Gerçeğini Aratmayan ŞMYO Öğrencilerinden Afet Tatbikatı

Gerçeğini Aratmayan ŞMYO Öğrencilerinden Afet Tatbikatı

Gerçeğini Aratmayan ŞMYO Öğrencilerinden Afet Tatbikatı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
05 Ocak 2024 Cuma 20:55

Trabzon Üniversitesine bağlı Şalpazarı Meslek Yüksek Okulu tarafından bu sene 2.sini düzenlenen "Afet (Yangın, Kentsel Arama Kurtarma ve Doğada Arama Kurtarma) Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Şalpazarı ilçe merkezine 3 km uzaklıktaki Düzköy Mahalle sapağında dış paydaşlarımızdan Trabzon Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Trabzon Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü, Trabzon Havalimanı İşletme Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, UMKE ile ortaklaşa tatbikat yapıldı.

Birbirinden bağımsız olarak gerçekleşen tatbikatlarda bir komuta merkezi oluşturularak sırasıyla yangın, Doğada Arama Kurtarma ve Kentsel Arama Kurtarma tatbikatları gerçekleştirildi.


Yoğun yağmur altında gerçekleştirilen tatbikatlar gerçeğini aratmadı. Çıkan yangında baygınlık geçiren vatandaşlar kurtarılarak Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerine (UMKE) teslim edildi. Yangına yapılan müdahale ile de kısa sürede yangın söndürüldü ve soğutma işlemi gerçekleştirildi.
Yangın sonrasında, aynı anda Kentsel Arama Kurtarma ve Doğada Arama Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirildi. Komuta merkezindeki görevli tarafından istenilen sessizlik sonrası kazazedelerin yerlerinin tespit çalışması yapıldı. Aynı zamanda eğitimli arama kurtarma köpeği (RİKA) tarafından da canlı insan yerinin tespiti yapıldı. Yapılan tespit sonrasında enkaz altında kalan kazazedeler kurtarılarak 112 Acil Çağrı Merkezine bağlı Ambulansa alındı. 


Doğada Arama Kurtarma tatbikatında da, engebeli arazide yuvarlanan vatandaşın kurtarılmasına tanıklık ettik. Arama Kurtarma Ekipleri tarafından yüksek yamaçtan kazazedenin yanına inen ekipler, kazazedeye yaptıkları ilk acil müdahale sonrasında olay yerinde hazır bulunan ambulansa kazazedeyi teslim ettiler.


Risk durumlarında ve afetlere karşı ortak kriz yönetiminin önemini gösteren başarılı bir tatbikat gerçekleştirildiğine vurgu yapan Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dönüş Gençer, ortaklaşa gerçekleşen tatbikatta emeği geçen paydaşlara ve Şalpazarı Meslek Yüksekokulu idarecilerine ve öğrencilerine teşekkürlerini iletti.


Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız ile Şalpazarı İlçe Kaymakamı Semih Memiş te, Şalpazarı Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, eğitimde görev alan akademisyenlere ve Şalpazarı Meslek Yüksekokulu yönetimine teşekkürlerini ilettiler.


Yapılan tatbikata; Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Trabzon Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Recep Demir, Trabzon Üniversitesi Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Karoğlu, Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün, Kurucu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Harun Kahveci, Şalpazarı İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, Şalpazarı İlçe Jandarma Komutanı V. Kürşat Tokgöz, Şalpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Türkmen, Şalpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Ayaz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürü Fatih Yardımcı, Trabzon Havalimanı İşletme Müdürü Adem Tiryaki, ARFF Şube Müdürü Hüseyin İskender, Trabzon Üniversitesi Şalpazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dönüş Gençer akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.