İhtiyaç Sahibi Öğrencilere 130 Tablet Dağıtıldı

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının belirlediği 130 öğrenciye tablet dağıtımı yapıldı.

İhtiyaç Sahibi Öğrencilere 130 Tablet Dağıtıldı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
30 Nisan 2021 Cuma 04:04

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının belirlediği 130 öğrenciye tablet dağıtımı yapıldı. Vakfıkebir Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan dağıtım töreninde konuşan Kaymakam Mesut Yakuta,  yaptığı açıklamada şunları söyledi; çocuklarımızın eğitim görmesine yardımcı olacak tabletlerin bir kısmının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, bir kısmı Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından gönderildi.  Bunların 393 tanesi Milli Eğitim bakanlığı, 7 si Ticaret Odası Başkanlığı, 32 si Büyükşehir Belediyesi, 40 bakanlıktan,  10 tanesi hayırseverler ve 83 tanesi de Kaymakamlığımıza bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından toplamda 565 tane tablet ihtiyaç sahibi olan yavrularımıza verilmek üzere ilçemize geldi ve dağıtımı yapıldı.


 Bu gün burada 130 tablet ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize verilmek üzere okul müdürlerimize teslim edildiğini söyleyen Kaymakam Yakuta, Pandemi öncesinde kimse bunları düşünemezdi. Uzaktan eğitimin ne olduğunu ön göremiyorduk. Tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi de etkiledi. Pandemi sebebiyle artık birçok şey normal hale geldi ve uzaktan yapılmaya başladı. Evlerimizde artık birer okul haline geldi. Bu sistemde alışık olduğumuz bir durum değildi. Hem çocuklarımız hem de öğretmenlerimiz açısından zorlu bir süreç kolay değil. Bilgisayar başında 7-8 saat çocuklara ders anlatmak ve çocuklarında bunları dinlemesi oldukça zor. Bu durum tüm dünyada var. Sadece bizim ülkemizle alakalı değil. Bizim bu duruma ayak uydurmamız için tabletleri alıp çocuklarımıza veriyoruz ve böylelikle çocuklarımız da evlerinde derslerini rahatlıkla yapabiliyorlar.

 Bakanlık tarafından bu tabletlere ayrıca 25 CB internette verileceğini belirten Kaymakam Yakuta, bu tabletlerin bir özelliği de internet olmaksızın normal cep telefonlarının vericilerinden de internet verilmiş olacak. Böylelikle çocuklarımızın evlerinde internet olmaksızın EBA’dan derslerini takip edebilecekler. En erken zamanda öğrencilerimize bu tabletler teslim edilecek ve hemen derslerini takip etmeye başlayacaklar. Bu vesileyle hem bakanlığımıza hem de bu tabletlerin alınmasında katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.

Haber Kaynağı;Gazete Vakfıkebir

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.