ÇABUK İLÇE BASINI İKİNCİ & ÖZCAN’A PLAKET TAKDİM ETTİ

Trabzon Şalpazarı AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk İlçede Ticari olarak faaliyet gösteren ve Ulusal haber Ajanslara İlçede olanları aktaran İlçenin...

ÇABUK İLÇE BASINI İKİNCİ & ÖZCAN’A PLAKET TAKDİM ETTİ
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
14 Ocak 2021 Perşembe 12:48

Trabzon Şalpazarı AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk İlçede Ticari olarak faaliyet gösteren ve Ulusal haber Ajanslara İlçede olanları aktaran İlçenin nabzını tutan A.A Temsilcisi ve Yeni Şalpazarı Gazetesi sahibi Turgay İkinci ile İHA Temsilcisi  Büyükliman Gazeteciler Yönetim Kurlu Üyesi 61.com.tr  Haber Editörü ve Şalpazarı Ses Gazete sahibi Mustafa Özcan’a 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü anısına Plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.Plaket takdimi sırasından Şalpazarı AK Parti Sosyal Faaliyetler Başkan yardımcısı Gazi Cevat Özdemir de hazır bulunarak İlçede görev yapan Gazetecilerin günü kutladı.

Şalpazarı AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü anısına İkinci & Özcan’ a plaket takdimi sonrasında yaptığı açıklama da kamuoyunun tarafsız ve şeffaf bir şekilde hadiselerden haberdar olmasının özgür ve bağımsız gazeteciler sayesinde gerçekleştiğini belirtti. Gazetecilerin, toplumun hür ve gür sesi olduğunu ifade eden Çabuk önemli bir görevi de ifa ettiklerini vurguladı.

"İletişim imkanlarının hızla geliştiği günümüzde haberleşme araçlarının doğru ve etkili kullanmanın önemi her geçen gün artmaktadır. Basın mensuplarımız ve medya kuruluşları küresel şer odakları ile terör örgütlerinin karşısında durup, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaları milletimizle bir ve beraber olduğunun açık bir kanıtıdır.

Başkan Çabuk İlçede olup bitenleri bizlere aktaran ve sabah katlığımızda gece yatana kadar İlçede doğru ve tarafsız olarak bizlere aktaran sizle ne kadar teşekkür etsek azdır. Günümüz teknolojisinde bizlerin aynası oluyorsunuz bu zor süreç olan pandemi sırasında da İlçe ve yurt genelindeki dostlarımız Yeni Şalpazarı ve Şalpazarı Ses Gazetesinde İlçede olanları öğreniyorlar.

"AK Parti olarak özgür ve bağımsız bir basının her zaman yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Bu vesileyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor ve tüm gazetecilere çalışmalarında başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye'ye özgü bir kutlama günüdür.

1961-1971 arasında “Çalışan gazeteciler bayramı” adıyla kutlanmış; 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olarak değiştirilmiştir.

4 Ocak 1961’de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin Resmi gazetede yayınlanması nedeniyle 10 Ocak günü kutlama günü olmuştur.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.