GEYİKLİ MERKEZ CAMİ SOSYAL TESİSİ DUALARLA AÇILDI

GEYİKLİ MERKEZ CAMİ SOSYAL TESİSİ DUALARLA AÇILDI
Trabzon Haber
Trabzon Haber
05 Mayıs 2022 Perşembe 20:29

Trabzon Şalpazarı Geyikli Beldesi Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Geyikli mahallesi merkez Cami yanında Dernek önderliğinde yapımı tamamlanan çok amaçlı Geyikli Sosyal Tesis açılışı  İlçe Müftüsü Hacı Hüseyin Hacıfettahoğlu tarafından yapılan duaların akabinde temsili Sosyal Tesis anahtar açık artırmayla hayırseverlere satılmasının ardından kurdele kesimiyle hizmete açıldı.

SOSYAL TESİS HAKKINDA BİLGİLENDİRMELER; Trabzon Şalpazarı Geyikli Beldesi Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı tarafından Geyikli Merkez Cami yanında Sosyal yaşam alanı olarak hazırlanan 280 metre kareden oluşan 2 katlı binanın toplam 560 metrekarelik sosyal tesisin açılış sunumunu halkın yakından tanıdığı Kaymakamlık emekli  yazı İşleri Müdürü Mustafa Bektaş tarafından program sunumu yapıldı.

Aynı zamanda açılışı yapılacak olan tesis hakkında açılış törenine katılanlara geçmişten günümüze kadar gelenler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu Geyikli Mah.Kal.ve Yrd Derneği  eski başkanı Bektaş.

GARİP HASAN KURUCU BAŞKAN OLDU; Şalpazarı ve civar İlçe halkı tarafından çok iyi tanınan ve geçmişte çekmiş olduğu zorluklarda gençliğinden sonra evlatlarını yetiştirdikten sonra kendisini hayır işlerine adayan ve halk arasında Garip Hasan olarak tanınan Hacı Hasan Gülay tarafından 1988 yılında kurulan Geyikli kurucu Dernek Başkanı 1988-2002 yılına  kadar Dernek Başkanlığı görevinde bulundu.2002 yılından 2006 yılına kadar Ali Balta Başkanlığı yaptı. 2006 yılında olağan genel kurulda tüzük değişikliğine gidilerek  Geyikli Beldesi Kalkındırma  Derneği olarak değişiklik yapıldı. 2006 yılından 2018 yılına program sunumunu yapan Mustafa Bektaş görevi 2018 yılında mevcut Başkanlık görevinde bulunan İmam Hatip Ömer Dural Dernek Başkanı olarak devam ediyor. Mevcut Sosyal Tesis olarak 1980’li yıllarda temeli atılan bina yeni yönetim ile beraber yeni bir çehre kazandı.

DERNEĞİMİZİN KAYITLI 313 ÜYESİ BULUNUYOR; Geyikli mahallesinde 80’li yıllarda yapıldığı tahmin edilen bina Trabzon Şalpazarı Geyikli Beldesi Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği olarak 313 üyeye sahip olduğu belirtildi. Trabzon Şalpazarı Geyikli Beldesi Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı tarafından Geyikli Merkez Cami yanında Sosyal yaşam alanı açılış programını sunan Mustafa Bektaş Program akışıyla ilgili katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu. Program konuşmaları arasında Hafız Muhammet Saka tarafından Kuran’ı Kerim tilaveti okundu. Açılış programına katılım sağlayan katılımcı hayırseverlerin bağışlarını Geyikli Mah.Kal.ve Yrd Derneği başkan Yardımcısı Cemalettin Bayraktar tarafından makbuz karşılığında yapılan bağışları kabul etti.

MERHUM VE MERHUME EVREN AİLESİ VARLIKLARINI GEYİKLİ DERNEĞİNE BAĞIŞLADILAR; Geyikli mahallesi sakini ve İlçede Hasan Evren olarak 1980’li yıllarda esnaflık yaparak kazandıklarını   merhum Hacı Hasan Evren  ve eşi merhume Fatma Evren adına kazancını Geyikli mahallesindeki hayır işlerine adadığını belirtti sunumu yapan Bektaş servetinin büyük bölümünü satarak mevcut bu tesisi üst katını donattılar.

ÇARŞIBAŞI İLÇESİNDE ŞEHİT DÜŞENİN YAPTIRDIĞI DEĞİRMENİ DE EVREN AİLESİ AKTİF HALE GETİRDİ; Çarşıbaşı’nda Şehit düşen İmazuğu Hurşit olarak bildiğimiz Hurşit Ataların yaptırdığı Geyikli mahallesi Dere içerisinde ki  Değirmeni de aktif hale gelmesini sağladığını belirtti Evren ailesini burada rahmetle minnetle anıyoruz dedi.

MUHTAR GÜLAY GEYİKLİ HALKINA HİZMET MÜJDESİ VERDİ; Geyikli Mahalle Muhtarı Muhammet Gülay mahallesinde faaliyet geçen Sosyal Tesis açılış konuşmasını yapmak için geldiği kürsüde  katılımcılara hoş geldin selamlama konuşması yaptı. Akabinde de Katılımcıların Ramazan Bayramını kutladı. Muhtar mahalle halkına  28 Nisan 2022 yılında ihalesi yapılan Geyikli Mahallesi semt sahasının da emeği geçenlere teşekkür ederek çalışmaların kısa zamanda başlayacağı müjdesini verdi.

DERNEK BAŞKANI ÖMER DURAL YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI;  Geyikli Mah.Kal.ve Yrd Derneği başkanı Dural yapılan çalışmalardan hafızalarda yer edinen bazı çalışmaları şöyle sıraladı;  SMA Hastası Demir Ali başta olmak üzere mahallemiz hastalarına yardım, Mahallemiz genelinde toplu iftar programları, mezarlık genel temizliği, mahallemizde bulunan ihtiyaç sahiplerine gıda koli yardımı, Üniversite öğrencilerine burs yardımı,  Sosyal Tesis yapımı,  mahalle içerisinde genel çalışmalar yapıldığını belirtti. Başkan Dural burası Geyikli mahallesinin merkez Camii olarak en büyük ihtiyacımız biz de bu çok önemli ihtiyacı Allah’a hamd olsun ki yönetim kurulu üyelerimiz ve hayır severlerimizin yardımlarıyla  bu  gün burada açılışı yapacağımız tesisi halkımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

BAŞKAN KURUKIZ KONUŞMALARDA BULUNDU; Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız da Geyikli mahallesi merkez Cami Sosyal Tesis açılışına katılarak kısa bir konuşmada bulundu.

Geyikli mahallesi merkez Cami sosyal tesisi açılışının programının sonunda temsili olarak anahtar açık artırmaya gidildi.

Akabinde de 20 bin liraya Almanya emeklisi olan Ahmet Bayraktar’a temsili anahtarı almasının ardından  tesis kapısına gidilerek burada açılış duası İlçe Müftüsü Hacıfettahoğlu tarafından açılış  duası yapıldı.

Temsili Dernek anahtarının alan  kurdela kesiminden sonra Almancı Ahmet Bayraktar tesis açılışın sonunda ikramlarla beraber program son buldu.

GEYİKLİ SOSYAL TESİS AÇILIŞINA KATILANLAR; Şalpazarı Geyikli Sosyal Tesis açılışına katılım sağlayanlardan bazıları  Geyikli Sosyal Tesis eski Başkanı ve sunucu Mustafa Bektaş, Geyikli  Sosyal Tesisi yeni Başkanı  İmam Hatip Ömer Dural, Belediye Başkanı Refik Kurukız, Trabzon Diyanet- Sen Başkan yardımcısı Mehmet Yaşar Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Yüksel Gülay, Başkan yardımcısı Mustafa Özendi, MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin, CHP İlçe Başkanı Erdoğan Kıran, İYİ Parti İlçe başkanı  Şennaz Yılmaz, İlçe Halk Eğitim Müdürü Temel Dural, İlçe Mili Eğitim Müdürü Hüseyin Türkmen, Yüksek Okul Genel Sekreteri Mustafa Türkmen, İlçe Müftüsü Hacı Hüseyin Hacıfettahoğlu, Hafız Muhammet Saka, Hafız Ali Osman Birinci, Şalpazarı Ziraat Odası Başkanı Ali Bayraktar, Trabzon Şalpazarlılar Dernek Başkanı Turgut Kahraman, Trabzon İl Müftülüğü Murakıbı Zeki Şengül, Trabzon Bahçecik Büyük Cami İmam Hatibi Muharrem Kasap. Bölge Hakimi Ali Osman Taşkın,  merhum İl Müftüsü  Mehmet  Atar’ın  İstanbul Teknik Üniversitesi Personeli kızı  Hacer Atar Yıldız  ve   katılım   sağlayanlar arasında yer aldılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.