Köprübaşı Kaymakamlığına Husi Teke Atandı

Köprübaşı Kaymakamlığına Husi Teke Atandı

Köprübaşı Kaymakamlığına  Husi Teke Atandı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
20 Ağustos 2021 Cuma 21:43

Resmi Gazete kararlarına göre İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 624 mülki idare amirinin görev yeri değişti. 624 mülki idare amirinin görev yerleri liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi. Peki, Mülki idari amir kimdir, görevleri nedir? İşte görev yeri değişen mülki idare amirlerinin isim listesi ve yeni yerleri.

Mülki idare amirler ile ilgili kararname gündemdeki haberlerden biri oldu. Peki, İstanbul ve İzmir'de görev yapan mülki idare amirlerinin de arasında olduğu 624 mülki idare amirinin görev yerlerinde değişiklik yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı, Resmi Gazete'de yayımladı. Peki, mülki idare amiri kimlerdir? İşte görev yeri değişen mülki idare amirlerinin listesi...

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile 624 mülki idare amirinin görev yeri değişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan

Mülki idare amirliği, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki Mülki İdare sınıfına mensup olarak, kamu hizmetinde bulunan kişilerin yaptığı görevi tanımlar.

Köprübaşı Kaymakamlığına  Husi Teke Atandı

1991 yılında Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde doğdu. İlköğretimini Elbistan İsmet Paşa İlköğretim Okulunda, liseyi Elbistan Mükrimin Halil Lisesinde okudu. 2014 yılında Pamukkale Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden derece yaparak lisans eğitimini bölüm birincisi olarak tamamladı.

Maliye Bakanlığının 2014 yılında açmış olduğu Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı sınavını kazanarak, 2015 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı / Strateji Geliştirme Başkanlığında Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı olarak kamuda çalışma hayatına başladı.

İçişleri Bakanlığının 2016 yılında açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2017 yılında Malatya Valiliği Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. İl merkez stajını Malatya Valiliğinde, kaymakam refikliği stajlarını sırasıyla Hatay/Reyhanlı ve Çanakkale/Eceabat ilçelerinde tamamladı.

09.11.2017 – 29.06.2018 tarihleri arasında Giresun/Alucra ilçesinde Kaymakam Vekilliği görevini yaptı. İçişleri Bakanlığı tarafından dil kursu kapsamında 3 ay Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde ve yurtdışı stajı kapsamında 8 ay İngiltere’nin Leicester Üniversitesinde İngilizce dil eğitimi aldı ve yerel yönetimler üzerine incelemelerde bulundu.

Ardından Kaymakamlık Kursunu başarılı şekilde tamamlayarak İçişleri Bakanlığının Onayı ile 28.10.2019 tarihinde Akçadağ Kaymakamlığımıza vekaleten atanmış olup, 04.05.2020 tarih ve 2020/180 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile 05.05.2020 tarihinde asaleten göreve başlamıştır.

Kaymakam Teke, Evli olup İngilizce bilmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.