Çabuk; Bazı Söylemler Canımızı Sıkıyor

Çabuk; Bazı Söylemler Canımızı Sıkıyor
Trabzon Haber
Trabzon Haber
28 Temmuz 2023 Cuma 10:53

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde son yerel seçimlerde Cumhur İttifakı kapsamında MHP’ye bırakılan belediye, AK Parti ilçe teşkilatı tarafından geri isteniyor. Milletvekili Vehbi Koç’un da katıldığı Temmuz ayı Danışma Meclisi Toplantısında bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, kullandığı ifadelerle bunu açıkça ifade etti.

AK Parti Şalpazarı Temmuz Ayı Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Toplantıya AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, İlçe Başkanı Zeki Çabuk, muhtarlar, meclis üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, bomba etkisi yaratan açıklamalarda bulundu.

Şalpazarı’nın son dönemlerde göç veren bir ilçe haline geldiğini belirten Çabuk, “Şalpazarı’nda seçmen sayısı 24-25 bin bandındaydı. Bir önceki seçimde seçmen sayısı 11 bin. Ne yazık ki son seçimde sandığa giden seçmen sayısı 7 bin 800. Nereden nereye doğru gidiyoruz? Yüzde 75 bandında oy oranımız olduğu noktada ne hikmetse kendi içimizde kavgalar gürültülerle, Şalpazarı nüfus ve seçmen açısından göç veren bir ilçe haline geldi.” dedi.

TEŞKİLATIMIZIN CANINI SIKIYORLAR

Birileri tarafından AK Parti seçmeninin gerildiğini kaydeden ve yerel seçimler öncesi Şalpazarı’nın Cumhur İttifakı kapsamında yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Çabuk, “Şalpazarı’nda artık sanayi alanlarını, doğal gazı, turizmi, farklı şeyleri konuşmamız lazım. Şalpazarı kendi göbeğini hep kendisi kesmiştir. Yerel seçimlere doğru gidiyoruz. Burada çok gündem olduğu için mahalle ziyaretlerinde hep karşımıza çıktığı için söylüyorum. Biz şimdiye kadar yerel seçimlerin Y’sini ağzımıza almadık. Sonuçta bir genel seçim geçirdik, Allah’a hamd olsun başarılı da olduk. Şimdi yerel seçimler öncesi Cumhur İttifakı olarak büyüklerimiz bir karar verecek. Ne karar verilirse bizim başımızın üstünde yeri var. Fakat geldiğimiz noktada yüzde 70 oy oranımız olan bir ilçede Şalpazarı’nın artık “AK Parti Şalpazarı’nı bıraktı” gibi söylemleri kullanmak, Ankara’dan basın yoluyla mesaj vermek, seçmeni germek ve bununla ilgili her gittiğimiz mahallede bununla ilgili bize bir şeyler söylenmesi gerçekten teşkilatımızın da üyelerimizin de canını sıkmaktadır. Bu söylemlerin yanlış olduğunu ifade ediyoruz. AK Parti değil bir ilçesini bir mahallesini ve bir üyesini bile yalnız bırakmaz. Biz Cumhur İttifakıyız, bu ittifakla yolumuza devam ediyoruz. Çünkü biz burada emek veriyoruz. Geçen dönem Cumhur İttifakındaydık. Alnımız ak, başımız dik bir şekilde çıktık. Ancak çok farklı söylemlerle karşı karşıya geliyoruz. Bunlar yanlış şeyler. Bu yerel seçimlerde söz de karar da milletindir. Artık Şalpazarı’nda son sözü millet söyleyecektir. Öyle ahkam kesmekle, milleti germekle, AK Parti seçmenini köşeye sıkıştırmakla bu iş olmuyor. Bu iş ciddi manada teşkilatımızın canını sıkmaktadır.” diye konuştu.

ŞALPAZARI TEŞKİLATI BATI İLÇELERİNİN EN BAŞARILISI

Çabuk, AK Parti Şalpazarı teşkilatı olarak batı ilçelerinde en yüksek oy oranına ulaşan ilçe olduklarını ve üye kayıtlarında da il ikincisi olduklarını sözlerine ekledi.

EMEKLİ MAAŞLARINA TEPKİ VAR

AK Parti Şalpazarı Kadın Kolları Başkanı Emine Atalar ise hiç durmadan saha çalışmalarına devam ettiklerini ancak en çok emekli maaşlarına yapılan zamlarla ilgili tepki aldıklarını söyledi.

EN ÇOK TEMBELLİK YAPANLAR KONUŞUYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman da son genel seçimlerde AK Parti olarak sadece muhalefeti değil ABD ve Başkan Biden’ı da yendiklerini belirterek, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak kem küm yapacak halimiz yok. Şalpazarı’na ne söz vermişsek yaptık, Yeter mi yetmez. Su sorununu çözüyoruz, inşallah yol sorunlarını da çözeceğiz. Haklılığı tescil etmek lazım. Yılların birikmiş sorunları var. Buna rağmen Üsküdar’dan aracına binen birisi çamur görmeden Kadırga’ya çıkabiliyor. Yeter mi yetmez. Parası ancak 380 senede tahsil edilebilecek bir su projesini hayata geçiriyoruz. Emekliler konusunda şunu söylemek istiyorum. Emeklileri anlıyorum ve tepkilerine saygı duyuyorum. Ancak en fazla tepkiyi gösterenler Bodrum’da tatil yapanlar. Bunu anlayamıyorum. En çok da tembellik yapanlar konuşuyor. Ben Foleya’da tesislere işçi bulamıyorum.” Dedi.

Ataman, Diyarbakır’dan milletvekili seçilen Suna Kepolu Ataman’ın da Ağustos ayı içinde Şalpazarı’na gelerek ziyaretlerde bulunacağını sözlerine ekledi.

ÇABUK’UN SÖZLERİNE MİLLETVEKİLİ KOÇ’TAN CEVAP

AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç ise seçimlerden sonra ilk kez Şalpazarı’na geldiğini belirterek, “Bu seçimi hep beraber kazandık. Emeğinize teşekkür ediyorum. Emekli maaşları konusunda bilin ki biz vekiller de üzgün. Keşke yüzde 25’ten daha fazla bir iyileştirme yapılabilseydi. Ama sayın Cumhurbaşkanımız bu noktada yani iyileştirme yapılması noktasında mesajlarını verdi. İnşallah olacak. Yerel seçimler noktasında ise burada nasıl bir yol çizileceğine hep birlikte karar vereceğiz. Bundan endişeniz olmasın.” diye konuştu. Toplantının kalan bölümü ise basına kapalı olarak gerçekleştirildi

Haber Kaynağı;Aydın Gelleci

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.