Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ı Şalpazarı’lı Hemşerileri Ziyaret Ettiler

Tekirdağ Valisi Aziz  Yıldırım’ı Şalpazarı’lı Hemşerileri Ziyaret Ettiler
Trabzon Haber
Trabzon Haber
25 Kasım 2021 Perşembe 16:31

Merkezi İstanbul’da bulunan Trabzon Şalpazarı Eğitim Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Keskin, dernek üyeleri Türkiye Şehit Aileleri Derneği Genel Başkan yardımcısı Şehit evladı Necati Selvitop Güner’in de aralarında bulunduğu Şalpazarı Şehit ve Gazilere vefa programı için üç günlük gezi düzenleyen  ekip Şalpazarı’nın değerlerinden birisi olan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ı görev yaptığı İlde ziyaret ettiler.

Trabzon Şalpazarılı olan Tekirdağ  Valisi   Aziz Yıldırım, Trabzon Şalpazarı Eğitim Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Keskin, dernek üyeleri Türkiye Şehit Aileleri Derneği Genel Başkan yardımcısı Şehit evladı Necati Selvitop Güner’in de aralarında bulunduğu  şehit aileleri ve gaziler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şubesi Başkanı Ali Rıza Açıkgöz,  Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Deniz Uygun ve Tekirdağ Karadeniz İlleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz ile Süleymanpaşa ilçesinde bulunan  bir otelde akşam yemeğinde bir araya geldi.

 Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Şalpazarı Hemşerilerini Görünce Duygulandı

Trabzon Şalpazarı Eğitim Kültür  ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Keskin, dernek üyeleri Türkiye Şehit Aileleri Derneği Genel Başkan yardımcısı Şehit evladı Necati Selvitop Güner’in de bulunduğu kalabalık bir kafilenin kendisini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yıldırım şu an ne kadar mutluyum anlatmam mümkün değil Benim dedem 1918 yılında Trabzon’a bağlı Şalpazarı İlçesi Fidanbaşı mahallesinden Düzce iline göçerek buraya yerleşmişler ben burada dünyaya geldim.

Ancak babam ve dedem vefat edene kadar memleketimiz ile olan aile bağlarımızı koparmadılar.  Her yıl memlekete gider gelir akrabalarımızı ziyaret ederdi.

Bende aile büyüklerimden öğrendiğim bu geleneği hala devam ettiriyorum yılda 2 ya da 3 defa Şalpazarı İlçesine uğrayarak akrabalarımı ziyaret ediyorum aileden gelen akrabalık bağını koparmadık koparmayarak yaşatmaya devam ediyoruz dedi.

Hemşerilerinden Valiye Yöresel Hediyeler; Şalpazarı’ndan Tekirdağ valisi Aziz Yıldırım’ı ziyarete giden Şalpazarı Şehit ve Gaziler yakınları ve Eğitim Kültür ve Sanat Turizm Derneği Başkanı yanında getirdiği Yöresel Ağasar Çentiği ve yöresel Ağasar giyimli bebeği Vali Aziz Yıldırım’a hediye verdiler.

Vali çok yaşlandığını bir o kadar da mutlu olduğunu belirten Vali Yıldırım Şalpazarı’ndan gelen Şehit ve Gazi  yakınlarının yanı sıra beraberinde bulunan katılım sağlayanlara konuşan Vali Yıldırım; “Bu vatanın her santimetresinde bu ezan duyulacaktır, bu bayrak vatanımızın her santimetrekaresinde özgürce dalgalanacaktır. Bunu sağlayabilmek için sizler ailenizden şehit verdiniz, şehitler verdik, hepimizin ailesinde şehitler var.

Gazi oldunuz, bunun için oldunuz. Şehit aileleri çok kıymetli, şehitlerimizin bize emanetidir. Gazilerimiz de çok kıymetli onlar hem aileleri, hem kendileri baş tacımızdır.” dedi.

Program, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi;Programa Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb Osman Kılıç da katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.