Hayrat Çocuk Sanat Merkezi’nden Resim Şöleni Yapılacak

Nuhoğlu Vakfı’nın destekleriyle faaliyetlerin sürdüren Hayrat Çocuk Sanat Merkezi, “İklimler Hayatımızı Nasıl Etkiliyor” konulu resim etkinliği düzenliyor.

Hayrat Çocuk Sanat Merkezi’nden Resim Şöleni Yapılacak
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
25 Mart 2021 Perşembe 21:00

Nuhoğlu Vakfı destekleri ile faaliyetlerini sürdüren Hayrat Çocuk Sanat Merkezi, bu yıl ikincisini düzenleyeceği resim etkinliğini, yeni formatı ile düzenliyor.

2018 yılında sanat çalışmaları düzenlemeye başlayan Hayrat Çocuk Sanat Merkezi, 2019 yılında ilk resim yarışmasını hayata geçirmişti. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci nedeniyle 2020 yılında yapılamayan ikinci resim yarışması bu yıl yeni formatıyla yapılacak.

Of ve Hayrat ilçelerinde ikamet eden 7-14 yaş aralığındaki çocukların katılabileceği Resim Yarışması, “İklimler Hayatımızı Nasıl Etkiliyor” temasıyla yapılacak.

9 Nisan’a kadar başvuruların İNSTAGRAM hesabı üzerinden alınacağı yarışmaya katılan resimler, 23 Nisan’da İNSTAGRAM üzerinden online sergi ile yayınlanacak.

Nuhoğlu Vakfı’ndan konuya ilişkin yapılan

basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

Pandemi sürecinin oluşturduğu kısıtlı hayat şartları, internetin ve sosyal medyanın hayatımızda güçlü bir yerinin olduğunu gösterdi. Bizler de bu güçten doğru ve en sağlıklı şekilde yararlanmak için 2. resim etkinliğimizi en güçlü kitle iletişim araçlarından biri olan sosyal medya üzerinden gerçekleştiriyoruz.

Etkinliğimiz, Hayrat ve Of ilçelerinde yaşayan 7 ve 14 yaş aralığındaki tüm çocuklara açık olacak. Bu etkinliğe buluşma dememizin nedeni yarışma formatından ayıran özellikleridir. Yarışmalardan farklı olarak bu etkinlikte, resme merakı ve ilgisi olan tüm çocukları sıralama olmaksızın şartnamenize uyan tüm katılımcıları birinci olarak görüyor ve her bir çocuğu ödüllendiriyoruz.

Tema olarak bu sene “İklimler Hayatımızı Nasıl Etkiliyor” olarak belirledik. Amacımız çocuklarımızın sanata olan ilgisini artırırken aynı zamanda dünyamızı tehdit eden küresel ısınmaya da dikkat çekmektir. Artık herkesin gerçek anlamda hissettiği ani hava değişimleri, buzulların erimesi ve mevsimlerin yavaşça keskinleşmesi bizleri bu konuda çocuklarımızı erken yaşlarda bilgilendirmeye ve dikkat çekmeye mecbur kılıyor.

22 Mart Dünya Su Günü olması vesilesiyle de iklim konusu üzerinde durmak, sanata olan ilgiyi artırmanın yanında da geleceğe büyük bir iyilik olacağına inanıyoruz.

Bu etkinliğe katılmak çok kolay; Hayrat Çocuk Sanat Merkezini instagram adresinden takibe aldıktan sonra “İklimle Hayatımızı Nasıl Etkiliyor” konusu üzerine bir resim çalışması yaparak, fotoğrafını çekip instagram üzerinden herkese açık bir şekilde @nuhogluvakficocuk etiketi ile paylaşmak ve daha sonra DM (direkt mesaj) yoluyla bizlere adı, soyadı, doğum tarihi, okulu, adresi ve iletişim numarasını göndermesi yeterli olacaktır. Sanat buluşmamıza katılmak bu kadar kolay.

9 Nisan 2021 tarihine kadar tüm Hayratlı ve Oflu çocukları Sanat Buluşmamıza bekliyoruz. Sanat Buluşmamıza katılan resimleri 23 Nisan 2021 güne yine instagram hesabımız üzerinden bir online sergi ile tüm sanat severlerin seyrine sunacağız. Daha fazlası için sosyal medya adreslerimizi veya nuhoglu.org.tr adreslerinden takip edebilirsiniz.

Haber Kaynağı;Of Ajans

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.