Vakfıkebir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 103.yıldönümü kutlandı Haber Videolu

Trabzon Vakfıkebir’deki kurtuluş töreni protokol üyelerinin katılımıyla Vakfıkebir Sivil Bando Takımın eşliğinde Kemaliye Mahallesi Okullar Kavşağı

Vakfıkebir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 103.yıldönümü kutlandı Haber Videolu
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
14 Şubat 2021 Pazar 20:16

Trabzon Vakfıkebir’deki kurtuluş töreni protokol üyelerinin katılımıyla Vakfıkebir Sivil Bando Takımın eşliğinde Kemaliye Mahallesi Okullar Kavşağı - Hükümet Konağı arasında kortej yürüyüşünün ardından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yaptı. Başkan Balta, “İlçemizin Düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıldönümünü kutluyoruz. Vakfıkebir halkının bu onurlu günü kutlu olsun.

Bugünlere ulaşmamızda emeği geçen canlarını ortaya koyarak mücadele verenleri şükranla anıyorum. Aramızdan ayrılmış olan gazilerimize ve vatan uğruna şehitlik mertebesine ulaşanlara Allah’tan rahmet diliyorum. İlçemiz 22 Temmuz 1916 yılında işgal edilmiştir. Türk insanının mayasında var olan hürriyet ve bağımsızlık duygusu bir kez daha kendini göstermiş, Vakfıkebir’in kahraman insanlarının direnci, cesareti birlik ve beraberliği bu sıkıntılı günleri geride bırakmamızı sağlamıştır. 14 Şubat 1918 tarihinde ilçemiz düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bizde bu inanç ve ruh oldukça ilelebet hür ve bağımsız kalacağız.  Sevgili Vakfıkebirliler; gerek ilçemizde gerekse yurdumuzda birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Pandemiyle mücadele ettiğimiz bugünlerde gördük ki, biz birbirimize sıkıca kenetlenirsek her şeyin üstünden gelebiliriz. Atalarımızın bize emanet ettiği ilçemizi daha ileri taşımak için çok çalışacağız.

Vakfıkebir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kanlarıyla, canlarıyla bu güzel coğrafyayı bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Daha nice zafer günlerini birlikte kutlama temennisiyle sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi. 103. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının konseriyle tören sona erdi. Törene Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Ergüven, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mert Oğuztarhan, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldılar.

Haber Kaynağı;Büyükliman postası

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.