Akçaabat’ta Masal Şenliği Başlıyor

Akçaabat’ta Masal Şenliği Başlıyor
Trabzon Haber
Trabzon Haber
15 Şubat 2022 Salı 08:57

Trabzon Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde Erol Günaydın Sanat Merkezinde öğrenciler, aileler ve çocuklar için ‘Masal Şenliği’ etkinliği başlıyor.Şubat, Mart ve Nisan aylarının belirli günlerinde yapılacak olan etkinlikte masal anlatmak, tiyatral anlamda çocuklar ve aileleriyle buluşturulacak.

‘Kırmızı Başlıklı Kız ve Bremen Mızıkacıları’nın tiyatral olarak anlatılacağı etkinlikte ilk gösterim öğrenciler için 25 Şubat 2022’de saat 10.30’da Erol Günaydın Sanat merkezinde yapılacak. Yine aynı yerde ikinci gösterim 26 Şubat 2022’de saat 13.00’da çocuklar ve aileleri için olacak.

HERKES İÇİN HER YERDE SANAT

Akçaabat Belediyesi, ‘Kültür, sanat, turizm ve Spor Şehri Akçaabat’ sloganının hakkını veren etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Yediden yetmişe tüm Akçaabatlılar için çeşitli sanatsal etkinlikler düzenliyoruz. Masal Şenliği de küçük hemşehrilerimiz için düzenlediğimiz bir etkinlik.  Çocukların zihinsel gelişmesinde masalların önemi yadsınamaz.

Masallar, çocuklara toplum kültürünü ve ahlakını öğretir; çocukların kelime dağarcığını geliştirir, hayal dünyasında yepyeni kapılar açar. Bu etkinliğimizde masalları sahnede canlandırarak anlatmak istedik. Masallarla görsel sanatların gücü birleşince çocukların ufku engin denizlere açılacak. Masal Şenliği etkinliğimiz üç ay boyunca belirlenen günlerde devam edecek. Erol Günaydın Sanat Merkezinde yapılacak olan etkinliğimize tüm Akçaabatlı minik hemşehrilerimizi davet ediyorum.” Dedi.

Haber Kaynağı;Akçaabatınsesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.