YÖRESEL SANATÇI ALİ TARHAN’DA COVİD-19’A YENİLDİ

YÖRESEL SANATÇI ALİ TARHAN’DA COVİD-19’A YENİLDİ
Trabzon Haber
Trabzon Haber
10 Ekim 2021 Pazar 07:36

Trabzon Şalpazarı İlçesine bağlı Sayvançatak mahallesi sakinlerinden Karaahmedü sülalesinden merhum Hasan ve merhume Ayşe Tarhan çiftinin 8 çocuklarından  en büyüğü olan 01.07.1950 doğumlu 71 yaşında evli 2 çocuk babası olan yöresel ses sanatçısı Ali Tarhan  Covid-19 teşhisiyle yaklaşık olarak Trabzon Kaşüstü  Hastanesindeki yoğun bakım mücadelesine yenik düştü.

Şalpazarı İlçemizin yetiştirdiği yöresel sanatçılarımızdan birsi olan 71 yaşında çağımızın hastalığı Covid_19’a yenik düşen Ali Tarhan 1965 yılından itibaren serbest meslek olarak 15 yaşında kemençeyle tanıştı. Merhum yöresel sanatçı Ali Tarhan 1982 yılında girdiği Trabzon Müzeler Müdürlüğünden 2006 yılında emekli olmuş ve Covid-19 hastalığına yenik düşene kadar dost sohbetlerinde yöresel kemençesini konuşturmaya devam ediyordu.

Merhum yöresel ses sanatçısı Ali Tarhan Sayvançatak Derneği Başkanı ve sunucu Erol Yanık’ın da eniştesi oluyordu.

Merhum Ali Tarhan’ın cenaze merasimi Şalpazarı Sayvançatak mahallesinde koronavirüs Covid-19 önlemlerine riayet edilerek saat;14’te kılınacak cenaze namazın ardından aynı yerde ebediyete uğurlandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.