7. Eğitim Derneği Gençlik Festivali Hız Kesmiyor''

7. Eğitim Derneği Gençlik Festivali Hız Kesmiyor''
Trabzon Haber
Trabzon Haber
21 Mayıs 2022 Cumartesi 19:58

Trabzon Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği’nin 7. Kez düzenlediği Çocuk ve Gençlik Festivali çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Şalpazarı’ndan 70 öğrenci ile öğretmen ve görevlilerle yola çıkan kafile 19 Mayıs Perşembe günü Çanakkale’ye ulaşıp şehitlik ziyaretinde bulundu. Akşam da Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ı ziyaret ederek akşam yemeğinde valinin misafiri oldular.

20 Mayıs Cuma günü de Üsküdar’da Valide Sultan Gemisi’yle Boğaz turu yaptıktan sonra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i ziyaret eden kafile, daha sonra Üsküdar’ın bazı tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

Akşam saatlerinde de Bulgurlu Semt Konağı’nda Gençlik Şöleni ve Şampiyonluk Kutlaması temalı organizasyona katıldılar.

Organizasyonu aynı zamanda kafileyle birlikte Şalpazarı’ndan gelen duayen sunucular Erol Yanık ve Necati Selvitop birlikte sundular. Geceye Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Sancaktepe Belediye Meclis Başkan vekili ve İBB Meclis Üyesi Haşim İskender, Tuzla eski belediye başkan yardımcısı ve meclis üyesi Ahmet Çabuk, Üsküdar Belediye Meclis üyesi ve ŞALFED eski başkanı Köksal Durmuş, Üsküdar Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Şalpazarı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Türkmen, ŞALFED eski başkanı Semih Durmuş, ŞALFED Başkan vekili Fahri Durmuş ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkan vekilleri İbrahim Yılmaz, Mustafa Sarı ve Bahattin Karadağ, İstanbul ve çevre illerde faaliyet gösteren Şalpazarı dernek başkan ve yöneticileri ile Şalpazarlı eğitimciler, bürokratlar ve vatandaşlar katıldılar.

Program Derya Özdin’in mini konseriyle başladı, daha sonra Nigar Kukuoğlu’nun bağlama resitaliyle devam etti.

Şalpazarlı yöresel sanatçı Yamaç’ın türküleriyle başlayan horon salona sığmadı. Şalpazarı’ndan gelen gençler, horonda ustalıkta büyüklerini aratmadılar.

Hilmi Türkmen’in salonu teşrifiyle protokol konuşmaları bölümüne geçildi. Şalpazarı Eğitim Derneği Başkanı Hasan Keskin konuşmasında dört günlük program hakkında bilgi vererek 2011’den beri geleneksel hale gelen bu etkinliği Hilmi Türkmen’in geçtiğimiz günlerde yaptığı New York ziyaretine gönderme yaparak bundan sonraki amaçlarının etkinlikleri yurt dışında ve özellikle New York’ta yapmak olduğunu söyledi. Keskin, Şalpazarı Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nın kuruluş çalışmalarının da devam ettiğini ve gelecek yıllarda vakıf çatısı altında çok daha güzel ve faydalı etkinlikler gerçekleştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. Başkan sözlerini kendi yönetim kuruluna ve devam eden etkinliğin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Daha sonra kürsüye davet edilen Hilmi Türkmen uzunca konuşmasının tamamını öğrencilere tavsiyelere ayırdı. Yaklaşan üniversite sınavını kastederek önlerinde çok önemli bir sınav olduğunu ve kalan süreyi çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden Türkmen, dört yıllık bölüm kazanan öğrencilerin tamamına burs vereceklerinin müjdesini verdi.

Hilmi Türkmen daha sonra özetle şunları “Her üniversitemiz değerlidir. Ancak İstanbul’da bir okul kazanırsanız sizin için daha da iyi, çünkü İstanbul’da okuyan öğrenci iki üniversite bitirmiş gibi olur. Ben ve kardeşlerim büyük imkânsızlıklar içinde çok çalışarak iyi okullarda okumaya hak kazandık ve şükürler olsun önemli görevler üstlendik. Yarın bu görevleri siz gençlere emanet edeceğiz. Biz Şalpazarlıların tarım ve hayvancılık için elverişli arazilerimiz, iş adamlarımız yok. Tek çıkışımız eğitimdir”

Protokol konuşmalarından sonra bir Şalpazarı Eğitim Derneği klasiği haline gelen koro oluşturuldu ve Nigar Kukuoğlu’nun bağlaması eşliğinde hep bir ağızdan türküler söylendi.

Öğrenci kafilesi (cumartesi) Tarihi Yarımada’da gezi ve ziyaretlerde bulunduktan sonra akşam yemeğinde Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın misafiri olacak. Ardından akşam saatlerinde Şalpazarı’na hareket edecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.