Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde dolu yağışı etkili oldu

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde dolu yağışı etkili oldu

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde dolu yağışı etkili oldu
Trabzon Haber
Trabzon Haber
04 Ekim 2022 Salı 10:51

Yurdumuz genelinde etkili olan yüksek hava basıncı meteorolojinin sıcak hava dalgasının yerini soğuk hava dalgası alacak uyarıları doğru çıktı.  Trabzon’un Şalpazarı İlçesine bağlı Akçiriş mahallesi sınırlarına sabah saat,08.30 sularında başlayan dolu yağmuru bir anda irili ufaklı yağan dolu ceviz büyüklüğüne ulaşarak adeta evin çatılarına kaya parçaları atılıyormuş gibi büyük bir gürültüye dene oldu.

Hatırlanacağı gibi 2022 yılında küresel ısınmaların çoğalmasından mevsimsel yağmurlar azalmış yurt genelinde ani bastıran yağmur ve buna benzeyen dolu sonucunda sel ve su baskınları yaşanmıştı. Şalpazarı İlçe genelinde uzun zamandır etkili yağış yağarak toprak suya kanmadı. Şu saat itibariyle Bölge genelinde etkili yağmur devam ediyor. Sabah Saatlerinde ceviz büyüklüğünde etkili olan dolu Şalpazarı İlçe merkezinden Beşikdüzü İlçe merkezi arasında görüldü.

Yaşlı aile büyükleri uzun zamandır böyle bir dolu yağmuruyla karşılaşmadıklarını belirttiler.

İlçe genelinde bulunan  mısır bahçesi ve meyve ağaçları da yağan doludan zarar gördüler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.