Tiyatrocu Orhan Aydın 558 yıllık Kadırga camii için skandal bir paylaşım yaptı!

Tiyatro oyuncu Orhan Aydın 558 yıllık kadırga açık camii için skandal bir paylaşım yaptı. Paylaşım kısa sürede sosyal medyada hem alay konusu oldu hem de çok sert tepki gördü. 

Tiyatrocu Orhan Aydın 558 yıllık Kadırga camii için skandal bir paylaşım yaptı!
Trabzon Haber
Trabzon Haber
04 Ocak 2020 Cumartesi 21:31

Gümüşhane ve Trabzon sınırında yer alan, yaylacılık kültürünün yaşatıldığı ender bölgelerden olan Kadırga Yaylası'ndaki açık kadırga camii için Orhan Aydın isimli tiyatrocu skandal bir paylaşım yaptı. Tiyatrocu Orhan Aydın paylaşımıyla sosyal medyada hem alay konusu oldu hem de çok sert tepki gördü. 

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesi sınırları içerisinde yer alan ve 558 yıl önce Trabzon’u fethe giderken arkadaşı Kadir Ağa’yı ziyaret etmek için buraya uğrayan ve bu caminin yapılmasını emrederek ordusuyla birlikte namaz kılan Fatih Sultan Mehmet Han tarafından yaptırılan üzeri açık camide her yıl yaz aylarında cuma namazı kılınıyor. Fatih Sultan Mehmet döneminde bizzat talimatıyla yapılan camiyi eleştiren ancak o dönem yapıldığını bile bilmeyen tarihten bihaber Orhan Aydın, ''Bu ne gerçekten bu ne. Ne Hale getirdiniz güzelim ülkeyi be. Hiç mi utanmanız arlanmanız yok?'' gibi çirkin ifadeler kullandı.  


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.