Kadına Yönelik Şiddet, Erken Yaşta ve Zorla Evlilik Semineri

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nde mahalle muhtarlarına “Kadına Yönelik Şiddet ile Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele” konulu seminer verildi. Erkek | Kadın (Haberi Dinle) Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda tüm mahalle muhtarlarına Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Yaşar Saral ve Uzman Seda Serim tarafından; "Kadına Yönelik Şiddet, erken yaşta ve zorla evliliklerin önlenmesi” başlıkları altında muhtarların neler yapabileceği konusunda bilgiler verildi. Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral, yaptığı açılış konuşmasında; bilindiği üzere kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin toplumsal bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarının yapılmasını önemsiyoruz. Kadına yönelik şiddet, erken yaşta ve zorla evliliklerin önlenmesi amacıyla düzenlediğimiz seminere hoş geldiniz. Amacımız Kadına Yönelik şiddetle topyekûn mücadele için toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artırılması, erken yaşta ve zorla evliliklerin önüne geçilmesidir. Milletimizin itimadına mazhar olan kıymetli muhtarlarımızın buraya gelerek bu konuda da çok duyarlı olduklarını gösterdiniz. Öncelikle saygı değer muhtarlarımıza ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim dedi. Muhtarları bilgilendiren Uman Seda Serim; Kadına Yönelik Şiddet ile Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Konularında Neler Yapabiliriz? Şiddet ya da şiddet uygulama tehlikesinin varlığı halinde veya bir çocuğun erken yaşta evlendirileceği haberi alındığında; Herkes bu durumu yetkili makam veya mercilere ihbar edebilir. İhbarı Alan Kamu Görevlisi ise; Görevlerini geciktirmeksizin yerine getirme ve uygulanması gereken diğer tedbirlere ilişkin olarak yetkilileri haberdar etmekle yükümlüdür. Devletimizin kadınları şiddetten korumak için bir Kanun çıkardığı bilgisini verilebilir, Kadınların sosyo-ekonomik olarak güçlenmesine yönelik ilgili kurumlara yönlendirme yapılabilir dedi. Kız çocuklarımızın daha iyi eğitim alması ve üst eğitim düzeyine ulaşmasının Devlet politikamız olduğunu, bu sağlamak için burs ve nakit transferi imkânları olduğunu anlatabiliriz, Medeni Kanun çerçevesinde Resmi Nikâh ile gerçekleştirilen evliliklerin kadınların temel haklarını kullanmasında son derece önemli olduğunu anlatabiliriz, Mahallemizde kadına yönelik şiddet veya erken evlilik varsa aşağıdaki makamlara bildirebilir dedi. ALO 155 ALO 156 ALO 183 ŞÖNİM Savcılık/Çocuk Hakimliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü.

Kadına Yönelik Şiddet, Erken Yaşta ve Zorla Evlilik Semineri
Trabzon Haber
Trabzon Haber
23 Ekim 2021 Cumartesi 18:46

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nde mahalle muhtarlarına “Kadına Yönelik Şiddet ile Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele” konulu seminer verildi.

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda tüm mahalle muhtarlarına Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Yaşar Saral ve Uzman Seda Serim tarafından; "Kadına Yönelik Şiddet,  erken yaşta ve zorla evliliklerin önlenmesi” başlıkları altında muhtarların neler yapabileceği konusunda bilgiler verildi.

Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral, yaptığı açılış konuşmasında; bilindiği üzere kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin toplumsal bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarının yapılmasını önemsiyoruz. Kadına yönelik şiddet, erken yaşta ve zorla evliliklerin önlenmesi amacıyla düzenlediğimiz seminere hoş geldiniz. Amacımız Kadına Yönelik şiddetle topyekûn mücadele için toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artırılması, erken yaşta ve zorla evliliklerin önüne geçilmesidir. Milletimizin itimadına mazhar olan kıymetli muhtarlarımızın buraya gelerek bu konuda da çok duyarlı olduklarını gösterdiniz. Öncelikle saygı değer muhtarlarımıza ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim dedi.

Muhtarları bilgilendiren Uman Seda Serim; Kadına Yönelik Şiddet ile Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Konularında Neler Yapabiliriz?  Şiddet ya da şiddet uygulama tehlikesinin varlığı halinde veya bir çocuğun erken yaşta evlendirileceği haberi alındığında; Herkes bu durumu yetkili makam veya mercilere ihbar edebilir. İhbarı Alan Kamu Görevlisi ise; Görevlerini geciktirmeksizin yerine getirme ve uygulanması gereken diğer tedbirlere ilişkin olarak yetkilileri haberdar etmekle yükümlüdürDevletimizin kadınları şiddetten korumak için bir Kanun çıkardığı bilgisini verilebilir, Kadınların sosyo-ekonomik olarak güçlenmesine yönelik ilgili kurumlara yönlendirme yapılabilir dedi.

Kız çocuklarımızın daha iyi eğitim alması ve üst eğitim düzeyine ulaşmasının Devlet politikamız olduğunu, bu sağlamak için burs ve nakit transferi imkânları olduğunu anlatabiliriz, Medeni Kanun çerçevesinde Resmi Nikâh ile gerçekleştirilen evliliklerin kadınların temel haklarını kullanmasında son derece önemli olduğunu anlatabiliriz,

Mahallemizde kadına yönelik şiddet veya erken evlilik varsa aşağıdaki makamlara bildirebilir dedi.

Haber Kaynağı:Gazete Vakfıkebir

  1.  ALO 155
  2. ALO 156
  3.  ALO 183
  4.  ŞÖNİM
  5. Savcılık/Çocuk Hakimliği
  6.  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.