24. Ağakonağı Şenliği Yapıldı

24. Ağakonağı Şenliği Yapıldı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
10 Ağustos 2023 Perşembe 21:05

TRABZON; Şalpazarı İlçe sınırları içerisinde bulunan Üzümözü mahallesi zirvesinde yer alan ‘’Geleneksel 24. Ağakonağı Şenliği’’ muhteşem bir güneş altında Üzümözü’nün evladı Almaya da Gazeteci program sunucusu BHA Muhabiri Ramazan Kabataş   tarafından sunumu yapıldı. Ağakonağı Kültür şenliğine katılan yöresel sanatçıların şenliğe katılanlara söyledikleri kemençeli türküler eşliğinde gerçekleşti.

Geleneksel 24. Ağakonağı Şenliği; Ağakonağı Şenliği ‘nin ilki 1994 yılında yapıldı. Ağakonağı Şenliği Üzümözü Vakfı tarafından aradan geçen zaman diliminde Yurt genelinde kurulmuş Köy vakıflarından birisidir. Ağustos ayının ilk haftasında gerçekleşir. Üzümözü mahalle muhtarlığı ve Şalpazarı Belediyesinin katkılarıyla yapılır. Ağakonağı Şenliği bazı yıllarda yurdumuz genelinde yaşanan üzücü büyük olaylar ve fazla Şehitlerimizin olduğu yıllarda Ağakonağı Şenliği eğlence kısımları iptal olarak Şehitlerimiz ve gazilerimiz adına Kur-an’ı Kerim okutularak dua yapıldığı dönemler oldu.

Üç Yıl Aradan Sonra Tekrar Yapıldı; Hatırlanacağı gibi 2019 yılında Ağakonağı şenliğini Ağustos ayının ilk haftasında yapılmış akabinde de Dünyada bir anda Çinin Wuhan kentinde 2019 yılının Aralık ayında ölümcül virüs Koronovirüs Covid-19 salgın hastalıkla mücadele kapsamında üç yıl yapılamayan toplu organizasyonlar ve kültür şenliklerinin hayat normale dönmesiyle yapılmaya başlandı.

2019 Mahalli idareler seçimlerinde Üzümözü merkez cami din görevlisi emekli olmuş ve yerel seçimlerde ilk Ağakonağı Kültürü şenliği yapılışına tanıklık yapmıştı. O dönemlerde  Üzümözü vakıf Başkanı Nedim Zeki Çakır ilerleyen zamanlarda hizmet bayrağını Özdemir’e devretti.

Başkan Özdemir’in İlk Kültür Şenliği; Üzümözü Vakfı yeni Başkanı halk insanı yardımsever kişiliği ile tanına Yakup Özdemir’in Başkanlığında Şalpazarı Üzümözü mahallesi zirvesinde mesire alanı olarak kullanılan tepede 5 ve 6 Ağustos 2023 tarihlerinde kültür etkinliği yapıldı. Üzümözü Vakıf yeni Başkanı ikamet ettiği mahallesinde ilk organizasyona ev sahipliği yapmanın heyecanı bir yana kültür şenliğine katılım sağlayan idareciler ve sanatçıların programlarının eksiksiz olarak tamamlanmasına ekip arkadaşlarıyla gayret ettiler. Şalpazarı 24. Ağakonağı kültür şenliğinde açılış konuşmasını İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız yapmasın ardından ikinci günün anlamını belirten konuşmayı Mahalle Muhtarı Nihat Bektaş yaparken son konuşmayı da çiçeği burnunda misali yeni vakıf Başkanı Yakup Özdemir yaptı.Tabi Başkan Özdemir heyecanlı olduğundan fazla ayrıntıya girmeyerek katılımcılara teşekkür etti.

Geleneksel 24.Ağakonağı şenliğine Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ve Belediye Başkan yardımcıları da katıldı.

Şenlik Alanında Bir İlk Yaşandı ;Bu yıl yapılan geleneksel Ağakonağı  Şenliğine katılım sağlayanlara ve sunumu yapan sunucu tarafından daha önceden belirlediği gönüllü bir ekiple beraber görev bölümüyle şenlik alanına gelenlere Belediye ve vakıf elemanları tarafından dağıtılan çöp poşetleri yerli yerince kullanılarak katılımı sağlayanlar tarafından çevreye duyarlılık gösterip belirtilen çöp toplama yerlerine bıraktılar ve diğer yayla şenliklerinde yaşanan çöp görselliği burada yaşanmayarak bir anlamda bir örnek oluşun sağladılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.