Vakfıkebir MYO Yeni Müdür Atandı

Vakfıkebir MYO Yeni Müdür Atandı

Vakfıkebir MYO Yeni Müdür Atandı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
27 Ağustos 2021 Cuma 06:18

Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu’nda Müdür değişimi yapıldı.  Vakfıkebir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Soner Demirtaş’ın yurt dışı görevlendirme nedeniyle boşalan müdürlüğe Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün atandı.

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu tarafından, Yüksekokul Müdürlük görevinden yurt dışı görevlendirme nedeniyle ayrılan Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Soner Demirtaş’ın yerine, Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Yüksekokul Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekte olanDr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün getirildi.

Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu’nda Müdürlük görevine başlayan Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün, gazetemize yaptığı açıklamada; “Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu hocamızın tensipleri doğrultusunda Vakfıkebir Meslek Yüksekokulumuza Müdür olarak görevime başladım. Bu göreve atanmamdan dolayı başta Sayın Rektör hocam olmak üzere, Yüksekokulumuza görevi süresince vermiş olduğu tüm katkılarından dolayı da Dr. Öğr. Üyesi Soner Demirtaş hocama şükranlarımı sunuyorum. Vakfıkebir Meslek Yüksek okulumuzun kuruluş yılı 2005’ten günümüze kadar olan 16 yıllık Eğitim-Öğretim deneyimi ve birikimi ile gelişen şartlara uygun olarak mesleki bilgi, beceri ve teknoloji kullanıma hâkim, toplumun tüm kesimleri ile işbirliği içerisinde etkin bir şekilde rol üstlenen, yenilikçi ve çağdaş bir eğitim kurumu olmayı vizyon edinmiştir. Ayrıca Yüksekokulumuz, içinde bulunduğumuz 21. yüz yıl dijital çağda, iş dünyasının artan şekilde ihtiyaç duyduğu, mühendis ile işçi arasında köprü kurabilecek, idealist, araştırmacı, sorgulayıcı ve çözümleyici birer ara elaman yetiştirme gibi önemli bir misyon taşımaktadır dedi.

Yüksekokulumuz güçlü ve dinamik bir Akademik Kadroya sahip olduğunu ifade eden Müdür Tolga Ergün, Şuanda okulumuzda 1’i Doçent, 8’i Doktor Öğretim Üyesi ve 10’u Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 19 Akademik Personel bulunmaktadır. Öğretim Görevlilerimizden 4’ü Doktora eğitimlerine devam etmektedir. Bu doğrultuda Meslek Yüksekokulu Yönetimi olarak, Yükseköğretimde kalite anlayışı ve Üniversitemiz tarafından belirlenen hedeflere ulaşma noktasında Yüksekokulumuz akademik ve idari personelimiz ile bugüne kadar göstermiş olduğumuz özveri ve gayretin bundan sonra da artarak devam etmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret göstereceğiz.”dedi.

Sözlerine devam eden Ergün, “Trabzon ilimizin güzide ilçelerinden biri olan Vakfıkebir, özellikle coğrafi konumu ile Türkiye’yi Batıda Avrupa, Doğuda Kafkasya ve Ortadoğuya bağlayan bir yol güzargahı üzerinde bulunmaktadır. Bu nedenle, Vakfıkebir ilçemiz jeostratejik, jeopolitik ve jeoekonomik açıdan son derece önemli bir konuma ve avantaja sahip bir ilçemizdir.Bu önemli avantajla birlikte Yüksekokulumuzun temel amacı bilgi, teknoloji ve iletişimin ön plana çıktığı 21. yüzyıl dijital dünyasında öğrencilerimizi, arayan değil aranan ve donanımlı birer ara elaman olarak yetiştirilmesini sağlamaktır. Bu vesile ile yeni görevimin Yüksekokulumuz, Üniversitemiz ve Vakfıkebir ilçemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün,

2012 yılında Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde İşletme Finans alanında Yüksek Lisansa başladı. 2020 yılında da Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nde Doktorasını tamamladı. Finans ve Bankacılık alanında çeşitli akademik çalışmaları bulunan Ergün, evli olup İngilizce bilmektedir.

Haber;Mehmet Bülent Alp

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.