Vakfıkebir MYO 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılına Hazır

Vakfıkebir MYO 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılına Hazır
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
01 Eylül 2021 Çarşamba 18:36

Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga ERGÜN, 2021-YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kazanan öğrencilere yönelik açıklamalarda bulundu.

Yüksekokul Müdürü yaptığı açıklamada; “YKS sınav sürecinin ardından 5-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında öğrencilerimiz, Üniversite tercihlerinde bulundular. YKS tercih sürecinin ardından, 31.08.2021 tarihinde üniversite tercih sonuçları açıklandı. Bu yıl ÖSYM tarafından Yüksekokulumuzda beş (5) program için toplam 330 yeni kontenjan ayrıldı. Bu kontenjanın 248’i ilk yerleştirmede doldu, OSYM başkanının yaptığı açıklamaya göre bu yıla mahsus olmak üzere boş kalan kontenjanlara yönelik olarak iki (2) ayrı Ek yerleştirme yapılacaktır. İnşallah kalan kontenjanın yapılacak olan iki Ek yerleştirme sonucunda dolacağını umuyorum. Bu vesile ile 2021 YKS tercihi sonucunda Yüksekokulumuza yerleşmeye hak kazanan ve ülkemizin yarınları olan tüm öğrencilerimizi üniversite hayatına attıkları bu ilk adımda gönülden tebrik ediyor, eğitim sürecinde ve hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

Sözlerine devam eden Ergün; “YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 06 – 10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 04 – 08 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılabilecektir. Trabzon Üniversitesi Senatosu’nun 27.08.2021 Cuma günü yapılan 40 sayılı toplantısında 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Akademik Takvimi güncellenerek, Güz dönemi derslerinin yüz yüze olarak 27 Eylül 2021 Pazartesi günü başlamasına karar verilmiştir. Bu bağlamda, Vakfıkebir Meslek Yüksekokulumuz, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı için tüm hazırlıklarını tamamlayarak öğrencilerini bekliyor.” ifadelerini kullandı.

Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu’nun vizyon ve misyonu ile sunduğu imkanlar hakkında bilgi veren Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga ERGÜN; “Güçlü akademik yapı ile birlikte önceliğimiz ve temel amacımız öğrencilerimizin akademik gelişimlerini sağlamak ve kalifiye ara eleman ihtiyacının giderilmesinde ülkemize katkı sunmaktır. Yüksekokulumuz sosyal bilimler tabanlı bölüm ve programların yer aldığı bir okuldur. Tamamı birinci öğretim olmak üzere hali hazırda toplam beş(5) aktif programımız yer almaktadır. Bu programlar; “Bankacılık ve Sigortacılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Maliye, İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamalarıdır.” Yüksekokulumuzda dersler, ders içeriklerini destekleyecek şekilde sunum sistemleri ile desteklenmiş geniş ve ferah dersliklerde işlenmektedir. Okulumuz bünyesinde Eğitim-Öğretim saatlerinde sürekli olarak açık tutulan, yürütülen programları destekleyici basılı ve görsel yayınların yer aldığı bir kütüphane (okuma salonu) öğrencilerimizin hizmetindedir. Ayrıca, Trabzon Üniversitesi bilişim ağına bağlı olan 40+1 tam donanımlı XDSL altyapısı ile sürekli ve hızlı internet erişim ağına sahip bilgisayar laboratuvarı gerek derslerde gerekse de ders dışı zamanlarda öğrencilerin kullanımına sunulmaktadır. Yüksekokulumuz bünyesinde ders dışı ve dinlenme zamanlarında öğrencilerimizin hizmetinde olan bir adet kantin bulunmaktadır. Ayrıca, hafta içi saat 11.30-13.00 aralığında hizmet veren yemekhanemiz mevcuttur.” dedi.

Vakfıkebir MYO’yu kazanan öğrencilerin ilgilendiği bir başka konunun da barınma olduğunu kaydeden okul müdürü Ergün, “Yüksekokulumuzun bulunduğu Vakfıkebir İlçesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)'na bağlı 14 katlı, 2 bloktan oluşan toplam 500 kişilik (250 Erkek, 250 Kız) kapasiteli Yurt binaları bulunmaktadır. Bunun haricinde ilçe merkezinde uygun kira bedelleri ile öğrencilerin ev kiralayarak konaklama ihtiyaçlarını giderebilmeleri mümkündür. Barınma imkanlarının yanında ilçemizin Karadeniz Sahil yolu üzerinde konumlanması ulaşım sorununu da ortadan kaldırmaktadır.” ifadelerini kullandı

Son olarak Yüksekokul tarafından yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Ergün; “Yüksekokulumuzun vizyon ve misyonu çerçevesinde derslerin yanında ilgili bölüm ve programlara yönelik eğitim ve sertifika programları düzenli bir şekilde organize edilmektedir. Yüksekokulumuzda yapılan faaliyetler ile öğrencilerimizin sektör temsilcileriyle buluşması sağlanmakta ve bu sayede mezuniyet sonrası sürece hazırlıkları planlanmaktadır. Bu planlamada, öğretim elemanlarımız öğrencilerimize etkin bir şekilde danışmanlık yapmakta ve öğrencilerimizi yönlendirmektedir. Bunun yanı sıra, öğrencilerimizin akademik gelişimleri yanında kişisel ve sosyal gelişimlerini sağlamak amacıyla ilçemizde ve ilimizde bulunan kurum ve kuruluşlarla ortak etkinlikler düzenlenmekte ve sportif faaliyetler organize edilmektedir. Ben bu vesile ile tekrar Yüksekokulumuzu kazanan öğrencilerimizi kutluyor, okulumuz ve İlçemiz adına yeni Eğitim-Öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Kaynağı;Mehmet Bulent Alp

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.