KARAKIŞ DOĞU KARADENİZDE KENDİNİ GÖSTERDİ

KARAKIŞ DOĞU KARADENİZDE KENDİNİ GÖSTERDİ
Trabzon Haber
Trabzon Haber
16 Şubat 2023 Perşembe 12:31

Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon'da etkili olan kar yağışı sebebiyle birçok köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor.


 Kapalı köy yollarında devam eden çalışmalarda diyaliz hastaları, cenaze ve acil durumu olan köylere öncelik veriliyor. Yurdumuzda 6 Şubat 2023 günü meydana gelen depremden dolayı 20 Şubat 2023 Pazartesi gününe kadar okullar  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tatil edilmişti.


Tatili fırsat bilen öğrenciler kar yağışını eğlenceye çevirdiler. Meteoroloji tarafından ılık gecen kış mevsimin Şubat ayının ikinci haftasından sonra Karadeniz bölgesinde kar yağışı etkili olacak söylemi gerçek oldu.Doğu Karadeniz Bölgesinin sahil ve iç kesimlerinde Çarşamba akşam saatlerinde başlayan kar yağışı  Karadeniz Bölgesinin sahile en yakın ve en yüksek 2200 rakımlı Sis Dağı Yaylası eteklerine kurulu Şalpazarı İlçesi ve Şalpazarı Şıhkıranı Sis Dağı yol güzergahında bulunan mahalle sakinleri akşam saatlerinden itibaren ara vermeden devam eden kar yağışından dolayı kapanan karayolu ekipler tarafından açılsa da kar şiddetini artırdığından zaman zaman kapandığından ulaşımda aksamalar meydana geliyor.

Trabzon il merkezinde etkisini yoğun olarak hissettirirken, kar yağışı şehir merkezinde ulaşımda aksamalara yol açıyor. Ortahisar ilçesine bağlı yüksek kesimlerde sabahleyin işlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar yoğun kar yağışıyla karşılaşırken işlerine yaya olarak gitmek zorunda kaldılar.

Kar yağışı nedeniyle bazı araçlar ilerlemekte zorluk yaşarken zaman zaman maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Bazı sürücüler kaygan yolda ilerleyemeyince aracını yol kenarına park ederek işlerine yaya gitmek zorunda kaldı. "Dolmuş gelemediği için işe mecburen yürüme gidiyorlar.. Evinden araçlarıyla yola çıkanlar da kaza yaparak araçlarını yolun kenarına park etmiş durumdalar.

Görsel Fotolar İçin Selocan'a Teşekkürler

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.