Şalpazarı İYİ Parti İlçe Teşkilatı Basın Açıklaması Yaparak Zamlara Tepki Gösterdi

Şalpazarı İYİ Parti İlçe Teşkilatı Basın Açıklaması Yaparak Zamlara Tepki Gösterdi
Trabzon Haber
Trabzon Haber
12 Şubat 2022 Cumartesi 08:45

Trabzon Şalpazarı İYİ Parti İlçe Başkanı Şennaz Yılmaz Partililerle birlikte İlçe merkezinde basın açıklamasında yapılan zamlara tepki gösterdiler. Başkan Şennaz Yılmaz yapılan zamların geri alınmasını istedi. İYİ Parti İlçe Başkanı Yılmaz’ın açıklaması şöyle.

Bu Hükümeti Zamlar Bitirecek; Sayın Basın Mensupları Bugün burada elektrik kilovat saatine yapılan fahiş zammı ve artan faturalarını konuşmak ve protesto etmek için toplanmış bulunuyoruz. AKP ve MHP’nin başını çektiği Cumhur İttifakı son aylarda iğneden ipliğe yaptığı zamların yanında elektriğe %127’lik zamla halkımızı iyice bunaltmıştır. Temel gıda maddelerine, benzin ve mazota her gün zam gelmekte dolayısıyla Cumhur İttifakı gözünü vatandaşın cebine dikmiştir. İşçiyi, memuru enflasyona ezdirmediğini söyleyen hükümet henüz ocak ayında TÜİK açıklamasına göre verdiği zam buhar olup uçup gitmiştir.

Özel elektrik  şirketlerinin kazançlarını artırmak için yapılan fahiş zamlara, yükselen doğalgaz fiyatlarına, benzin, motorin, oto gaz fiyatlarındaki sürekli artışlara, bütün mal ve hizmet fiyatlarının daha da artacak olmasına, hayat pahalılığının çekilmez hale gelmesine, ödenemeyecek faturalar nedeniyle elektriği, gazı, suyu kesilecek milyonlarca yurttaşı soğuk ve karanlık günlere mahkûm edilirken hükümet derhal önlemler almalıdır. Yandaşların değil halkın yanında yer almalıdır.

Bilginiz gibi siyasi iktidar, 2021’in son günü gece yarısına doğru elektrik ve doğalgaz satış fiyatlarında çok yüksek oranlı zamlar yaptı.  1  Temmuz 2021’den bu yana değişmeyen elektrik fiyatlarına, değişik tüketim gruplarına göre yüzde 50-125 oranında yapılan bu zamlarla, 1 Ocak 2021 ile 1 Ocak 2022 arasındaki bir yıllık dönemde, elektrik fiyatları konutlarda yüzde 72,5-158,7, ticarethanelerde yüzde 158,8, tarımsal sulamada yüzde 120,8, sanayide yüzde 158,78 oranında arttı. Bu oranlar bu ay gelen faturalarda vatandaşı çileden çıkarmış olup vatandaşlarımızı kara kara düşündürmekte, çaresiz bırakmaktadır.

Bu şartlarda vatandaş kendi kendine çözüm üretmeye başladı. Evinde ve iş yerinde lambaları kapatıyor, elektrikli aletleri kaldırıyor, ısıtıcıları yakmıyor, klimaları açmıyor soğuk evde ve iş yerinde oturuyor. Bir AKP’li ise evde atletle dolaşmayın diyor. Hükümet ise tasarruf yapın diyor. Esnafların durumu içler acısıdır. Kime dokunsak bin ah işitir olduk. Birçok esnaf elektrik faturasının dükkân kirasını geçtiğini söyleyip bu gidişle kepenk kapatacağız diyor.

Geçtiğimiz günlerde mecliste CHP ve İYİ parti meclis grubu olarak elektrik, su ve doğalgaz faturalarında KDV alınması diyen yasa teklifimiz, mecliste AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedilmiştir. Şimdi halkın yanında kim duruyor görün. Özelleştirmeden sonra yeterli yatırım yapılmadığı için elektriklerin birçok mahalle ve beldelerde sık sık kesintilerin yaşandığı halde faturaların cep yakması ve ödenemeyecek durumda olması ilginçtir.

Devlet elektrik dağıtımını yapan özel şirketlere ne fatura kesmiştir.

Hükümet acilen elektrik fiyatlarındaki fahiş zamları geri almalıdır. Elektrikte konutlar için düşük tarife sınırı kaldırılmalıdır. Yoksul ailelere elektrik yardımı yapılmalıdır. Konutlarda elektrik, doğalgaz ve suda KDV oranı düşürülmelidir. Maddi imkânsızlık nedeni ile faturalarını ödeyemeyenlerin elektrik, kamu kaynaklarından sağlanacak desteklerle, vatandaşların karanlıkta, soğukta ve susuz kalmaları önlenmelidir. Hızla artan fiyatlar karşısında düşük ücretleri de hızla gerileyen çalışan ve emeklilerin gelirleri insanca yaşamalarına imkân verecek düzeye yükseltilmelidir. BU HÜKÜMETİ ZAMLAR BİTİRECEK!!!

        

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.