Ortahisar Belediyesi 3. Kitap Günleri’nin açılışı Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ortahisar Belediyesi 3. Kitap Günleri’nin açılışı Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Trabzon Haber
Trabzon Haber
24 Ekim 2023 Salı 20:35

Ortahisar Belediyesi 3. Kitap Günleri’nin açılışı Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi.Ortahisar Belediye Ana Binası'nda gerçekleştirilen törene Vali Aziz Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Mustafa Şen ve Vehbi Koç, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Uygun, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılıştaki konuşmasında Vali Yıldırım, "Bugün ulusal yasımızın ikinci günü. Yas; aynı inancı paylaştığımız ve bizim de her zaman koruma ve kollama görevimizi yaptığımız Filistin için. Orada şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum.

'Oku' emri ile başlayan bir dinin mensuplarıyız. Kitap bizim için vazgeçilmezdir. Yazılı kültür kaybolmayan kültür; geçmişi bugünü, bugünü geleceğe bağlayan yegâne delillerdir, bağlardır. Bugün ne kadar çok gence okuma alışkanlığı, okuma sevgisi aşılayabilirsek gelecekte de o kadar kültürlü bir toplum elde edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Bana da kitap okumayı rahmetli babacığım aşılamıştı. Devlet memurluğu yapan babam maaşının yarısını kitaba yatırırdı. Kütüphanemiz halen duruyor, okunmayı bekliyor ve paylaşılmayı bekliyor.

Yazarlarımız eserleri ile bizlerin dünyasını genişletiyorlar. Hepsine buradan teşekkür etmek istiyorum. Okuyan, tarihini okuyarak bilen gençlere ihtiyacımız var. Genç kuşaklara özellikle geleceklerini görebilecekleri kitapları okumalarını tavsiye ediyor, bu güzel kitap fuarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ise konuşmasında, “Kültür ve sanat şehrimizde, kitap okuma alışkanlığını daha da ön plana çıkarmak adına Kitap Günleri'nin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Misafirlerimiz olan yazarlarımızı öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Emek veren herkese ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

40 yazar ve 80 yayınevinin yer aldığı 3. Kitap Günleri 29 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.