Yazar Uzun’un Şalpazarı Ses Sanatçıları İmza Gününe Katıldık

Yazar Uzun’un Şalpazarı Ses Sanatçıları İmza Gününe Katıldık
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
16 Temmuz 2021 Cuma 09:12

Yazar Turan Uzun, ikinci eseri olan “Trabzon Şalpazarı Kemençe ve Ses Sanatçıları” isimli kitabının tanıtım ve imza gününü Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Hikmet Aksoy Lokalinde gerçekleştirdi.

Şalpazarı Kemençe ve ses Sanatçıları kitabı İmza töreninde konuşan Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci de, “Bölge kültürümüz açısından oldukça önemli bir eserdir. Sayın Turan Uzun’u tebrik ediyoruz. Bölgemiz kültürüne hayırlı olsun.” dedi.

Derin araştırmalar sonucu geçmişten günümüze kemençe, davulcu, zurnacı ve ses sanatçılarını manileriyle birlikte kitabında yer veren Turan Uzun kitabın imza gününe Şalpazarı Belediye Başkanımız Sayın Refik Kurukız, Cemiyet üyeleri, Şalpazarı Fidanbaşı Dernek Başkanı ve yazar Murat Cihan katılırken kitapta yer alan sanatçıların katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Derin araştırmalar sonucu geçmişten günümüze kemençe, davulcu, zurnacı ve ses sanatçılarını manileriyle birlikte kitabında yer verdiğini belirten yazar Turan Uzun, kitap yazım aşamasında iken aramızda olan birçok sanatçı arkadaşımız, şu an aramızda yoklar. Onları ölümsüzleştiren bu kitabın tanıtım gününde olmaktan gurur duydum. İsterdim ki bu Şalpazarının sanatçılarını tanıtan bu kitaba Şalpazarı sahip çıkar ve bir imza günüde Şalpazarında yapılır diyerek serzenişte bulundu.

Trabzon Büyükliman Bölgesinde bulunan Şalpazarı İlçesinin Kemençe ve Ses Sanatçıları olarak 10 yıl boyunca Trabzon, İstanbul, Samsun, Kocaeli, Adapazarı, illerine bir zat giderek buralarda bulunan Kemençe ve ses sanatçılarıyla yaptığı söyleşileri kayıt altına almasıyla beraber ”Şalpazarı Kemençe ve Yöresel Ses Sanatçıları” kitabını tamamladığını bildiren  araştırmacı yazar Turan Uzun  260 sayfalık bu eserde 95 kemençe sanatçısı, 29 Ses sanatçısı, 6 Davulcu, 5 Zurnacı, 6 Şiir ve söz yazarının bulunduğu bu eser okuyucularıyla buluşturdu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.