Trabzon Şalpazarı’nda 19 Eylül 2021 Gaziler Günü Kutlandı

Trabzon Şalpazarı’nda 19 Eylül 2021 Gaziler Günü Kutlandı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
19 Eylül 2021 Pazar 21:09

Yurdumuz genelinde olduğu gibi Şalpazarı İlçemiz de de 19 Eylül Gaziler Günü programı dahilinde Atatürk ve Türk Büyükleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız okundu.

Şalpazarı Atatürk Ortaokulu bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına Kaymakamlık çelengini İlçe Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan koydu.

Şalpazarı Belediyesi çelengini Belediye Başkanı Refik Kurukız sundu.2021 yılında 19 Eylül Gaziler günü anısına  yapılan programda her yıl İlçede bulunan gaziler tarafından Atatürk anıtına konulan çelenk konmadı.

Şalpazarı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler günü kutlama programına Şalpazarı İlçe Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan,  Belediye Başkanı Refik Kurukız, Şalpazarı Jandarma Komutanı Mustafa Karakuş  Şalpazarı Şehit Olgun Gülay Polis Merkez Amir vekili Komiser Ahmet Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Cengiz Gaziler ve bazı siyasi parti temsilcileri hazır bulundular.

19 Eylül 2021 Gaziler Günü adına  Gazi Erdal Kumaş  bir konuşma yaptı

2021 Yılı 19 Eylül Gaziler günü anısına Şalpazarı İlçesine bağlı Üzümözü mahallesinden merhum Mehmet Kumaş oğlu Şalpazarı Belediye Meclis üyesi  14.10.1969 doğumlu Gazi Erdal Kumaş tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Nusaybin Jandarma Bölük Komutanlığında Tim Komutanı olarak  atandığı görev yerinde 9 Ocak 1992 yılında içinde bulunduğu araca el yapımı patlayıcı bomba atılması sonucu yaralanan Gazi Erdal Kumaş yaklaşık 20 aylık bir tedavi ve rehabilitasyon sonucunda  görevine geri döndü. Gazi Erdal Kumaş İstanbul Bölge Jandarma Komutanlığındaki 2 yıllık görevinin ardından kendi isteği ile  0cak 1996 tarihide emekliye ayrıldı.

Gazi Erdal Kumaş günün anlamına özgü konuşmasına şu şekilde başladı. Aziz Milletimizin Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran ve minnetin ifadesi olarak 1921 yılında TBMM Tarafından Gazilik ünvanının  verildiği 19 Eylül tarihini Gaziler günü olarak kutlamanın kıvancı içindeyiz. Vatanını canından aziz bilen, Ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz Vatanseverliğin yaşayan abideleridir. Bugün Millet olarak şanlı Bayrağımızın altında birlik ve beraberlik içinde bağımsız olarak yaşıyorsak bunu Aziz Şehitlerimize ve Kahraman Gazilerimize borçluyuz.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere. Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, değerli ailelerine saygılar sunuyorum. Şalpazarı Atatürk Okulu bahçesindeki program bitiminde programa katılan İlçe Jandarma komutanlığı tarafında yapılan ikramla son buldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.