Şalpazarı Eğitim Derneğinden Deprem Farkındalığı

Şalpazarı Eğitim Derneğinden Deprem Farkındalığı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
20 Mart 2023 Pazartesi 18:49

Merkezi İstanbul’da bulunan farklı ve özgün programlarıyla her zaman dikkatleri çeken Şalpazarı Eğitim KST Derneği, İstanbul’da “Kahramanmaraş merkezi Deprem” konulu bir kahvaltılı programı düzenledi. Trabzon, Kahramanmaraş ve Şalpazarı STK’larının yüksek katılımla iştirak ettiği programda, Kahramanmaraş Federasyonu ve Afşin Dernekleri temsilcileri de hazır bulundular.

Başkanlığını, Trabzon STK’larının saygın ismi Hasan Keskin’in yaptığı Şalpazarı Eğitim KST Derneği’nin, Geleneksel hale getirdiği ilkbahar kahvaltı programlarının bu seneki konusu Kahramanmaraş  merkezli depremi oldu. İstanbul DSİ Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Başkan Hasan Keskin, “6 Şubat 2023 sabah saat;04.17 ve aynı gün  Elbistan  Saat; 13.24 kıyamet gibi bir afetin içine uyandık. Kardeş Şehrimiz Kahramanmaraş’ta sekiz saat arayla meydana gelen iki depremde, 11 vilayetimizde, milyonlarca vatandaşımız etkilendi.

Yurdumuz Bir Yas Evidir

Ağır can kayıpları yanında, yüzbinlerce vatandaşımız yaralandı. bu süreçte STK’larımız çok güzel sınav verdiler. Hiçbir yerden talimat olmaksızın, tamamen gönüllü, içten ve cömertçe yardıma koştular. Tırlar dolusu ihtiyaç malzemesini toparlayıp bölgeye ulaştırmak için çırpındılar. Artık, Türkiye’miz bir yas evidir. Öyle üç günlük falan da değil. Uzunca sürecek bir yas. Yas evinde kavga olmaz. Sesler yükselmez. Sükût edeceğiz. Alçak gönüllü olmak icap eder. Seçim sathı mahallindeyiz. Siyaset celallidir. Kavgalardan yorulduk. İnanıyorum ki, bu anlayış havaya hakim olacaktır. Hepimiz, bu hassasiyete riayet etmeliyiz.” Dedi.

Keskin; “2011 yılında, kuruluş bildirgemizde beyan ve taahhüt ettiğimiz, Şalpazarı Eğitim ve Kalkınma Vakfı Kuruluşumuz tamamladık. İnşallah kısa süre içinde, Vakıflar Genel Müdürlüğünden yetkimizi bekliyoruz. Artık farklı, yardım ve kalkınma odaklı bir yolla Derneğimiz ve Vakfımız kol kola karşınızda olacağız. Sözlerimin sonunda, deprem bölgesine yapmamız gereken çok işler olduğunun farkındayız. Hayatın normalleşmesiyle birlikte, ilgili mercilerle temaslarımızı sıklaştıracağız. Savaşlar, depremler ve tüm afetler, önce çocukları ve kadınları üzer. Yönetim Kurulundaki birbirinden kıymetli kardeşlerimizle birlikte İnşallah, kardeş Şehrimiz Kahramanmaraş’a, cıvıl cıvıl çocuklar, mutlu anneler için prefabrik bir anaokulu veya kreş hediye edeceğiz.” Diyerek katılımcılara teşekkür etti.

TDF Genel başkanı İsmail Şatıroğlu; “Şalpazarı Eğitim Derneği’ne teşekkür ederim. Bizleri bir arada toparladı. Trabzon Evini de inşallah kısa bir zaman içerisinde açacağız.” Dedi.

 

Kahramanmaraş Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç;

Trabzon Kahramanmaraş kardeşliğimizin daha da perçinlendiğiniz belirterek, deprem nedeniyle bölgedeki durumu özetledi. Yaraların el birliği ile sarılacağına olan inancını belirten Ardıç, zor zamanda kimlerin yanında olduğu çok önemli dedi. Maraşfed Gnl Bşk. V. Cuma Köse de yaptıkları konuşmalarda deprem ve yaşanan acıları anlattılar. Eğitim Derneğine teşekkür ettiler.



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.