirdiler hem de muhteşem bir ortamda Uzungöl’ün sorunlarını masaya yatırdılar.

Haber Kaynağı;Çaykara Gündem

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.