Sis Dağı’na Yapımı Tamamlanan Şadırvan ve Abdesthane Dualarla Açıldı

Trabzon Şalpazarı İlçesine bağlı Dorukkirş mahallesi sakinlerinden içimizden birisi her vatandaşın her mahallenin her yayladaki obaların en zor sorunlarının üstesinden gelen Şehzadeler şehri ....

Sis Dağı’na Yapımı Tamamlanan Şadırvan ve Abdesthane Dualarla Açıldı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
23 Temmuz 2023 Pazar 12:56

Trabzon Şalpazarı İlçesine bağlı Dorukkirş mahallesi sakinlerinden içimizden birisi her vatandaşın her mahallenin her yayladaki obaların en zor sorunlarının üstesinden gelen Şehzadeler şehri İstanbul’un Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen yıllardır. Su satarak çocukluğunu yaşadığı Kadırga Yaylasının kanayan yarası olan Şadırvan, Mescit Çocuk Emzirme Odaları, wc sorunu 2018 yılında çözüme kavuşturmuştu. Yaylayı kullanalar rahat nefes almışlardı. Aynı Sorun 2187 rakımlı Sis dağı Yaylasının da genellikle çokluk haftalarında daha büyük bir sorun yaşatıyordu. Buradaki Soruna da el atarak çözümünü gerçekleştirdi.

Halk Hilmi Başkan Varsa Sorun Yok Diyor; Şalpazarı İlçemizin değeri geleneksel 201. Sis dağı yayla şenliğinde yıllardan beri Sis Dağının lavabo, şadırvan, bebek emzirme kabini ve WC sorununa el atmış buraya aynı Kadırga yaylası gibi bir tesise kavuşturacağız ve 202. Yayla şenliğinde açılışını gerçekleştireceğiz sözünü veren Türkmen  sözünü tuttu tesis bitti Bu gün bu tesisin açılışı  yapıldı.

Türkmen’den Bir Eser Daha; Şalpazarı’nın evladı Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen 2187 Rakımlı Sis Dağı Yaylasına 470 metre kare alan üzerine inşa edilen Şadırvan Abdesthane açılışı 202. Yayla Şenliğine katılım sağlayan Türkmen ve beraberindekiler tarafından açıldı.

Sis Dagı’nın En Büyük Sorunu Türkmen Sayesinde Son Buldu; Açılışı yapılan Şadırvan ve Abdesthanede 18 erkek, 17 bayan olmak üzere toplam 35 tane tuvalet bulunuyor. Ayrıca 14 erkek, 9 bayan lavabo bulunuyor. 30 erkek şadırvan ve 4 bayan şadırvan yer alırken 1’de bebek emzirme odası bulunuyor.

Sis Dağı’na Yapımı Tamamlanan Şadırvan ve Abdesthane Dualarla Açıldı; İlçemizin Hizmet aşığı Hilmi Türkmen 202. Sis dağı yayla şenliğine katıldığı ve Bolu Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından yapılan dualarla Hilmi Türkmen tarafından  yaptırılan Şadırvan ve abdesthanenin açılışı   Sis dağı şenliğine katılım sağlayanlardan oluşan kalabalık bir ekibin kurdele kesimiyle hizmete girdi.

Başkan Türkmen’de günü anlam ve önemini belirten bir konuşmanın ardından Kadırga yaylasındaki Şadırvan ve abdesthanenin tamamlanmasın ardından Sis dağı yaylasına da Allah nasip eti ve bir yıl içerisinde tamamlayarak halkımızın hizmetine açmanın gururunu yaşıyorum dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.