ANADOLU ŞAPKADAN BARAK GÖLÜNDE PİKNİK

ANADOLU ŞAPKADAN BARAK GÖLÜNDE PİKNİK
Trabzon Haber
Trabzon Haber
03 Ekim 2022 Pazartesi 23:38

Trabzon Şalpazarı İlçesinin evladı genç girişimci Şalpazarı sevdalısı iş adamı Ömer Özdemir tarafından Şalpazarı İlçe merkezinde 5 yıl önce dumansız fabrika olarak İlçe merkezi ve Büyükliman’a can suyu olan yaklaşık olarak 80 üzeri işçiye ekmek kapıdı olan işletme sahibi her yıl sonbahar mevsimi yaklaştığında hafta sonu çalıştırdığı eleman ve onların aileleriyle beraber  doğayla iç içe işçi ve onların ailesiyle beraber bir günü doyasıya geçiren işletme sahibi Ömer Özdemir bu yıl Trabzon’a bağlı Tonya İlçesi Kadıralak Yaylası eteklerinde kurulu bulunan Barak Gölüne giderek burada doğanın koynunda piknikte buluştular.

İşletme sahibi Özdemir Gerçekten Huzurlu ve Muhteşem; Şalpazarı’nın dumansız ekonomi bacası işletme Anadolu Şapka sahibi Ömer Özdemir gerçekten doğanın koynunda gidip görmeye değer bir yer imkanı olan herkese tavsiye ederim. Bir kere çocuklarınızı özgürce oynayacakları koşup eğlenecek oyun alanı en önemlisi trafik korkusu ve endişe duyacak bir ortam yok bu daha çok bizleri buraya tercih etmemizi sağladı. Burayı kullanan piknikçilerin her ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için bütün alt yapı hazırlanmış lavabolar ve buna benzer yaşam alanı düzenlemeleri eksiksiz düşünülmüş.

Anadolu Şapka Piknikçileri Müzik Eşliğinde Horon Oynadılar; Barak Gölü piknik yapmaya giden Şalpazarı Anadolu Şapka personeli ve bu personelin aile bireyi çocuklarının da hazır bulunduğu piknikte katılımcılar yöresel kemençe eşliğinde müzik eşliğinde gönüllerinde horon teperek eğlendiler.

Trabzon'un Tonya ilçesinde Kadıralak Yaylası eteklerinde Kalyoncu ailesi tarafından  oluşturulan yapay gölet görenlerin yoğun ilgisini çekiyor.
“Barak Gölü” Kalyoncu Ailesinin arazisi üzerinde aynı yerde akan derenin suyunun doldurulmasıyla oluşturuldu. Gölün üzerine bir seyir platformu, su değirmeni çarkı ve çevrede oturma yerleri hazırlanarak doğaseverlerin hizmetine sunulurken doğa tutkunları için tam bir piknik alanı haline getirildi.


“Barak Gölü” ve çevresi Tonya ilçe merkezine en yakın piknik alanı olma özelliği taşırken, sonbaharın gelmesi ile birlikte piknikçiler tarafından tercih edilen gölet yaklaşık 1000 metrekare bir alanı kaplıyor. Ziyaretçi akınına uğrayan Barak Göleti, yeni evleneceklere dış çekim imkânı da sunuyor.


Kadıralak Yaylası’nın eteklerinde, orman içerisinde temiz havası, sıra dışı coğrafyası ile kuş sesleri arasında "Huzur veren mekan" Barak Gölü, diğer taraftan da Sonbahar mevsiminde misafirlerini ağırlıyor. Barak Göletini emekli öğretmen Hasan Kalyoncu'nun kendi arazisinde kendi imkânlarıyla yaptırdığı öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.