Şalpazarı’nda Cumhuriyetimizi 100. Yıldönümünde 100 Metre Türk Bayrağıyla Kutladık

Şalpazarı’nda Cumhuriyetimizi 100. Yıldönümünde 100 Metre Türk Bayrağıyla Kutladık

Şalpazarı’nda Cumhuriyetimizi 100. Yıldönümünde 100 Metre Türk Bayrağıyla Kutladık
Trabzon Haber
Trabzon Haber
30 Ekim 2023 Pazartesi 07:37

Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıl Dönümünü nedeniyle ilçemizde törenler düzenlendi. Kortej yürüyüşü ile başlayan tören Atatürk İlk ve Ortaokulu bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Törende İlçe Kaymakamımız Sayın Semih Memiş ve Belediye Başkanımız Sayın Refik Kurukız halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Cumhuriyetimiz 100 Yaşında;Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yılı münasebetiyle 29 Ekim 2023 günü gerçekleştirdiğimiz Cumhuriyet Bayramımızdan bir gün Önce Şalpazarı Atatürk İlk ve Ortaokulu bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına Şalpazarı İlçe Kaymakamı Semih Memiş ve İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın tarafından çelenk sunma töreniyle başladı.

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923’te  Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta kutlanan Milli bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir yasa ile milli bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Şalpazarı’nda Cumhuriyetimizin 100. Yıl Dönümünü Coşkuyla Kutladık Milli birlik beraberliğimizin kaynağı olan Cumhuriyetin ilanı, Milletimizin Şanlı tarihindeki önemli dönüm noktalarından biridir.

 Bu itibarla Cumhuriyetimizin ilanının 100.yıl dönümü 2023/13 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ve 2023/27 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda hep birlikte büyük bir coşku ve gururla kutlandı.

Şalpazarı’nda Cumhuriyetimizin100. Yıldönümü 28 Ekim 2023 Cumartesi günü saat;13.00’da başladı. 29 Ekim 2023 Pazar günü saat,24.00’da sona erdi.

Cumhuriyet Yürüyüşümüz 100. Yılında Şalpazarı’nda Güneşli Bir Günde Yapıldı

 Yurt genelinde olduğu gibi Trabzon Şalpazarı İlçesinde Kaymakam Semih Memiş’in tebrikleri kabulünün ardından hükümet binası önünden başladı. Şalpazarı’nda Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü Cumhuriyet Yürüyüşü diğer Cumhuriyet yürüyüşünün aksine daha görkemli be neşeli bir katılımlı olarak gerçekleşti.

Muhteşem Bir havada Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünü Kutladık; Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü kutlama programı için Şalpazarı Atatürk İlk ve Ortaokulu bahçesine gelen protokollünün saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılan konuşmalar.

 Cumhuriyetin 100. Yılı sine vizyon gösterimi öğrencilerin şiir ve kompozisyonlarının okunması Öğretmenler korosu solo müzik gösterisi, Cumhuriyete nasıl kavuştuk gösterisi, ödül töreni, Cumhuriyet konulu resim sergisi gezisi ve akabinde program son buldu.

Cumhuriyetimiz 100. Yıldönümünde 100 Metrelik Bayrakla Yürüdük;Şalpazarı İlçemizde Cumhuriyetimizin kuruluşu 29 Ekim 1923-2023 anısına yapılan kortej yürüyüşüne ilçe halkı ve öğrencilerin tarafından el üzerinde tutularak 100 metrelik Bayrak ile kortej yürüyüşü yapıldı.

Cumhuriyetimizin Şalpazarı’nda yapılan 100. Yıldönümü kutlama programına tüm İlçe siyasi parti temsilcileri de katılım sağladılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.