HABER VİDEOLU ŞALPAZARI'NDA CUMHURİYETİMİZİN 98. YIL KUTLAMASI

HABER VİDEOLU ŞALPAZARI'NDA CUMHURİYETİMİZİN 98. YIL KUTLAMASI
Trabzon Haber
Trabzon Haber
01 Kasım 2021 Pazartesi 20:32

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923’te  Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 ekim günü Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta kutlanan milli bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir yasa ile milli bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıldönümü tüm yurtta, dış temsilciliklerimizde olduğu gibi Şalpazarı’nda da törenlerle kutlandı.

Dün Şalpazarı İlk ve Ortaokulu bahçesindeki Atatürk anıtı önünde düzenlenen çelenk töreninin ardından bugün kutlamalar gerçekleştirildi. Sabah Saat 09.00’da Kaymakam Zekeriya Murat Şahan makamında tebrikleri kabul etti.

Şalpazarı Hükümet Konağı önünden Kaymakam Zekeriya Murat Şahan, Belediye Başkanı Refik Kurukız, İlçe J. K. Mustafa Karakuş, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Kılıç, daire amirleri, kamu görevlileri, öğretmenler, öğrenciler, muhtarlar, bazı siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri taşıyarak  İlçe merkezinden  15 Temmuz Demokrasi meydanından aşağı dönülerek Spor Salonuna kadar yürüdüler.

29 Ekim Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümü kutlaması Atatürk  Okulu bahçesinde yapılması için çalışmalar yapılmasına karşın olumsuz hava şartları göz önüne alınarak Şalpazarı Kapalı Spor salonunda Cumhuriyetimizin 98.yıldönümü için toplanan öğrenci ve öğretmen  salonda bulunanları Şalpazarı İlçe Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan ile İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız tarafından selamlamalarda bulunuldu.

Şalpazarı Kaymakamı Zekeriya Murat  Şahan 29 Ekim Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümüne ait günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Havanın elverişsiz olması nedeniyle Cumhuriyet Bayramı töreni Spor Salonunda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler şiirler okuyarak çeşitli gösteriler sundu. Öğrenci etkinliklerinin ardından, çeşitli sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Zekeriya Murat Şahan, İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Kılıç ve İlçe Jandarma komutanı Mustafa Karakuş tarafından ödüller  dağıtıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.