Şalpazarı Eğitim Derneği Farkını Gösteriyor

Şalpazarı Eğitim Derneği Farkını Gösteriyor
Trabzon Haber
Trabzon Haber
12 Haziran 2023 Pazartesi 08:45

Merkezi Trabzon Şalpazarı Eğitim KST Derneği 2011 yılından beri Şalpazarı ilçemizde Eğitim - Öğretim gören Lise Öğrencimizi Şalpazarı (Agasar) dan alarak İstanbul, Çanakkale, Edirne ve Ankara Anıtkabir gezi programı gerçekleştirdi.

İlçe Merkezine Dahi İnmeyen Öğrencileri Eğitim Derneği Uçağa ve İstanbul’a Anıtkabir ile Başkentle tanıştırdı.Şalpazarı Eğitim Kültür  Derneği İlçemizde eğitim - öğretim gören çocuklarımızı ödüllendirerek onların ufuklarını açmalarına fırsat verip gelişimlerine katkı sunmak amacıyla 2011 yılından bugüne dek 8. "Şalpazarı Çocuk ve Gençlik Festivali" programına Üsküdar Belediyesi'ne ait Valide Sultan Gemisi'nde ile Lise öğrencileri davetli misafirler ve Ağasar insanlarının katılımlarıyla birlikte Asya ili Avrupa kıtalarını bir birinden ayıran İstanbul Boğazı’nda Boğazı'n görsel zenginliklerini ve tarihi dokusunu gözlemlediler.

Eğitim Derneği'nin Boğaz turu programına Üsküdar Belediye başkanı  Av. Hilmi Türkmen TDF Kadın Kolları Başkanı Filiz Aksüt, TDF Başkan Yardımcılarımız.Kasımağzı Derneği Bşk. Hüseyin Uçar misafirler ve vatandaşlar katıldı.


Gezi Programımızda Kültürümüzü de Tanıtıyoruz.
Şalpazarı Eğitim Derneği tarafından organize edilen 8.inci Çocuk ve Gençlik festivaline katılım sağlayanların arasında Müzik Öğretmeni Nigar Kukuoğlu tarafından gezi boyunca düzenlenen etkinliklerde müzik ile onlara destek oluyorlar. Programın sonunda öğrenciler ve katılımcılar Boğazda Ağasar rüzgarına karşı boğaz turu atarak Kemençe çalıp Horon oynayarak program sonlandı.


Şalpazarı’ndan 8 Haziran Günü Yola Çıkan Kafile 12 Haziranda Ailelerine Kavuştular. Merkezi İstanbul da bulunan Eğitim Derneği Başkanı İlçemiz Fidanbaşı mahalle sakini Hasan Keskin ve eğitim ordusu gibi çalışan yönetim kurulu üyelerin tarafından bu yıl 8. Defa düzenledikleri Çocuk-Gençlik festivali 8 Haziran Perşembe Sabahı Şalpazarı’ndan hareket ederek Trabzon Havaalanından uçakla Sabiha Gökçen havaalanına indiler.


İstanbul’daki tarihi ve turistik yerlerin daha önceden planlandığı gibi ziyaret eden öğrenciler akşamdan konaklayacakları tesise gittiler.
Gezinin 2. Günü Çanakkale Ziyareti Yapıldı.Şalpazarı 8. Çocuk ve Gençlik Festivali 2. Gün Etkinlikleri  Çanakkale Şehitlik Ziyareti  dönüş yolunda da İlçemizin değerlerinden Tekirdağ Valisi ziyaret edilerek konaklayacakları yer İstanbul da ve Valide Sultan gemisinde boğaz turu ve programın 2. Günü sona erdi.

Gezinin 3. Günüde Dolu Dolu Geçti.Şalpazarı 8. Çocuk ve Gençlik Festivali 3. Gün Etkinlikleri..
İstanbul Tarihi Yarımada, Sultan Ahmet camii, Ayasofya, Dikili Taş, Taksim, İstiklal Caddesi, Taksim Camii, Atatürk Kültür Merkezi, Trabzon Dernekler Federasyonu ziyaretleri gerçekleşti.


Bu Yıl Geziye Ankara’da Eklendi.Trabzon Şalpazarı İlçemizin yetiştirdiği değerlerimizden Başkent Ankara da bulunan Şalpazarılar Derneği ve Anıtkabir ziyaretleri yapılmasın ardından artık kafilenin Trabzon’a uğurlaması yapıldı.


Şalpazarı öğrenci-gençlik buluşma kafilesi Kartal DSİ Sosyal tesislerinden hareket etti. Bolu Kaynaşlı’daki dostların İkramından  sonra Anıtkabir ve çevresindeki müzeleri ziyaretleri Akabinde etkinlikler ilk defa Ankaralı bürokratlarımızla bir araya gelindi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.