Kuvvetli sağanak için ‘turuncu’ uyarı! 29.06.2019 Cumartesi

TRABZON valiliği, kent genelinde şiddetli sağanak yağış beklendiğini belirterek sel, heyelan ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Trabzon için tehlikeli sayılan 'turuncu' uyarı verildi. 

Kuvvetli sağanak için ‘turuncu’ uyarı! 29.06.2019 Cumartesi
Trabzon Haber
Trabzon Haber
28 Haziran 2019 Cuma 21:59

Trabzon valiliği, kent genelinde kuvvetli sağanak beklendiğini duyurarak, sel ve heyelanlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Açıklamada, "Bölgede sürmesi beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Pazartesi gününe kadar sürmesi beklenen yağışların metrekareye 100 ila 200 kilogram arasında yağış bırakacağı tahmin edilmektedir” denildi.

Belediye ve özel idare ekiplerine ait iş makineleri dere yataklarında olası sel taşkınlarına müdahale için hazır bekletilmeye başladı.  AFAD ekipleri de teyakkuza geçirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.