BİRLİK OLMAK ZORUNDAYIZ!;

BİRLİK OLMAK ZORUNDAYIZ!; Kurukız: “Ankara’dan eli boş döndüğümü söyleyemem. Özellikle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya minnettarım. Soylu Bakanımız uğruna her şey yapılacak bir isimdir. Devletimiz tek ve o yüzden tüm girişimlere karşı birlik olmak zorundayız. Başka çaremiz yok.”

BİRLİK OLMAK ZORUNDAYIZ!;
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
21 Nisan 2021 Çarşamba 00:22

BİRLİK OLMAK ZORUNDAYIZ!; Kurukız: “Ankara’dan eli boş döndüğümü söyleyemem. Özellikle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya minnettarım. Soylu Bakanımız uğruna her şey yapılacak bir isimdir. Devletimiz tek ve o yüzden tüm girişimlere karşı birlik olmak zorundayız. Başka çaremiz yok.”

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız gazetemize konuştu. Kurukız şunları dile getirdi: “Pandemi tüm dünyayı etkiledi. Dolayısı ile sadece Şalpazarı’nı değil ülkemizi, şehrimizi, tüm dünyayı etkisi altına aldı. İnşallah en kısa sürede bu sıkıntılı süreçten kurtuluruz. İnsanlar normal yaşantısının dışında dar bir alana hapis edildi ve hayat standartlarının çok altında yaşamaya alıştı. İnşallah biran önce normal yaşantımıza geri döneriz, çünkü dünya hem psikolojik olarak hem de ekonomik olarak bu süreçten çok etkilendi. Umarım insanların neredeyse her şeyi değişti. Biran önce bu olumsuz şartlardan dünyamız kurtulur, biz de sevdiğimiz insanlara sarılırız.”

HİZMET AĞIMIZ YÜKSEK; “Biz küçük bir ilçe görünümündeyiz ama hizmet ağı yüksek olan bir ilçeyiz. İlçemize sadece Ağustos ayında giren araç sayısı MOBESE görüntülerine göre 93 bin 700. 30 tane mahalle, Sis Dağı gibi mesire alanı, türkülere konu olmuş Alaca Yaylası, Ağakonağı gibi önemli mesire alanlarımız, turizm yerlerimiz var. Dolayısıyla yoğun göç alan bir ilçeyiz. Her ne kadar pandemiden dolayı insan hareketlerinin azaldığı bir dönem olsa da Belediye’ye düşen görevler var. Temizliği yapabilmek, insanlara hizmet getirebilmek gerekli. İlçemizde altyapı, çevre, aydınlatma, cephe çalışması ile ilgili dar zamanda neler yapabiliriz diye düşünerek, elimizden geldiğince ilçemize hizmet verdik, devam da ediyoruz. Pandemi olabilir, şartlar zorlayabilir ancak eğer çalışan bir ekibiniz ve inançlı yol arkadaşlarınız varsa hizmetler arka arkaya geliyor.”

ETNOGRAFYA MÜZESİ’Nİ ÖNEMSİYORUM; “Allah’ın izniyle, elimizden geldiğince devletimizin imkanlarını ilçemize yansıtıyoruz. Son bir yıldır burada yeni hizmet binamızda hizmet veriyoruz. İnşallah burada yıllarca hizmet vermeye devam edeceğiz. Binamıza yerleştikten hemen sonra üst katını Gençlik Merkezi’ne tahsis ettik. Binamızın alt katında bir bölümünü ilçemizin ihtiyacı olan spor salonu olarak düzenledik ve açılışa hazır. Belediyemizin altında güzel bir kafe işletmeciliği açtık, onu kiraya verdik. Yine birinci katımızı da notere kiraya verdik. İlçemizde benim çok önemsediğim Etnografya Müzesi’ni ele alıyoruz ve ihaleye hazırlanıyoruz. Şalpazarı’mızın geçmişini geleceğimize taşıyacak olduğuna inandığım; ilçemizin güzelliklerini, taşıdığımız değerleri, insanların yaşam biçimi ile birlikte geleceğe aktarma isteğimizi bu binada bir araya getirmek istiyoruz. Bunun yanında bu binanın çatısını kapatıyoruz ve içinde atıcılık, okçuluk gibi geleneksel sporları dikkate alan güzel bir mekân oluşturacağız.”

CADDELER IŞIL IŞIL; “Şalpazarı’nın merkezinde tüm caddeleri yeniledik, aydınlatma çalışmalarını yaptık, tüm caddeler şuanda ışıl ışıl ay yıldızlı motifler ile süslenmiş durumda. Halkımızın çok talep ettiği Meslek Yüksek Okulu’nu da devreye aldık ve eğitime bu sene geçti, önümüzde ki yıl iki bölüm daha açacağız. Hükümet Konağımız tamamlandı hizmete açıldı ilçemizin girişlerini çıkışlarını düzenledik çok güzel ambiyanslar var. Hakikaten insanların övgüsünü, teşekkürünü, duasını alıyoruz.”


MİDİLLİ ATLARI OLACAK; “İlçemizin ihtiyacı olan Millet Bahçesi dediğimiz 6,5 dönüm üzerinde ihalesini hazırladığımız projemiz mevcut. Sanırım bu ay tamamlarız, önümüzdeki ay ihalesini yaparız. 6,5 dönüm üzerindeki projede 1 dönüme at çiftliği yapıyoruz. Midilli atları koyacağız, çocuklar gelsin oynasın görsün diye. 300 metrekare kafemiz, oyun parklarımız, bisiklet ve yürüyüş yollarımız, satış reyonumuz ile birlikte insanların nefes alacakları bir yaşam merkezi oluşacak. İnşallah bunu bu sene tamamlarız, önümüzde ki sene de devreye alırız. Bu dönem içerisinde ilçemizin ihtiyacı olan iki tane semt sahasının bir tanesini ihaleye aldık ve başlatıyoruz. Kapanan Belediye binamızı tekstil fabrikasına çeviriyoruz ve 30 kişiye istihdam sağlayacağız.”

İLÇENİN RENGİ DEĞİŞTİ; “Cephe sağlıklaştırma çalışmaları devam ediyor, adeta ilçenin rengi değişti. Eski ile yeniye baktığında hakikaten cennete gelmiş gibi hissediyor insan. Daha önce o duvarların kirlenmiş rengini, sıvasız halini, tenteleri, dükkânların biçimsiz hallerini hatırlayıp şuan ki haline baktığımızda değişimi görüyoruz. Daha bitmedi, dükkânların tabela kirliliğini de kaldıracağız, tek tip tabela yapılacak. Dükkanların çerçeveleri ve tüm görünümü değişiyor. Şalpazarı’nı gezip görmeyen cennete yabancılık çeker diyorum ben, o kadar iddialıyız. Devlet Su İşleri’nin bir 25 yıllık ihale çalışması var, Yatırım Programı’na alınmıştı, ihale talimatı geldi. Şalpazarı insanı devletinden gördüğü hizmetler ile beraber o hizmetlere kavuşmanın gururunu yaşıyor.”

KRİZ DÖNEMİNDEN GEÇMEKTEYİZ!; “Takdir edersiniz ki bir kriz döneminden geçiyoruz. Bu dönemde hizmet üretmek, hizmet vermek gerek. Şöyle düşünelim; neredeyse işyerlerimizin ve hizmet sektörlerimizin yarısı kapalı, üretim yapılamıyor. Pandemiden dolayı bu süreç içerisinde hükümetten gelen paylar daralıyor. Dolayısıyla sıkıntıları hep beraber yaşıyoruz. İnşallah yaz döneminde havaların ısınması ile birlikte pandemiyi atlatırız ve o hızlı hizmet dönemine yeniden gireriz.”

POZİTİF AYRIMCILIK; “Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Murat Zorluoğlu ilçemize daha iki ay önce geldi. Bizleri dinledi, zaten daha önce de gelmiş ve taleplerimizi iletmiştik. Şalpazarı dışında 18 tane ilçemiz var. Başkanımız buraya geldiğinde ilçemize pozitif ayrımcılık yapacağını belirtti. Özellikle yol konusunda eksik olduğumuzu kendisine ilettik, merkezde kurumsal anlamda önemli hizmetleri ilçemizle buluşturdu. Zaten ilçemize yaptığı hizmetleri görüyoruz.”


SAĞ KOLU YAPARAK SEVGİSİNİ GÖSTERDİ; “Zorluoğlu Başkanımızın kendisine ve ekibine güveniyoruz. Zaten Şalpazarı’na sevgisini Atilla Ataman Başkanımızı kendisine sağ kol olarak yanına alması ile gösterdi. Atilla Başkanımızın da desteklerini görüyoruz. Bizim her şeyimiz, kıymetli büyüğümüz. İnşallah hep beraber Cumhur İttifakı kapsamında hizmetlerimizi tamamı ile gerçekleştireceğiz. Ben AK Parti Belediyesi değilim, MHP Belediyesi değilim, ben Cumhur İttifakı’nın iki partinin güçlü belediyesiyim. İki partimize de sorumlu ama tüm partililerimize eşit hizmet etmeye yapmaya çalışıyorum.”

YOLUM DA ÇİZGİM DE BELLİ!; “İki partinin birlik ve beraberliği ilçemize katkı sunuyor. Bizim her iki partiye karşı olan sevgimiz ve saygımızı nedeni ile AK Parti’ye geçebilir yönünde bir anlayış zihinlere kazınmış olabilir. Bizim yolumuz çizgimiz belli, MHP’de siyasete başladık, o doğrultuda ilerleriz. Genel Başkanımız, İl Başkanımız, İlçe Başkanımız bize hangi görevi verirse hiç küsmeden o görevi yaparız bu anlamda en ufak bir rahatsızlığım yok. Gerek Liderim Devlet Bahçeli ile birlikte gerek MHP ile her zaman yoluma devam ederim.”

ELİ BOŞ DÖNMEDİM; “Ankara’dan eli boş döndüğümü söyleyemem. Özellikle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya minnettarım. Soylu Bakanımız uğruna her şey yapılacak bir isimdir. Yine; Çevre Bakanımız Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, Milletvekillerimiz Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu’na da Ankara’daki destekleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu'na, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilimiz Atilla Ataman'a, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e de ilçemize katkıları için şükran sunuyorum. Biz bir olursak, birlik olursak başarılı oluruz. Devletimiz tek ve o yüzden tüm girişimlere karşı birlik olmak zorundayız. Başka çaremiz yok.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.