Karton Kutu Kullanmanın Avantajları

Günlük yaşantımızın birçok alanında kullanmış olduğumuz karton kutu, ürünlerin zarar görmemesi ve kırılmaması noktasında çok önemlidir. Karton kutuların, kullanım amaçları ve kullanıldıkları alanlara göre sağlamış olduğu farklı avantajları bulunmaktadır.

Karton Kutu Kullanmanın Avantajları
Trabzon Haber Tanıtım
Trabzon Haber Tanıtım
11 Mayıs 2020 Pazartesi 15:12

Günlük yaşantımızın birçok alanında kullanmış olduğumuz karton kutu, ürünlerin zarar görmemesi ve kırılmaması noktasında çok önemlidir. Karton kutuların, kullanım amaçları ve kullanıldıkları alanlara göre sağlamış olduğu farklı avantajları bulunmaktadır. Genel olarak ambalajlama amacıyla kullanılan karton kutular farklı amaçlar içinde kullanılmaktadır. Farklı amaçlar içinde tercih edilen karton kutuları kullanmanın avantajlarından genel olarak bahsetmek gerekirse:

  • Çevre dostu ve sağlıklı olması: Benzer amaca hizmet eden farklı ürünler ile karşılaştırıldığında karton kutular sağlıklı ve çevre dostu ürünlerdir. Aynı zamanda karton kutular geri dönüşüm aşamasına gönderildiğinde daha ekonomik ve hızlı çözümler sunabilmektedir. Bunlara bağlı olarak gıda ve sağlık alanında saklama koşullarının önemli olduğu ürünlerin saklanmasında daha çok tercih edilmektedir.
  • Ekonomik saklama koşulları: Karton malzemeden üretilmiş olan kutular, farklı ambalaj ürünleri ile kıyaslandığında daha ekonomik bir ambalajlama alternatifi sunmaktadır. Bunun yanı sıra ürünlerin daha düzgün ambalajlama yapılabilmesi için karton kutular tercih edilmektedir.
  • Hafif ve taşınması kolaydır: Karton kutuların hafif özellikte olmaları nakliye sırasında kilo bazlı ücretlendirmeler için çok avantajlıdır. Karton kutuların hafif yapıda olmaları aynı zamanda taşıma sırasında insan gücüne daha az ihtiyaç duyulmasını sağlar. Bunların yanı sıra karton kutu hafif olduğundan dolayı depolarda istiflenme sırasında daha fazla istifleme yapma imkânı sunmaktadır.
  • Ücretsiz reklam verme: Karton kutular üzerine firmaya ait logo, firma ismi ve firmanın iletişim bilgileri bastırıldığında hem karton kutu ihtiyacını giderir hem de ücretsiz olarak firmanın reklamını yapma imkanı oluşur. Karton kutuların üretimi sonrası çok az bir ücret ödeyip reklam maliyetini minimuma indirerek firmanızın kurumsallaşması için neredeyse ücretsiz reklam yapma avantajına sahip olunmaktadır.
  • Marka bilinirliğini artırmaktadır: Ambalaj için tercih edilen karton kutulara baskı yapılması halinde firmanızın reklamını yapma imkânına sahip olduğunuz gibi müşterilerinizin de markanıza olan güvenini artırmış olursunuz.
  • Profesyonel izlenim oluşturmaktadır: Karton kutular diğer ürünler ile karşılaştırıldığında özellikle kurum ve kuruluşlar için profesyonel bir izlenim oluşturmaktadır. Karton kutular üzerinde firmanızı tanıtan bilgilerin yer alması mevcut ve potansiyel müşterileriniz açısından kurumsallık açısından çok önemlidir.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.