Kurukız Berat İle Uğurlama Geleneğini Bozmadı

Kurukız Berat İle Uğurlama Geleneğini Bozmadı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
02 Eylül 2023 Cumartesi 11:40

Trabzon Şalpazarı İlçesinde 30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Başkan Refik Kurukız İlçesinde görev yapan İlçe Jandarma Komutanları ve Kaymakamları hemşerilik beratıyla yeni görev yerlerine uğurlama geleneği yine bozulmadı.

Şalpazarı Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan’ın 6 Eylül 2021 yılında geldiği Şalpazarı’ndan 1 Eylül 2023 itibariyle Iğdır İli Vali Yardımcısı olarak atanmasının  ardından İlçe Belediye Başkanı  veda yemeği düzenledi. Başkan Kurukız buradaki veda yemeğinde İlçesinde görev yapan devlet  yetkililerini hemşerilik beratıyla uğurlama geleneği Zekeriya Murat Şahan ile de devam etti.

Meslek Arkadaşları Şahan’ı Yalnız Bırakmadı; Şalpazarı İlçe Kaymakamı olarak iki yıl görev yapan Kaymakam Zekeriya Murat Şahan’ı Kaymakam arkadaşlarından Akçaabat, Düzköy, Çarşıbaşı, Tonya, Vakfıkebir ve Beşikdüzü Kaymakamları Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız tarafından düzenlene veda yemeğine katılarak kısa kısa duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

 Muhtarlar Derneği de Hediyesini Kaymakam Şahan’a Takdim Etti; Şalpazarı İlçe genelinde buluna 30 mahalle muhtarları Adına söz alan Düzköy Muhtarı Şaban Yılmaz Kaymakam Şahan’a muhtar arkadaşları adına bir konuşma yapmasın ardından Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Kel ve berberindekiler İlçe Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan’a hediye takdiminde bulundular.

Kaymakam Şahan’dan Plaket Takdimi; Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız tarfından ilçe kaymakmı Zekeriya Murat Şahan’ın Iğdır Vali yardımcısı olarak atanmasının ardından veda yemeğine katılan Kaymakam Şahan İlçe Belediye Personeline , İlçe Mahalle Muhtarları ve İlçede görev yapan daire amirlerini plaket ile onurlandırdı.

Başkan Kurukız Geleneksel Konuşmasını Yaptı; Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız her zamanki gibi geleneksel uğurlama konuşmasını yaparak İlçemizin suyundan içti doğasında gezdi bizimle beraber 2 yıl kaldı acı tatlı anılarımız oldu ancak zaman su gibi aktı veda zamanı geldi ancak biz buna veda demiyoruz. Hep bizi hatırlasın diye İlçemiz Belediye Meclis üyeleriyle aldığımız kara ile İlçe Kaymakamımızı Hemşerilik Beratı vermeye kara verdik dedi.

Başkan Uzun’dan Kısa Konuşma; Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’da veda yemeğine katılarak İlçe Kaymakam ile Beşikdüzü İlçe Kaymakamlığına da baktığını bu zaman içerisinde uyum içerisinde güzel çalışmalarımız oldu yeni görev yerinde üstün başarılar dilerim dedi.

Veda Konuşması Şahan’dan; Son olarak konuşma kürsüsüne gelen İlçeden ayrılacak olan Zekeriya Murat Şahan arkadaşlarım burada konuşurken bende çok uzn konuşacağım diye düşünüyordum ancak olmadı heyecanlandım konuşamıyorum ancak Şalpazarı her zaman kalbimdedir. Ben buraya ilk geldiğimde bak bu bizim uşağa benziyor demiştiniz ya işte sizin uşak buradan ayrılıyor ancak yine Şalpazarına geleceğim diye veda konuşmasını tamamladı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.