YILDIRIM AKÇAABAT’TA O MAHALLEYE ZARAR VERDİ

Trabzon Akçaabat’ta bu sabah 08.00 – 09.00 saatleri arasında yaşanan şiddetli yağış nedeniyle telefon hattına düşen yıldırım nedeniyle darıca Mahallesi Orta Yukarı Mevkiindeki birçok evde zarara yol açtı.

YILDIRIM AKÇAABAT’TA O MAHALLEYE  ZARAR VERDİ
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
07 Kasım 2020 Cumartesi 15:27

Trabzon Akçaabat’ta bu sabah 08.00 – 09.00 saatleri arasında yaşanan şiddetli yağış nedeniyle telefon hattına düşen yıldırım nedeniyle darıca Mahallesi Orta Yukarı Mevkiindeki birçok evde zarara yol açtı.

Alınan bilgilere göre, darıca mahallesi Orta Yukarı Mevkii Tepecik sokak civarındaki telefon direğine yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu telefon hattı kablolarının kesildiği, Telekom ana kutusunun yandığı, yanan kabloların evlere sirayet etmesiyle birçok evlerde hatlar, ev tesisatları, telefonlar, kaloriferler kazanlarının ana kartlarının yandığı, prizler patladığı öğrenildi.

Olaydan zarar gören mahalle halkından Mahmut Çil, Telefon ve elektrik tesisatlarının, prizlerinin, bilgisayarının, telefon modeminin, kalorifer kazanın ana kartının yandığını, Ali Azaklı’nın ise, elektrik ve telefon tesisatı, hatlı telefonu, telefon yanında bulunan perdesi, prizlerinin patladığını, bilgisayarının yandığı, telefon modeminin, Kalorifer kazanı ana kartının ve birçok vatandaşın telefonlarının ve modeminin yandığı, ayrıca birçok kişinin de telefonlarının ve modemlerinin yandığı öğrenildi.

Zarar gören vatandaşların hatlardaki yangın durumunu ilgililere tanıştığını, Telekom kablolarının yanma sebebin, altyapısında koruyucu kaçak akım Rölesinin olmadığından kaynaklandığı belirtildi

Mahaldeki zarar gören vatandaşların elektriklerinin ve Telekom hattının halen kesik olduğunu, Telekom yetkililerinden henüz olay mahalline gelen olmadığı öğrenildi. Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için zararların karşılanmasını istiyorlar.

Darıca Mahallesi 2. km üzeri Telekom hatlarının yetersizliğinden kaynaklı internetin izlenilemediğini, sürekli internetin düştüğünü, hattın koptuğunu bildirmemize rağmen Türk Telekom yetkililerinin hatlarda bugüne kadar hiçbir yenilemeye dönük bir çalışma içerisinde olmadığı belirtildi.

Bölgede yıldırım düşmelerinde çıkabilecek benzeri yangınlardan vatandaşların daha büyük mağduriyetlere karşı tedbir alınmasını, bölgenin alt yapısının bir an önce yenilenmesini, altyapı koruyucu kaçak akım Rölesi ile güçlendirilmesini talep ediliyor.

Haber Kaynağı;Akçaabat'ın Sesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.